Gemiste vlucht? Ontvang vluchtcompensatie en terugbetaling van je ticket!

Het missen van een vlucht kan een enorme stap terug zijn, vooral als het een aansluitende vlucht is naar een verder gelegen bestemming. Als je vanuit de EU vliegt, beschermt Europese regelgeving voor passagiersrechten je rechten!  Volgens deze regelgeving kun je, als je een vlucht hebt gemist, tot 600 euro aan vluchtcompensatie ontvangen, en in bepaalde omstandigheden ook de restitutie van je ticket!

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijke informatie:

 • Om compensatie/restitutie voor een gemiste vlucht te claimen, moeten je beide vluchten onder dezelfde boeking vallen.

 • Je reis moet zijn begonnen in de EU of je vlucht moet zijn afgehandeld door een Europese luchtvaartmaatschappij.

 • Afhankelijk van de redenen achter je gemiste vlucht, kun je aanspraak maken op vluchtcompensatie tot 600 euro, restitutie van je ticket of beide!

 • Claim met Vlucht-Vertraagd.nl! Online claimen duurt bij ons slechts 5 minuten!

Gemiste vlucht — wat zijn je passagiersrechten? 

Om vluchtcompensatie of restitutie voor je gemiste aansluitende vlucht te krijgen,moeten je beide vluchten onder dezelfde boeking vallen. In dat geval worden beide vluchten als één vlucht beschouwd enis de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk voor de volledige reisvertragingen of annuleringen.

Als het niet jouw schuld was dat je je vlucht miste en je op tijd incheckte, worden gemiste vluchten meestal veroorzaakt door de vertraging of annulering van de eerste vlucht. Als de luchtvaartmaatschappij schuldig is aan deze vertraging of annulering, is de luchtvaartmaatschappij de passagiers vluchtcompensatie tot 600 euro en/of restitutie verschuldigd.

Wanneer kun je vluchtcompensatie claimen voor je gemiste vlucht? 

Om in aanmerking te komen voor compensatie voor gemiste vluchten, moet je situatie aan de volgende criteria voldoen:

 • Je hebt je aansluitende vlucht gemist vanwege een vluchtvertraging, vluchtannulering of instapweigering vanwege een overboekte vlucht

 • In het geval van een vluchtvertraging: door je gemiste vlucht bent je meer dan 3 uur te laat op je eindbestemming

 • Je aansluitende vluchten maken deel uit van dezelfde boeking

 • De luchtvaartmaatschappij was schuldig aan de verstoring die je gemiste vlucht veroorzaakte

 • Je hebt je vlucht gemist door een omstandigheid buiten je controle om. Als je bijvoorbeeld je vlucht hebt gemist omdat je te laat bent ingecheckt of als je het instappen is geweigerd vanwege een ontbrekend identiteitsbewijs/paspoort, kun je waarschijnlijk geen aanspraak maken op compensatie.

Claim nu vluchtcompensatie en ontvang tot 600!

Gemiste vlucht voor vertraging van je vlucht — Claim compensatie tot 600 euro!

Als je door het missen van je aansluitende vlucht meer dan 3 uur later op de eindbestemming aankomt, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 euro.

Er moeten twee dingen worden overwogen:

 • Je aansluitende vluchten moet deel uitmaken van dezelfde boeking — de luchtvaartmaatschappij moet verantwoordelijk zijn voor je hele reis.

 • De luchtvaartmaatschappij moet de vertraging hebben veroorzaakt.

Gemiste vlucht door een annulering — Claim compensatie en/of vraag om terugbetaling van je ticket!

Bij een gemiste vlucht door een annulering heb je verschillende mogelijkheden:

 • Als de luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht heeft aangeboden, kun je volledige restitutie vragen van je beide aansluitende vluchten.

 • Als de luchtvaartmaatschappij je een alternatieve vlucht heeft aangeboden, maar je het aanbod hebt afgewezen, kunt je om volledige restitutie van je aansluitende vluchten vragen.

 • Als je door de luchtvaartmaatschappij aangeboden alternatieve vlucht meer dan 3 uur later op de eindbestemming aankomt, kun je aanspraak maken op vluchtcompensatie!

Als je eerste vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, kun je aanspraak maken op vluchtcompensatie EN restitutie van je ticket (ticketrestitutie is alleen van toepassing als je uiteindelijk toch niet met de luchtvaartmaatschappij vliegt).

Vlucht gemist door vertraging of annulering?

Claim nu vluchtcompensatie en ontvang tot 600!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Ik vloog naar een niet-Europees land, kan ik dan toch vluchtcompensatie/restitutie claimen voor mijn gemiste vlucht?

Als je eerste vlucht vanuit de EU is vertrokken, vallen je rechten onder de Europese regelgeving.

Aansluitende vluchten, zolang ze onder dezelfde reservering worden geboekt, tellen als één reis. Dus als je van Amsterdam naar Los Angeles vloog, en je je aansluitende vlucht in New York hebt gemist door een vertraging of annulering van je eerste vlucht, dan kun je volgens de Europese regelgeving in aanmerking komen voor vluchtcompensatie en restitutie.

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn gemiste vlucht?

Dat hangt af van de afstand van je volledige reis. Wanneer je aansluitende vluchten neemt, reis je waarschijnlijk verder weg — wat betekent dat je geval waarschijnlijk in de laatste categorie van de onderstaande lijst valt.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim voor compensatie/restitutie voor een gemiste vlucht afwijzen?

De luchtvaartmaatschappij moet schuldig zijn aan de vertraging of annulering, waardoor je je aansluitende vlucht hebt gemist. Als een derde partij en/of overmacht de aanvankelijke vertraging of annulering heeft veroorzaakt, spreken we van buitengewone omstandigheden.

Hier volgen enkele voorbeelden van situaties waarin je mogelijk niet in aanmerking komt voor vluchtcompensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoe lang kan ik aanspraak maken op vluchtcompensatie of restitutie voor mijn gemiste vlucht?

In Nederland heb je na je gemiste vlucht 2 jaar de tijd om een claim in te dienen. Deze termijn verandert echter volgens:

 • Het land van vertrek

 • Het land van bestemming

 • Het land waar de luchtvaartmaatschappij gevestigd is

Als je bijvoorbeeld met Air France van Amsterdam naar New York vliegt, kun je kiezen tussen de wetgevingen inFrankrijk (5 jaar) enNederland (2 jaar) om je recht uit te oefenen volgens EU-regelgeving.

=> Weet je niet zeker of je je gemiste vlucht nog kunt claimen? Check het nu in een paar seconden met onze kosteloze en vrijblijvende Claimcalculator!

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie/vluchtrestitutie ontvang?

Passagiers die Vlucht-Vertraagd.nl gebruiken om vluchtcompensatie of restitutie te claimen, ontvangen hun geldmeestal binnen een aantal weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim voor de rechtbank moet worden gebracht, kan de wachttijd met enkele maanden of zelfs jaren worden verlengd.

Hoe lang je claim ook duurt, ons team houdt je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je zaak en is beschikbaar om eventuele vragen en zorgen te beantwoorden.

Hoe kan ik vluchtcompensatie/restitutie claimen?

Claimen met Vlucht-Vertraagd.nl: het duurt maar een paar minuten en vergroot je kans op vluchtcompensatie!Als je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie/vluchtrestitutie, kun je ervoor kiezen om ons team van experts je claim te laten afhandelen. Het duurt slechts enkele minuten om alle vereiste documenten naar ons platform te uploaden. Onze juridische experts nemen het daarna van je over, beoordelen je claim, stellen juridische documenten op, nemen contact op met de besluitvormers van de luchtvaartmaatschappij en brengen je claim indien nodig voor de rechter.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Handige links