Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht van of naar Brussels Airport vertraagd of geannuleerd?

Brussel Airport, ook wel bekend als vliegveld Zaventem, vervoert jaarlijks 22 miljoen passagiers. Het is daarom een druk bezochte locatie, des te meer redenen om goed voorbereid op reis te gaan of rekening te houden met mogelijke vertragingen of annuleringen. De luchthaven staat ook wel bekend als de thuishaven voor Brussels Airlines.

Was jouw vlucht van of naar Brussels Airport vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dan heb je mogelijk recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Je kunt vrijblijvend gebruik maken van onze claimcalculator om snel te zien hoe hoog de schadevergoeding is die jij kunt claimen!
 

➜ Check jouw vlucht


Wil je weten waar je recht op hebt en hoe het indienen van een claim voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht vanaf Brussels Airport precies werkt? Wij zetten alle informatie voor je op een rijtje!

Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Vloog je met een van bovenstaande luchtvaartmaatschappijen naar de bovengenoemde bestemmingen vanaf Rotterdam The Hague Airport? Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding op basis van de EU Verordening 261/2004 als jouw vlucht voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening. 
 • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij. 
 • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
 • Claimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen. In België geldt een claimtermijn van één jaar.

Hoogte van vergoeding bij vertraagde of geannuleerde vlucht vanaf Brussels Airport

Voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht vanaf Brussels Airport heb je recht op een compensatie die kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht
 

 • Je hebt recht op een compensatie van € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
 • Voor alle overige vluchten heb je recht op een compensatie van € 600,-.

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3.500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Dien jouw Brussels Airport claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl

Als jouw vlucht vanaf Brussels Airport vertraagd of geannuleerd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!
 

➜ Dien gelijk jouw claim in


Vertraging op Brussels Airport: dit kun je doen om de tijd te doden

Brussels Airport is een compacte luchthaven maar biedt toch zeker genoeg mogelijkheden om je bezig te houden als je bent ingecheckt en op jouw (vertraagde) vliegtuig wacht. Hieronder zetten wij een aantal dingen op een rijtje die je kunt doen om de tijd te doden tijdens een lange wachttijd op Brussels Airport:

 • Je kunt gebruik maken van de gratis en onbeperkte WiFi verbinding
 • Je kunt uitgebreid shoppen (kleding, cosmetica, parfums, alcohol) of inkopen doen voor jouw vakantie.
 • Je kunt van een drankje en hapje genieten in de diverse bars en restaurants op de luchthaven.

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht