Vertraagde of geannuleerde Brussels Airlines vlucht? Ontvang een compensatie tot 600 €!

Ga je op reis met Brussels Airlines? Je bezoekt deze pagina waarschijnlijk omdat je vlucht van Brussels Airlines vertraagd of geannuleerd was en omdat je vakantie of zakenreis hierdoor verpest werd... Wat als Vlucht-Vertraagd.nl je zou helpen deze situatie van de positieve kant te zien? Wist je dat je bij een vertraagde of geannuleerde vlucht van Brussels Airlines recht kunt hebben op een compensatie tot 600 € en/of de terugbetaling van je ticket? En ons team kan je helpen dit geld van de luchtvaartmaatschappij te krijgen!

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Belangrijke informatie

 • Brussels Airlines-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Je kunt een compensatie claimen tot 600 €!

 • Brussels Airlines-vlucht geannuleerd? Je kunt om vluchtcompensatie en een terugbetaling van je ticket in geld vragen.

 • Brussels Airlines vliegt internationaal - Je hebt recht op compensatie, zelfs op vluchten buiten de EU/VK.

 • Je kunt je claim indienen bij Vlucht-Vertraagd.nl, in slechts enkele stappen.

Brussels Airlines vlucht vertraagd — krijg compensatie

Als je Brussels Airlines-vlucht meer dan 3 uur vertraging oploopt, kun je een compensatie claimen tot 600 € op basis van EU261, de Europese wetgeving inzake passagiersrechten.

Om te zien of je voor compensatie in aanmerking komt, gebruik je onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator. In minder dan een paar klikken weet je of je in aanmerking komt voor compensatie voor vertraagde vluchten van Brussels Airlines. Als dat het geval is, kunnen wij je claim van begin tot eind afhandelen op basis van "geen winst, geen kosten". Indien nodig komen we zelfs op voor jouw rechten in de rechtbank!

Brussels Airlines vlucht vertraagd met 3 uur of meer?

Brussels Airlines vlucht geannuleerd — regels voor terugbetaling en compensatie

Afhankelijk van de omstandigheden van je Brussels Airlines-vluchtannulering, heb je mogelijk recht op een compensatie tot 600 €, een terugbetaling van je ticket, of beide.

Wanneer kan ik compensatie claimen voor mijn geannuleerde Brussels Airlines vlucht?

Je hebt mogelijk recht op compensatie als je Brussels Airlines-vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd en je geen andere vlucht hebt genomen.

Om voor compensatie in aanmerking te komen, moet Brussels Airlines schuldig zijn aan de annulering. Zie het onderdeel 'Buitengewone Omstandigheden' van dit artikel voor meer informatie.

Wanneer kan ik een terugbetaling claimen voor mijn geannuleerde Brussels Airlines vlucht?

Als een vlucht van Brussels Airlines wordt geannuleerd, heb je recht op een terugbetaling als je de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij niet accepteert. Ook kun je een terugbetaling aanvragen als Brussels Airlines je überhaupt geen alternatieve vlucht aanbiedt.

Ontvang je geld!

No cure - No pay. Wij nemen je hele claim uit handen!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel Brussels Airlines compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

De hoogte van de compensatie wordt bepaald door de afstand van je vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.


Ik vloog met Brussels Airlines naar een niet-EU/niet-VK land. Kan ik nog steeds compensatie claimen?

Jazeker. Omdat het hoofdkantoor van Brussels Airlines zich in Mechelen (België) bevindt, is de EU-wetgeving inzake vluchtcompensatie van toepassing op de luchtvaartmaatschappij. Zelfs als je met Brussels Airlines naar de Verenigde Staten of Afrika vliegt, heb je recht op compensatie indien je reis wordt verstoord.

Echter, als een niet-EU/niet-VK-luchtvaartmaatschappij jouw vlucht uitvoert, kan de situatie verschillen, zoals weergegeven in de onderstaande tabel.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone Omstandigheden — kan Brussels Airlines mij een compensatie weigeren?

Wanneer een derde partij of overmacht een vertraging of annulering veroorzaakt, heeft Brussels Airlines het recht om compensatie te weigeren. Dit worden buitengewone omstandigheden genoemd.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Houd er echter rekening mee dat luchtvaartmaatschappijen kunnen beweren dat er zich buitengewone omstandigheden voordeden, ook als dat niet het geval was. Dit argument wordt door luchtvaartmaatschappijen gebruikt om te voorkomen dat ze compensatie moeten betalen.

Hoe lang kan ik mijn compensatie en terugbetaling van Brussels Airlines claimen?

Je hebt 6 jaar om compensatie en terugbetaling te claimen als je een vertraagde vlucht van of naar het Verenigd Koninkrijk had. Uitzondering hierop is Schotland, waar je 5 jaar de tijd hebt om te claimen.

Lokale regels zullen van toepassing zijn als je reisschema het Verenigd Koninkrijk niet omvat.

Check met onze gratis Claim Calculator of je nog steeds compensatie en een terugbetaling van Brussels Airlines kunt krijgen.

Maximaliseer je kans op een succesvolle Brussels Airlines-claim.

Krijg je vluchtcompensatie en terugbetaling met behulp van Vlucht-Vertraagd.nl.

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Brussels Airlines compensatie / Brussels Airlines terugbetaling ontvang?

Passagiers die Vlucht-Vertraagd.nl gebruiken om vluchtcompensatie of -terugbetaling te krijgen, ontvangen hun geld meestal binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kunnen enkele maanden - of in sommige gevallen zelfs jaren - aan de wachttijd worden toegevoegd.

Wees gerust, ongeacht de duur van de claim, ons team zal je op de hoogte houden van belangrijke ontwikkelingen in je zaak en zal beschikbaar zijn om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik Brussels Airlines compensatie / Brussels Airlines terugbetaling claimen?

Bepaal eerst of je in aanmerking komt voor Brussels Airlines-compensatie of voor een -terugbetaling. Dat doe je in een paar stappen door gebruik te maken van onze Claim Calculator.

Als je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of terugbetaling, kun je ervoor kiezen om het proces aan ons team van juridische professionals uit te besteden, zodat jij kunt ontspannen. Wij zorgen er dan voor je jouw compensatie en/of terugbetaling ontvangt.

Het duurt slechts een paar minuten om alle vereiste documenten op ons platform te uploaden. Onze juridische experts nemen het vervolgens over, zij beoordelen je claim, stellen juridische documenten op, nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en brengen je claim indien nodig voor de rechter.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over Brussels Airlines

Brussels Airlines is een relatief nieuwe luchtvaartmaatschappij, opgericht in 2006. De luchtvaartmaatschappij is de nationale en grootste luchtvaartmaatschappij van België, met het hoofdkantoor op Brussels Airport. Brussels Airlines maakt sinds oktober 2009 deel uit van de Lufthansa Group.

Brussels Airlines vliegt naar meer dan 100 internationale bestemmingen en exploiteert momenteel 38 vliegtuigen tussen Europa, Noord-Amerika en Afrika.