Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Ontvang tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Staking: heb ik recht op een vergoeding?

Staken: het klinkt ouderwets, maar het komt in de luchtvaart erg vaak voor. Stakingen kunnen ervoor zorgen dat je een vluchtvertraging oploopt of dat jouw vlucht wordt geannuleerd door de luchtvaartmaatschappij. De afgelopen jaren hebben reizigers flink wat vertragingen en annuleringen opgelopen doordat piloten, luchtverkeersleiders en grondpersoneel massaal het werk neerleggen voor betere werkomstandigheden. Frankrijk is met stakende luchtverkeersleiders het meest getroffen land de afgelopen jaren. Het gevolg hiervan? Duizenden gestrandde passagiers en geannuleerde en vertraagde vluchten. Maar betekent dit dat je recht hebt op een vergoeding op basis van Europese Verordening 261/2004? Wij leggen het je uit!
 

➜ Vlucht geannuleerd? Claim compensatie!


Jouw rechten bij stakingen in de luchtvaart

Bij een staking zal iedere luchtvaartmaatschappij zeggen dat dit buiten hun invloedsfeer ligt en dat ze daarom niks voor je kunnen doen als je vlucht hierdoor vertraagd of geannuleerd is. Bij het lezen van de Algemene Voorwaarden van de luchtvaartmaatschappij zal je dit ook tegenkomen. Staking is overmacht en om deze reden krijg je geen tegemoetkoming voor de verloren tijd. Als het er staat, dan zal het vast wel waar zijn toch? Mis!

In geval van een staking kan jij als passagier wel degelijk profiteren van je passagiersrechten. Je moet alleen weten waar je precies recht op hebt en daar kunnen wij je bij helpen.

1. Teruggave extra gemaakte kosten

Ten eerste heb je bij een geannuleerde vlucht recht op een vliegticket voor een nieuwe vlucht om alsnog bij je eindbestemming terecht te komen. De luchtvaartmaatschappij moet deze voor jou regelen. Gebeurt dit niet? Dan is het altijd mogelijk om zelf een nieuwe vlucht te boeken en de kosten van je originele geboekte vliegtickets te claimen bij de luchtvaartmaatschappij.

2. Recht op verzorging bij vertraging of annulering van je vlucht

Ten tweede heb je bij een vertraging of bij een annulering van je vlucht recht op verzorging zoals een hapje en een drankje en zelfs een hotelaccommodatie indien dat nodig is. De luchtvaartmaatschappij is in dit geval dan ook verplicht om het vervoer naar je accommodatie te regelen. Ook hier geldt weer: krijg je dit allemaal niet aangeboden, bewaar dan goed je betalingsbewijzen, want deze kosten kun je allemaal terugkrijgen van de luchtvaartmaatschappij. Dat is je recht! 

3. Vergoeding voor de verloren tijd

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk om te weten: een staking kan je geld opleveren. In Europa geldt een wetgeving gericht op vliegpassagiers die jou als reiziger het recht geeft om compensatie te claimen in geval van een vluchtvertraging, annulering of overboeking. En zoals je al zal verwachten, zitten hier voorwaarden aan verbonden en gelden deze dus ook bij een staking. 

Staking van de luchtvaartmaatschappij of de luchthaven?

Jouw recht op een vergoeding of compensatie hangt in het geval van een staking af van welke partij er heeft gestaakt: 

Staking van de luchtvaartmaatschappij

Is jouw vlucht geannuleerd omdat er een piloten- of cabin crew staking gaande is? Dan kun je compensatie claimen bij de luchtvaartmaatschappij. Alle bovengenoemde rechten (verzorging, teruggave van de vliegtickets etc.) zijn van toepassing en de vergoeding komt hier bij.

Staking van de luchthaven

Vindt er een staking van het luchthavenpersoneel plaats, bijvoorbeeld die van de luchtverkeersleiding? Dan is de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk voor de gevolgen hiervan. Een staking van het personeel van de luchthaven ligt namelijk buiten de invloedsfeer van de luchtvaartmaatschappij en daardoor hoeven zij geen compensatie uit te keren als hierdoor je vlucht vertraagd of geannuleerd is.

Onzeker over welke partij er heeft gestaakt?

Is je alleen verteld dat je vlucht is vertraagd of geannuleerd vanwege een staking, maar er is niet verteld door welke partij? Geen probleem! Je kunt alsnog je claim bij ons indienen en wij zoeken het voor je uit. Komt bij onze analyse naar voren dat de problemen zijn ontstaan door een staking van het personeel van de luchthaven, dan sluiten we je dossier kosteloos. We werken namelijk op basis van no cure no pay. Dit houdt in dat we alleen kosten vragen voor onze service als jouw claim wordt uitbetaald door de luchtvaartmaatschappij. Zo niet, dan sluiten we je dossier zonder dat hier kosten aan verboden zijn.

Hoe krijg je geld terug bij een staking?

Ben je nieuwsgierig over wat voor bedragen we het dan hebben? Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is als gevolg van een staking en deze vlucht was gepland te vliegen van, naar of binnen de EU, dan kun je een compensatie claimen die op kan lopen tot €600 per persoon. Afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging kun je €250, €400 of €600 terugkrijgen. Wil je weten op hoeveel compensatie jij recht hebt? Check je vlucht gratis en vrijblijvend met onze claimcalculator.

 

➜ Check of jij recht hebt op vergoeding

 

De service van Vlucht-Vertraagd.nl

Als je vlucht vertraagd of geannuleerd is kun je zelf een brief schrijven naar de airline om compensatie te vragen. Omdat ze vaak niet blij zijn met de compensatieregeling, werken luchtvaartmaatschappijen zelden mee. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen! Wij werken op basis van no cure no pay en alle juridische kosten worden gedekt in onze 25% servicekosten.

Onze service

  2184 Ervaringen van klanten
  • Direct gratis jouw vlucht checken
  • Vandaag ingediend, morgen hulp
  • 98% van de rechtszaken gewonnen
  • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
  • Geen administratiekosten
  • Alleen betalen bij succes
  • Online support

Laat mij weten of ik in aanmerking kom voor compensatie

Vlucht-Vertraagd.nl in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Prima geholpen door Team Vlucht-vertraagd , 1ste instatie werd het afgewezen door Transavia maar bij de 2de poging werd duidelijk dat wij in ons recht stonden en werd het volledige bedrag uitgekeerd .... ��

Had binnen 2,5 maand al confirmatie dat ik EUR 600 (minus 25% voor ‘Vlucht vertraagd) zou ontvangen. Dus top service!

Goed geregeld, duidelijke service is zeker zijn 25% waard!

professioneel en dus kundig

Onze ervaringen zijn exact gelijk aan dhr. Richard van Geelen....(citaat): "Wij hebben net de toezegging gekregen dat het compensatiebedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen."

Alleen maar lof! snellen en correcte afwerking van mijn claim!

Goed geautomatiseerd systeem en vriendelijke communicaties. Heeft al met al toch nog 4 maanden geduurd, maar dat lag 100% aan Austrian Air. Had er niet aan moeten denken dat zelf af te handelen! Kan ik me bezig houden met zaken die mij energie geven. Nathalie, Sanne, Anne, Jason, Stascha, Nikos en collega's: Bedankt voor jullie dienst!

Wij hebben net de toezeggingen gekregen dat het compensatie bedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen. Richard

in 2016 zelf heel druk geweest met de KLM voor compensatie. 6 keer afgewezen door de KLM. Dus in april 2016 vlucht-vertraagd ingeschakeld. Minnelijk werd het niets, dus op aanraden van vlucht-vertraagd gerechtelijke procedure ingegaan. Na 2 jaar dacht ik dat het niets meer zou worden, maar nu toch eindelijk gerechtigheid. Compensatie is toegewezen. Top gedaan.

Met hulp van vlucht-vertraagd vandaag de schadevergoeding gekregen voor mijn vertraagde vlucht (4 uur) op 2 maart jl. Super makkelijk en netjes geregeld!

Alleen maar lof! Onlangs compensatie voor 4 personen ontvangen voor een vertraagde vlucht met Ryanair van afgelopen herfstvakantie. Waar Ryanair geen gehoor geeft lukt het Vluchtvertraagd wel. Fee van 25% nemen wij dan voor lief, aangezien de compensatie meer dan redelijk is in ons geval!

Prima service. Van te voren wordt al bekend gemaakt dat je 25% van het terug te krijgen bedrag betaald als kosten.logisch toch ze doen het werk voor je. Geen uitkering geen kosten! Wij zijn zeer tevreden en het wachten is rijkelijk beloond! Vluchtvertraagd is wel degelijk een aanrader.

ik ben blij met de uitslag van vluchtvertraag want als ik het zelf had moeten doen had ik dit niet berijkt hartelijk dank hier voor

Zopas uitkering gekregen via vlucht vertraagd. Ben zeer tevreden over de service. Hoewel ik ook eerst een beetje wantrouwig was tegenover zo een internet site en ook niet echt kon geloven dat zo een hoge compensatie mogelijk was, ben ik zeer blij dat ik het nu toch gedaan heb. Als ik de commentaren hieronder nu lees maak ik toch even de bedenking dat je als klant het spel ook eerlijk moet spelen natuurlijk. Als je het dossier op een correcte manier in hun handen geeft , met zoveel mogelijk documenten ,moet je niet zelf nog gaan proberen om nog via een andere weg compensatie te krijgen. Dan krijg je natuurlijk een rekening , zij hebben er dan ook al tijd en werk in gestoken. Tenslotte, als je bij andere burgerzaken, alles in handen geeft van een advocaat, moet je ook niet meer op eigen houtje gaan handelen. Hun 25% vind ik dan ook redelijk.

Yeahhh! gelukt!! bedankt Vlucht vertraagd voor de goede service. jullie hebben er veel moeite voor moeten doen, maar toch is het gelukt.

I have just received compensation for a flight that was delayed in 2015! After writing numerous letters and emails to the airline I had all but given up hope of any compensation. Luckily a colleague told me about Vlucht-vertraagd and I contacted them. Today I finally received my compensation and I am very happy. Thank you T. Penalver

Onze vlucht had 10 uur vertraging . Via Vlucht-Vertraagd hebben wij schadevergoeding gekregen waar we zeer tevreden mee zijn . Voor ons is alles oke , een dikke pluim voor VV.

Juli 2017 mijn claim laten uitvoeren door Vlucht-Vertraagd. Nu bericht gekregen dat de claim is toegekend en ze uitbetalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op het invullen en toesturen van de gevraagde gegevens geen enkel omkijken heb gehad. Paar keer gecommuniceerd via support en altijd antwoord gekregen. Ik kan Vlucht- Vertraagd aan iedereen aanbevelen, ze doen wat ze beloven.

Heel tevreden over de snelle afhandeling. Alles is correct verlopen. Heel vriendelijk personeel met ......veel geduld.

Vandaag gehoord dat onze claim bij corendon uitgekeerd is. Super blij met het werk van Vlucht vertraagd!!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Vlucht-Vertraagd.nl

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Controleer hier of je recht hebt