Staking: heb ik recht op een vergoeding?

Staken: het klinkt ouderwets, maar het komt in de luchtvaart erg vaak voor. Stakingen kunnen ervoor zorgen dat je een vluchtvertraging oploopt of dat jouw vlucht wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. De afgelopen jaren hebben reizigers flink wat vertragingen en annuleringen opgelopen doordat piloten, luchtverkeersleiders en grondpersoneel massaal het werk neerleggen voor betere werkomstandigheden. Frankrijk is met stakende luchtverkeersleiders het meest getroffen land de afgelopen jaren. Het gevolg hiervan? Duizenden gestrandde passagiers en geannuleerde en vertraagde vluchten. Maar betekent dit dat je recht hebt op een vergoeding op basis van Europese Verordening 261/2004? Wij leggen het je uit!

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Belangrijke informatie

  • Je kunt alleen een schadeclaim indienen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de staking (cabinepersoneel, grondpersoneel, piloten, enz.).

  • Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is als gevolg van een staking, maar niet door de schuld van je luchtvaartmaatschappij, krijg je geen compensatie, maar kun je wel om extra assistentie vragen!

  • Dien je claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl en wij regelen alles voor je, zodat je maximale kans hebt op een schadevergoeding!

Jouw rechten bij stakingen in de luchtvaart

Bij een staking zal iedere luchtvaartmaatschappij zeggen dat dit buiten hun invloedsfeer ligt en dat ze daarom niks voor je kunnen doen als je vlucht hierdoor vertraagd of geannuleerd is. Bij het lezen van de Algemene Voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij zal je dit ook tegenkomen. Staking is overmacht en om deze reden krijg je geen tegemoetkoming voor de verloren tijd. Als het er staat, dan zal het vast wel waar zijn toch? Mis!

In geval van een staking kan jij als passagier wel degelijk profiteren van je passagiersrechten. Je moet alleen weten waar je precies recht op hebt en daar kunnen wij je bij helpen.

Wij helpen je om je schadevergoeding te krijgen!


1. Teruggave extra gemaakte kosten

Ten eerste heb je bij een geannuleerde vlucht recht op een vliegticket voor een nieuwe vlucht om alsnog bij je eindbestemming terecht te komen. De luchtvaartmaatschappij moet deze voor jou regelen. Gebeurt dit niet? Dan is het altijd mogelijk om zelf een nieuwe vlucht te boeken en de kosten van je originele geboekte vliegtickets te claimen bij de luchtvaartmaatschappij.

2. Recht op verzorging bij vertraging of annulering van je vlucht

Ten tweede heb je bij een vertraging of bij een annulering van je vlucht recht op verzorging zoals een hapje en een drankje en zelfs een hotelaccommodatie indien dat nodig is. De luchtvaartmaatschappij is in dit geval dan ook verplicht om het vervoer naar je accommodatie te regelen. Ook hier geldt weer: krijg je dit allemaal niet aangeboden, bewaar dan goed je betalingsbewijzen, want deze kosten kun je allemaal terugkrijgen van de luchtvaartmaatschappij. Dat is je recht!

3. Vergoeding voor de verloren tijd

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk om te weten: een staking kan je geld opleveren. In Europa geldt een wetgeving gericht op vliegpassagiers die jou als reiziger het recht geeft om compensatie te claimen in geval van een vluchtvertraging, annulering of overboeking. En zoals je al zal verwachten, zitten hier voorwaarden aan verbonden en gelden deze dus ook bij een staking.

Was je vlucht vertraagd of geannuleerd vanwege een staking?

Je komt mogelijk in aanmerking voor een vlucht compensatie tot 600 €!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Staking van de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven?

Jouw recht op een vergoeding of compensatie hangt in het geval van een staking af van welke partij er heeft gestaakt:

Staking van de luchtvaartmaatschappij

Is jouw vlucht geannuleerd omdat er een piloten- of cabin crew staking gaande is? Dan kun je compensatie claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Alle bovengenoemde rechten (verzorging, teruggave van de vliegtickets etc.) zijn van toepassing en de vergoeding komt hier bij.

Staking van de luchthaven

Vindt er een staking van het luchthavenpersoneel plaats, bijvoorbeeld die van de luchtverkeersleiding? Dan is de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan. Een staking van het personeel van de luchthaven ligt namelijk buiten de invloedsfeer van de luchtvaartmaatschappij en daardoor hoeven zij geen compensatie uit te keren als hierdoor je vlucht vertraagd of geannuleerd is.

Is het mogelijk om compensatie te ontvangen?

Laat onze experts jouw zaak analyseren!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Onzeker over welke partij er heeft gestaakt?

Is je alleen verteld dat je vlucht is vertraagd of geannuleerd vanwege een staking, maar er is niet verteld door welke partij? Geen probleem! Je kunt alsnog je claim bij ons indienen en wij zoeken het voor je uit. Komt bij onze analyse naar voren dat de problemen zijn ontstaan door een staking van het personeel van de luchthaven, dan sluiten we je dossier kosteloos. We werken namelijk op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat we alleen kosten vragen voor onze service als jouw claim wordt uitbetaald door de luchtvaartmaatschappij. Zo niet, dan sluiten we je dossier zonder dat hier kosten aan verboden zijn.

Hoe krijg je geld terug bij een staking?

Ben je nieuwsgierig over wat voor bedragen we het dan hebben? Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is als gevolg van een staking en deze vlucht was gepland te vliegen van, naar of binnen de EU, dan kun je een compensatie claimen die op kan lopen tot €600 per persoon. Afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging kun je €250€400 of €600 terugkrijgen. Wil je weten op hoeveel compensatie jij recht hebt? Check je vlucht gratis en vrijblijvend met onze claimcalculator.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

De service van Vlucht-Vertraagd.nl

Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is kun je zelf een brief schrijven naar de airline om compensatie te vragen. Omdat ze vaak niet blij zijn met de compensatieregeling, werken luchtvaartmaatschappijen zelden mee. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen! We innen alleen een succesfee als de luchtvaartmaatschappij de terugbetaling of de compensatie ook daadwerkelijk betaalt. Wij werken op basis van 'no cure, no pay'. Ga naar de prijslijst voor meer informatie.