Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Vertraagde of geannuleerde vlucht? Ken jouw rechten als passagier en claim compensatie

Wist je dat je als vliegtuigpassagier recht hebt op een vergoeding als jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is? Dit recht is vastgelegd in Europese Verordening 261/2004. Je kunt tot wel €600 per persoon claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht!

Veel vliegtuigpassagiers kennen hun rechten niet en claimen daarom geen compensatie voor hun vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht. Per jaar hebben 30 miljoen vliegtuigpassagiers recht op een vergoeding. Slechts een klein deel van die vliegtuigpassagiers onderneemt daadwerkelijk actie om de schade te verhalen. Wij stellen jou graag op de hoogte van jouw passagiersrechten zodat jij jouw rechtmatige vergoeding niet misloopt!

Waar heb je recht op als je vlucht vertraagd is?

In Verordening (EG) 261/2004 staat precies beschreven wat de rechten van vliegtuigpassagiers zijn wanneer een vlucht vertraagd of geannuleerd is. Dan heb je vaak recht op een vergoeding van de airline. Luchtvaartmaatschappijen moeten volgens Europese wetgeving vliegpassagiers een schadevergoeding betalen bij een vertraging van meer dan drie uur. Wij vertellen je graag hoeveel je vergoed kunt krijgen en wat je moet doen om je geld terug te claimen.

Recht op verzorging van de luchtvaartmaatschappij

Als jouw vlucht niet verloopt als gewenst, dan heb je recht op verzorging van de luchtvaartmaatschappij. Bij een vertraging of annulering is de luchtvaartmaatschappij verplicht om onderstaande verzorging te bieden:

 • maaltijden en verfrissingen die in verhouding staan tot de wachttijd
 • een hotelaccommodatie indien het noodzakelijk is een (extra) nacht te blijven, inclusief vervoer
 • twee telefoongesprekken, faxberichten of e-mails

De verzorging is altijd in redelijke verhouding tot de wachttijd. Als de luchtvaartmaatschappij je geen verzorging aanbiedt, dan kun je dit zelf in redelijke verhouding aanschaffen. De kosten kun je later terugvragen bij de luchtvaartmaatschappij. Zorg er dan wel voor dat je de bonnetjes hiervan goed bewaart, deze heb je nodig bij het terugclaimen van je uitgaven!

Recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij

Om te bepalen of je recht hebt op een compensatie van de luchtvaartmaatschappij op basis van Europese wetgeving wordt gekeken naar de volgende factoren:

 • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening.
 • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij.
 • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
 • Claimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen.

Buitengewone omstandigheden: heb ik recht op een vergoeding?

Er wordt gesproken van buitengewone omstandigheden als de luchtvaartmaatschappij kan aantonen dat zij niet verantwoordelijk zijn voor de vertraging en er alles aan hebben gedaan om op tijd te vertrekken. In het geval van een buitengewone omstandigheid heb je dan ook geen recht op een vergoeding.

Op hoeveel compensatie heb je recht bij een vluchtvertraging?

Voor vertraagde, geannuleerde en overboekte vluchten kan de compensatie oplopen tot maximaal € 600,- per persoon. De vergoeding is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht.

 • Je hebt recht op een compensatie van € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
 • Voor alle overige vluchten heb je recht op een compensatie van € 600,-.

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht
 

*In het geval van een vluchtvertraging tussen de drie en vier uur met een afstand van 3.500 kilometer of meer, heb je recht op 50% van het compensatiebedrag.

Maak gebruik van de Vlucht-Vertraagd.nl claimcalculator

Soms kan het nog wel eens lastig zijn om te bepalen of je recht hebt op een compensatie en/of er sprake is van een buitengewone omstandigheid. Weet je niet zeker of jij recht hebt op een compensatie? Geen probleem! Met onze claimcalculator kun je eenvoudig een gratis en vrijblijvend advies opvragen! Je ziet gelijk of je recht hebt op compensatie en kunt ook gelijk jouw claim bij ons indienen. Wij nemen vervolgens al het werk voor je uit handen. Zo simpel is het!
 

➜ Check jouw recht op compensatie

 

Vertel ons wat er gebeurd is door een paar vragen te beantwoordenWij handelen alles verder af met de luchtvaartmaatschappijJe ontvangt jouw rechtmatige compensatie!

 

Onze service

  2202 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.5 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Vlucht-Vertraagd.nl in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Over Vlucht-Vertraagd.nl

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
4.5 uit 5
SERVICE: 4.5 uit 5

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie