Vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie!

Ontvang tot € 600,- per persoon voor uw vertraagde, geannuleerde en overboekte vlucht.

Aansluitende vlucht gemist: wat nu?

Er komen dagelijks een groot aantal claims bij Vlucht-vertraagd.nl binnen waarbij passagiers hun aansluitende vlucht hebben gemist door een vertraging van hun eerste vlucht. Tijd is geld, vooral in de luchtvaartindustrie en daarom plannen luchtvaartmaatschappijen de overstaptijd érg nauw in. Gevolg hiervan is dat veel passagiers door een minimale vertraging al geweigerd worden op hun vervolgvlucht. 

Wel of geen recht op een vergoeding als je een aansluitende vlucht hebt gemist?

Een scenario: de vlucht vertrekt vanuit een Europees land en heeft een vliegafstand van meer dan 3.500 kilometer. De opgelopen vertraging op de eerste vlucht is 1 uur en 25 minuten en doordat de aansluitende vlucht gemist is, krijgen de passagiers een vervangende vlucht aangeboden voor de volgende dag. De totale aankomstvertraging is 27 uur. De luchtvaartmaatschappij voert het verweer aan dat in dit geval geen sprake was van een instapweigering maar het missen van een aansluitende vlucht omdat de passagiers niet wegens een overboeking werden geweigerd maar vanwege een vertraging op de voorgaande vlucht. 

Wanneer bijvoorbeeld de Inspectie Leefomgeving en Transport deze klacht zou inspecteren en beoordelen dan zouden ze de klacht ongegrond verklaren. Ze noemen dit 'missed connection' waarbij de eerste vlucht minder dan 3 uur vertraagd is en om die reden geen recht geeft op een vergoeding. 
Het Europees Hof echter heeft een belangrijke uitspraak gedaan. Onder het begrip 'instapweigering' moet behalve gevallen van overboeking ook andere redenen zoals (en met name) operationele redenen worden gerekend. 

Passagiers hebben dus recht op een vergoeding. Passagiers die een soortgelijke situatie hebben meegemaakt kunnen zich dus mogelijk ook beroepen op de wetgeving en vergoeding aanvragen.

 

➜ Check je vlucht

 

Wanneer ontvang ik een vergoeding voor mijn gemiste vlucht?

In de Europese Verordening staan voorwaarden vermeld wanneer de luchtvaartmaatschappij niet hoeft uit te keren voor je gemiste vlucht. Ten eerste moet je met je vervangende vlucht met meer dan 3 uur vertraging aan zijn gekomen op je eindbestemming. Daarnaast moet je bestemming van vertrek een Europese lidstaat zijn of je bestemming van aankomst moet een Europese lidstaat zijn. Bovendien moet de uitvoerende luchtvaartmaatschappij Europees zijn.

Naast de bovengenoemde voorwaarden speelt de reden van vertraging ook een rol in het claimen van compensatie voor je gemiste vlucht. Was je vlucht vertraagd door overmacht, dan hoeft de luchtvaartmaatschappij geen compensatie uit te keren. Voor deze zogenoemde buitengewone omstandigheden kan de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk worden gehouden.


Hoe hoog is de vergoeding voor een gemiste aansluitende vlucht?

Wanneer je je aansluitende vlucht mist door een vertraging van je eerste vlucht, kun je een compensatie ontvangen die kan oplopen tot €600,- per persoon. De hoogte van de compensatie hangt af van naar welke bestemming je vliegt. Er wordt hierbij gekeken naar hoeveel kilometers dit is en aan de afstand van je vlucht zitten vastgestelde bedragen verboden.

  • €250,- compensatie als de vlucht tot 1500 km is

  • €400,- compensatie als de vlucht tussen 1500 en 3500 km is en voor vluchten verder dan 3500 km binnen de EU

  • €600,- compensatie als de vlucht meer dan 3500 km naar of van een non-Europese luchthaven (dit bedrag mag gehalveerd worden naar €300,- als de vertraging tussen 3 en 4 uur is geweest)

Er wordt bij het bepalen van de hoogte van de compensatie gekeken naar je totale vluchtschema en dus niet alleen naar de vertraagde vlucht!

Kunnen wij helpen als je een aansluitende vlucht heeft gemist?

Ja zeker! Op het moment dat je de aansluitende vlucht hebt gemist dan kunnen wij je helpen. Je hebt dan namelijk recht op een vergoeding. Via onze claim calculator kun je die vergoeding aanvragen. Wij zorgen ervoor dat je de vergoeding van de luchtvaartmaatschappij krijgt door met ze te gaan corresponderen. Er kan soms wat tijd overheen gaan, maar de aanhouder wint! En je kunt tot 2 jaar na je vlucht nog je claim indienen, dus je bent misschien nog wel rijker dan je denkt!

 

 

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij zien hier om jou te helpen. Je kunt ons bellen van maandag tot en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 en van 14:00 tot 17:00 op +31 20 261 67 61 . Ook kan je ons een mailtje sturen met je al je vragen via info@vlucht-vertraagd.nl.


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl


 

+31 20 261 67 61
Wij zijn telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 en van 14:00 tot 17:00.

Onze service

  2151 Ervaringen van klanten
  • Direct gratis uw vlucht checken
  • Vandaag ingediend, morgen hulp
  • 98% van de rechtszaken gewonnen
  • Goed beoordeeld: 9.4 uit 10
  • Geen administratiekosten
  • Alleen betalen bij succes
  • Online support

Laat mij weten of ik in aanmerking kom voor compensatie

Vlucht-vertraagd.nl in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Prima geholpen door Team Vlucht-vertraagd , 1ste instatie werd het afgewezen door Transavia maar bij de 2de poging werd duidelijk dat wij in ons recht stonden en werd het volledige bedrag uitgekeerd .... ��

Had binnen 2,5 maand al confirmatie dat ik EUR 600 (minus 25% voor ‘Vlucht vertraagd) zou ontvangen. Dus top service!

Goed geregeld, duidelijke service is zeker zijn 25% waard!

professioneel en dus kundig

Onze ervaringen zijn exact gelijk aan dhr. Richard van Geelen....(citaat): "Wij hebben net de toezegging gekregen dat het compensatiebedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen."

Alleen maar lof! snellen en correcte afwerking van mijn claim!

Goed geautomatiseerd systeem en vriendelijke communicaties. Heeft al met al toch nog 4 maanden geduurd, maar dat lag 100% aan Austrian Air. Had er niet aan moeten denken dat zelf af te handelen! Kan ik me bezig houden met zaken die mij energie geven. Nathalie, Sanne, Anne, Jason, Stascha, Nikos en collega's: Bedankt voor jullie dienst!

Wij hebben net de toezeggingen gekregen dat het compensatie bedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen. Richard

in 2016 zelf heel druk geweest met de KLM voor compensatie. 6 keer afgewezen door de KLM. Dus in april 2016 vlucht-vertraagd ingeschakeld. Minnelijk werd het niets, dus op aanraden van vlucht-vertraagd gerechtelijke procedure ingegaan. Na 2 jaar dacht ik dat het niets meer zou worden, maar nu toch eindelijk gerechtigheid. Compensatie is toegewezen. Top gedaan.

Met hulp van vlucht-vertraagd vandaag de schadevergoeding gekregen voor mijn vertraagde vlucht (4 uur) op 2 maart jl. Super makkelijk en netjes geregeld!

Alleen maar lof! Onlangs compensatie voor 4 personen ontvangen voor een vertraagde vlucht met Ryanair van afgelopen herfstvakantie. Waar Ryanair geen gehoor geeft lukt het Vluchtvertraagd wel. Fee van 25% nemen wij dan voor lief, aangezien de compensatie meer dan redelijk is in ons geval!

Prima service. Van te voren wordt al bekend gemaakt dat je 25% van het terug te krijgen bedrag betaald als kosten.logisch toch ze doen het werk voor je. Geen uitkering geen kosten! Wij zijn zeer tevreden en het wachten is rijkelijk beloond! Vluchtvertraagd is wel degelijk een aanrader.

ik ben blij met de uitslag van vluchtvertraag want als ik het zelf had moeten doen had ik dit niet berijkt hartelijk dank hier voor

Zopas uitkering gekregen via vlucht vertraagd. Ben zeer tevreden over de service. Hoewel ik ook eerst een beetje wantrouwig was tegenover zo een internet site en ook niet echt kon geloven dat zo een hoge compensatie mogelijk was, ben ik zeer blij dat ik het nu toch gedaan heb. Als ik de commentaren hieronder nu lees maak ik toch even de bedenking dat je als klant het spel ook eerlijk moet spelen natuurlijk. Als je het dossier op een correcte manier in hun handen geeft , met zoveel mogelijk documenten ,moet je niet zelf nog gaan proberen om nog via een andere weg compensatie te krijgen. Dan krijg je natuurlijk een rekening , zij hebben er dan ook al tijd en werk in gestoken. Tenslotte, als je bij andere burgerzaken, alles in handen geeft van een advocaat, moet je ook niet meer op eigen houtje gaan handelen. Hun 25% vind ik dan ook redelijk.

Yeahhh! gelukt!! bedankt Vlucht vertraagd voor de goede service. jullie hebben er veel moeite voor moeten doen, maar toch is het gelukt.

I have just received compensation for a flight that was delayed in 2015! After writing numerous letters and emails to the airline I had all but given up hope of any compensation. Luckily a colleague told me about Vlucht-vertraagd and I contacted them. Today I finally received my compensation and I am very happy. Thank you T. Penalver

Onze vlucht had 10 uur vertraging . Via Vlucht-Vertraagd hebben wij schadevergoeding gekregen waar we zeer tevreden mee zijn . Voor ons is alles oke , een dikke pluim voor VV.

Juli 2017 mijn claim laten uitvoeren door Vlucht-Vertraagd. Nu bericht gekregen dat de claim is toegekend en ze uitbetalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op het invullen en toesturen van de gevraagde gegevens geen enkel omkijken heb gehad. Paar keer gecommuniceerd via support en altijd antwoord gekregen. Ik kan Vlucht- Vertraagd aan iedereen aanbevelen, ze doen wat ze beloven.

Heel tevreden over de snelle afhandeling. Alles is correct verlopen. Heel vriendelijk personeel met ......veel geduld.

Vandaag gehoord dat onze claim bij corendon uitgekeerd is. Super blij met het werk van Vlucht vertraagd!!


De beste service

Claim ook uw compensatie: gemakkelijk, snel en op maat gemaakt


Direct hulp

Over Vlucht-vertraagd.nl

563.267 GEBRUIKERS GINGEN U VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN U VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.2 uit 10
SERVICE: 9.2 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim nu ook compensatie, dien een claim bij ons in!


Controleer hier of u recht heeft