Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Aansluitende vlucht gemist? Claim je compensatie!

Dagelijks komen er een groot aantal claims bij ons binnen waarbij passagiers een aansluitende vlucht hebben gemist door een vertraging van de eerste vlucht. Tijd is geld, vooral in de luchtvaartindustrie en om deze reden plannen luchtvaartmaatschappijen de overstaptijd érg nauw in. Met als gevolg dat veel passagiers door een minimale vertraging al geweigerd worden op de aansluitende vlucht.

Recht op vergoeding bij het missen van een aansluitende vlucht?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden schetsen wij de volgende situatie: Stel, de vlucht vertrekt vanuit een Europees land en heeft een vliegafstand van meer dan 3.500 kilometer. De opgelopen vertraging op de eerste vlucht is 1 uur en 25 minuten en doordat de aansluitende vlucht gemist is, krijgen de passagiers een vervangende vlucht aangeboden voor de volgende dag. De totale aankomstvertraging is 27 uur. De luchtvaartmaatschappij voert het verweer aan dat in dit geval geen sprake was van een instapweigering. Zij beweren dat het hier gaat om het missen van een aansluitende vlucht omdat de passagiers niet wegens een overboeking werden geweigerd maar vanwege een vertraging op de voorgaande vlucht. 

Indien de Inspectie Leefomgeving en Transport deze klacht zou inspecteren en beoordelen dan zou de klacht ongegrond worden verklaard. Zij noemen dit een 'missed connection' waarbij de eerste vlucht minder dan drie uur vertraagd is en om die reden geen recht geeft op een vergoeding. Het Europees Hof heeft echter een belangrijke uitspraak gedaan. Onder het begrip instapweigering moet behalve gevallen van overboeking ook andere redenen zoals (en met name) operationele redenen worden gerekend. Hiermee is bepaald dat ook passagiers die hun aansluitende vlucht hebben gemist mogelijk recht hebben op een vergoeding. Heb jij een soortgelijke situatie meegemaakt? Dan kun jij je dus mogelijk ook beroepen op de wetgeving en jouw vergoeding claimen!

 

➜ Check jouw vlucht!

 

Wanneer ontvang ik een vergoeding voor mijn gemiste vlucht?

Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding op basis van de EU Verordening 261/2004 als jouw vlucht voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening.
 • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij.
 • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
 • Claimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen.

Hoe hoog is de vergoeding voor een gemiste aansluitende vlucht?

Heb jij jouw aansluitende vlucht gemist door een vertraging van je eerste vlucht? Dan kun je hier mogelijk een compensatie voor ontvangen die kan oplopen tot € 600,- per persoon. De hoogte van de compensatie hangt af van naar welke bestemming je vliegt, maar er wordt ook gekeken naar het aantal kilometers dat de vlucht heeft afgelegd. Belangrijk om te weten in het geval van het missen van een aansluitende vlucht is dat er bij het bepalen van de hoogte van de compensatie wordt gekeken naar je totale vluchtschema en dus niet alleen naar de vertraagde vlucht!

 • € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer
 • € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer
 • € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer
 • voor alle overige vluchten heb je recht op een bedrag van € 600,-

Als je vervangende vlucht afwijkt van de geplande aankomsttijd van de eerste vlucht, wordt het compensatiebedrag met 50% verlaagd.

Kunnen wij helpen als je een aansluitende vlucht hebt gemist?

Jazeker! Heb je jouw aansluitende vlucht gemist door een vertraging van de eerste vlucht? Dan kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Daarom is de service van Vlucht-Vertraagd.nl in het leven geroepen! Jij dient jouw claim in - ons internationale team van experts zorgt ervoor dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt! Wist je dat je tot 2 jaar na je vlucht je claim kunt indienen? Je bent misschien wel rijker dan je denkt!

Check je vlucht in onze claimcalculator

Wil je snel zien of je recht hebt op een vergoeding voor het missen van je aansluitende vlucht door een vertraging van je eerste vlucht? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator! 

 

➜ Check jouw vlucht!


Onze service

  2194 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Vlucht-Vertraagd.nl in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Prima geholpen door Team Vlucht-vertraagd , 1ste instatie werd het afgewezen door Transavia maar bij de 2de poging werd duidelijk dat wij in ons recht stonden en werd het volledige bedrag uitgekeerd .... ��

Had binnen 2,5 maand al confirmatie dat ik EUR 600 (minus 25% voor ‘Vlucht vertraagd) zou ontvangen. Dus top service!

Goed geregeld, duidelijke service is zeker zijn 25% waard!

professioneel en dus kundig

Onze ervaringen zijn exact gelijk aan dhr. Richard van Geelen....(citaat): "Wij hebben net de toezegging gekregen dat het compensatiebedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen."

Alleen maar lof! snellen en correcte afwerking van mijn claim!

Goed geautomatiseerd systeem en vriendelijke communicaties. Heeft al met al toch nog 4 maanden geduurd, maar dat lag 100% aan Austrian Air. Had er niet aan moeten denken dat zelf af te handelen! Kan ik me bezig houden met zaken die mij energie geven. Nathalie, Sanne, Anne, Jason, Stascha, Nikos en collega's: Bedankt voor jullie dienst!

Wij hebben net de toezeggingen gekregen dat het compensatie bedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen. Richard

in 2016 zelf heel druk geweest met de KLM voor compensatie. 6 keer afgewezen door de KLM. Dus in april 2016 vlucht-vertraagd ingeschakeld. Minnelijk werd het niets, dus op aanraden van vlucht-vertraagd gerechtelijke procedure ingegaan. Na 2 jaar dacht ik dat het niets meer zou worden, maar nu toch eindelijk gerechtigheid. Compensatie is toegewezen. Top gedaan.

Met hulp van vlucht-vertraagd vandaag de schadevergoeding gekregen voor mijn vertraagde vlucht (4 uur) op 2 maart jl. Super makkelijk en netjes geregeld!

Alleen maar lof! Onlangs compensatie voor 4 personen ontvangen voor een vertraagde vlucht met Ryanair van afgelopen herfstvakantie. Waar Ryanair geen gehoor geeft lukt het Vluchtvertraagd wel. Fee van 25% nemen wij dan voor lief, aangezien de compensatie meer dan redelijk is in ons geval!

Prima service. Van te voren wordt al bekend gemaakt dat je 25% van het terug te krijgen bedrag betaald als kosten.logisch toch ze doen het werk voor je. Geen uitkering geen kosten! Wij zijn zeer tevreden en het wachten is rijkelijk beloond! Vluchtvertraagd is wel degelijk een aanrader.

ik ben blij met de uitslag van vluchtvertraag want als ik het zelf had moeten doen had ik dit niet berijkt hartelijk dank hier voor

Zopas uitkering gekregen via vlucht vertraagd. Ben zeer tevreden over de service. Hoewel ik ook eerst een beetje wantrouwig was tegenover zo een internet site en ook niet echt kon geloven dat zo een hoge compensatie mogelijk was, ben ik zeer blij dat ik het nu toch gedaan heb. Als ik de commentaren hieronder nu lees maak ik toch even de bedenking dat je als klant het spel ook eerlijk moet spelen natuurlijk. Als je het dossier op een correcte manier in hun handen geeft , met zoveel mogelijk documenten ,moet je niet zelf nog gaan proberen om nog via een andere weg compensatie te krijgen. Dan krijg je natuurlijk een rekening , zij hebben er dan ook al tijd en werk in gestoken. Tenslotte, als je bij andere burgerzaken, alles in handen geeft van een advocaat, moet je ook niet meer op eigen houtje gaan handelen. Hun 25% vind ik dan ook redelijk.

Yeahhh! gelukt!! bedankt Vlucht vertraagd voor de goede service. jullie hebben er veel moeite voor moeten doen, maar toch is het gelukt.

I have just received compensation for a flight that was delayed in 2015! After writing numerous letters and emails to the airline I had all but given up hope of any compensation. Luckily a colleague told me about Vlucht-vertraagd and I contacted them. Today I finally received my compensation and I am very happy. Thank you T. Penalver

Onze vlucht had 10 uur vertraging . Via Vlucht-Vertraagd hebben wij schadevergoeding gekregen waar we zeer tevreden mee zijn . Voor ons is alles oke , een dikke pluim voor VV.

Juli 2017 mijn claim laten uitvoeren door Vlucht-Vertraagd. Nu bericht gekregen dat de claim is toegekend en ze uitbetalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op het invullen en toesturen van de gevraagde gegevens geen enkel omkijken heb gehad. Paar keer gecommuniceerd via support en altijd antwoord gekregen. Ik kan Vlucht- Vertraagd aan iedereen aanbevelen, ze doen wat ze beloven.

Heel tevreden over de snelle afhandeling. Alles is correct verlopen. Heel vriendelijk personeel met ......veel geduld.

Vandaag gehoord dat onze claim bij corendon uitgekeerd is. Super blij met het werk van Vlucht vertraagd!!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Vlucht-Vertraagd.nl

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie