Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Controleer de status van uw vlucht

Controleer of uw vlucht vertraagd of geannuleerd is met de handige tools die we op deze pagina voor u hebben verzameld.

Weet u al of uw vlucht vertraagd of geannuleerd is?

U kunt in aanmerking komen voor een vluchtcompensatie tot €600 + terugbetaling van uw ticket!

Claim nu uw vluchtcompensatie in slechts 5 minuten via Vlucht-Vertraagd.nl.

 

Claim nu

 

Belangrijke informatie:

 

Inhoud

Hoe controleert u de status van uw vlucht? 

Flight tracker apps: wat zijn ze en hoe werken ze? 

Is er een manier om te weten of mijn vlucht vertraagd of geannuleerd zal zijn?

Vluchtstatus vertraagd of geannuleerd? Wat te doen? 

Vluchtstatus: vertraagd — krijg compensatie tot €600

Vluchtstatus: geannuleerd — krijg vluchtcompensatie en geld terug!

Vluchtstatus: vertraagd of geannuleerd — hoeveel compensatie kan ik krijgen? 

Waarom is mijn vlucht vertraagd of geannuleerd?

Controleer de status van uw vlucht met onze luchthaven links directory

Handige links

 

Hoe controleert u de status van uw vlucht? 

Tegenwoordig hoeft u niet meer op de luchthaven te zijn om informatie over uw vluchtstatus te krijgen. U kunt de status van de uw vlucht controleren via:
 

 • Websites van luchthavens — of u nu vertrekt of aankomt op uw bestemming, luchthavens bieden uitgebreide informatie over de vluchtstatus rechtstreeks op hun websites. Voer gewoon uw bestemming of aankomstinformatie in, en u krijgt alle informatie die u nodig hebt om de status van uw vlucht te controleren. 

 • Websites van luchtvaartmaatschappijen alle luchtvaartmaatschappijen geven ook informatie over hun vluchtstatus. U kunt de status van uw vlucht controleren door naar de website van uw luchtvaartmaatschappij te gaan en de details van uw vluchten in te voeren, en u weet in één seconde of uw vlucht op tijd, vertraagd of geannuleerd is. 

 • Vlucht tracking apps en websitesFlightAware, Flightstats en Flight Radar volgen allemaal het vertrek en de aankomst van de meeste commerciële vluchten en zijn zonder twijfel de beste websites om na te gaan of uw vlucht vertraagd, geannuleerd of omgeleid is.

 


Vlucht aangekondigd vertraagd of geannuleerd?

Begin nu met claimen en ontvang tot €600 aan vluchtcompensatie en terugbetaling van uw ticket!
 

Claim nu


 

Flight tracker apps: wat zijn ze en hoe werken ze? 

Met een flight tracker kunt u de basisstatistieken en de locatie van een vlucht volgen terwijl deze vertrekt, reist en aankomt op zijn bestemming. Het is meestal gratis en is uiterst nuttig in twee situaties:
 

 • U bent een passagier, en wil graag de status van uw vlucht kennen.

 • U gaat iemand ophalen van het vliegveld en wilt precies weten wanneer hij aankomt
   

De gegevens worden voortdurend in real-time bijgewerkt, zodat u op de hoogte bent van onverwachte vertragingen of annuleringen. 

Met Flight Radar kunt u bijvoorbeeld zelfs in real-time zien waar vliegtuigen zich bevinden, waardoor het leuk is om de status van uw vlucht en vluchten die boven uw hoofd vliegen te controleren! 

 

 

Is er een manier om te weten of mijn vlucht vertraagd of geannuleerd zal zijn?

Vluchten worden vaak op het laatste moment vertraagd of geannuleerd. Als u echter de status van uw vlucht controleert voordat u naar de luchthaven vertrekt, hebt u een solide aanwijzing of uw vlucht vertraagd of geannuleerd is. 

Hier zijn enkele tips voor als u van tevoren wilt weten of uw vlucht vertraagd of geannuleerd is:
 

 • Controleer de status van vluchten die vertrekken van of aankomen op de luchthaven —  Zijn de meeste vertraagd of geannuleerd? De kans is groot dat de uwe dat ook is. 

 • Controleer het weer op uw vertrek — EN aankomstluchthaven — Zijn er ongewone en/of gevaarlijke weersomstandigheden zoals onweer, zware regen/wind, enz.? De kans is groot dat uw vlucht vertraagd of zelfs geannuleerd wordt. 

 • Controleer de situatie op de luchthaven — Is er een staking van luchtvaartmaatschappij of luchthavenpersoneel? Is de luchthaven echt druk door beveiliging of inchecken? Uw vlucht kan vertraagd zijn. 
   

=> Controleer uw vlucht met onze Claim Calculator in een paar minuten en claim vluchtcompensatie. Ons team van deskundigen zal de rest van het proces afhandelen, inclusief het aanvechten van de luchtvaartmaatschappij in de rechtbank indien nodig.

 

Vluchtstatus vertraagd of geannuleerd? Wat te doen? 

U controleerde de status van uw vlucht en kreeg het slechte nieuws te horen dat uw vlucht vertraagd of geannuleerd was. Wat nu? 

Vlucht-Vertraagd.nl helpt u de zonnige kant te zien: wellicht komt u in aanmerking voor vluchtcompensatie en/of restitutie volgens de Britse en Europese regelgeving voor luchtreizigers (EU261). 

Bij ons duurt het slechts 5 minuten om online schadevergoeding te eisen. Vervolgens zal ons team van deskundigen met meer dan 10 jaar ervaring zorgen voor de rest van het proces, inclusief —  indien nodig — het aanvechten van de luchtvaartmaatschappij in de rechtbank. No cure, no pay.

 

Claim nu

 

Vluchtstatus: vertraagd — krijg compensatie tot €600

Als de status van uw vlucht is vertraagd kunt u misschien vluchtcompensatie krijgen tot 600 euro. 

Om in aanmerking te komen moet uw vlucht aan de volgende criteria voldoen:
 

 • Uw vlucht moet vertrekken vanuit het VK/EU

 • Uw vlucht moet meer dan 3 uur te laat zijn bij aankomst

 • De luchtvaartmaatschappij moet schuld hebben aan de vertraging

 

=> Controleer uw vlucht binnen een paar seconden met onze gratis en vrijblijvende claim calculator. Als u in aanmerking komt, zal ons team van juristen uw claim behandelen en ervoor zorgen dat u uw geld terugkrijgt. Indien nodig kunnen wij uw vordering ook voor de rechter brengen! 

 


Vlucht meer dan 3 uur vertraagd?

Krijg tot €600 vluchtcompensatie en een terugbetaling!
 

Claim nu


 

Vluchtstatus: geannuleerd — krijg vluchtcompensatie en geld terug!

Toen u de status van uw vlucht controleerde, zag u dat uw vlucht helaas werd geannuleerd? We hebben goed nieuws voor u! U kunt recht hebben op vluchtcompensatie en terugbetaling van uw vliegticket! 

 

Geannuleerde vlucht — Wanneer kan ik compensatie krijgen? 

In het geval van een geannuleerde vlucht kunt u vluchtcompensatie krijgen als uw vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd.

Als u de annulering van uw vlucht opmerkte door de status van uw vlucht te controleren is de kans groot dat het inderdaad minder dan 14 dagen voor vertrek was — dan heeft u recht op vluchtcompensatie!

Denk eraan dat de luchtvaartmaatschappij schuld moet hebben aan de annulering om in aanmerking te komen voor compensatie. Als dat niet het geval is, kan de luchtvaartmaatschappij zich verlaten op Buitengewone omstandigheden om uw claim te weigeren

 

Geannuleerde vlucht — Wanneer kan ik een terugbetaling krijgen? 

Als uw vlucht is geannuleerd, kunt u uw geld terugkrijgen als:
 

a) De luchtvaartmaatschappij u geen alternatieve vlucht heeft aangeboden.

b) De luchtvaartmaatschappij u een alternatieve vlucht aanbood, maar u besloot deze niet te nemen.

 

=> Claim in een paar minuten een terugbetaling met onze gratis Claim Calculator en laat onze experts het regelen! U krijgt uw geld binnen enkele weken of maanden terug. 

 


Last-minute annulering van de vlucht?

Compensatie aanvragen in een paar minuten met Vlucht-Vertraagd.nl
 

Claim nu


 

Vluchtstatus: vertraagd of geannuleerd — hoeveel compensatie kan ik krijgen? 

Het bedrag van de compensatie hangt af van de afstand van uw vlucht:

 

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie £ 220.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km bedraagt de compensatie £ 350.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer bedraagt de compensatie € 600 — Als uw vlucht echter minder dan 4 uur vertraagd was, kan het totale bedrag met 50% worden verminderd.
   

vluchtcompensatie

 

 

=> Meer informatie over uw passagiersrechten en hoe u vluchtcompensatie/terugbetaling kunt aanvragen

 

Waarom is mijn vlucht vertraagd of geannuleerd?

Als u net hebt ontdekt dat uw vlucht is vertraagd of geannuleerd en u zich afvraagt waarom dit het geval is, zijn er enkele mogelijkheden waarom dit is gebeurd:

 

 • De inkomende vlucht heeft vertraging: Dit komt vaak voor, vooral bij korteafstandsvluchten. 

 • Operationele kwestie: Misschien heeft de bemanning haar maximale werktijd bereikt en moeten er nieuwe bemanningsleden worden ingeschakeld om uw vlucht uit te voeren.

 • Technische problemen: Er is misschien een probleem met het vliegtuig. Dat is vaak het geval, want vanwege de spectaculair hoge veiligheidsnormen in de sector moet elk klein dingetje dat mogelijk niet goed werkt, worden gecontroleerd en moet de werking ervan worden bevestigd.

 • Beperkingen luchtverkeersleiding: Soms moeten verkeersleiders beperkingen opleggen om de veiligheid te waarborgen. Dit kan gebeuren tijdens de vlucht (herroutering) of tijdens het wachten om op te stijgen of te landen. Als een vliegtuig zijn landings- of vertrekslot mist, moet de luchtverkeersleiding een nieuw slot vinden voor de aankomst of het vertrek van het vliegtuig.

 • Extreme weersomstandigheden: Dit is lastig. Soms is het vrij duidelijk, zoals een sneeuwstorm. In andere gevallen is het echter mogelijk dat u op de luchthaven moet wachten terwijl er buiten niets anders is dan zonneschijn en hogere temperaturen. Dit is het gevolg van de weersomstandigheden op de luchthavens van het vorige traject van het vliegtuig en van de meteorologische omstandigheden op de plaats van bestemming.

 • Onhandelbare passagiers: Soms is het gewoon de schuld van iemand anders. Misschien kregen twee andere passagiers een verhitte discussie met elkaar of met de bemanning. Af en toe kan een passagier gewoon weigeren om in een lagere klasse te worden ingedeeld of zijn handbagage in te checken. U weet maar nooit, maar er zijn gekke verhalen.

 • Problemen op de luchthaven: Het is mogelijk dat bepaalde problemen op de luchthaven uw vlucht beïnvloeden. Het kan bijvoorbeeld gaan om lange rijen bij de veiligheidscontroles of er een vreemd voorwerp dat op het asfalt lag. Andere voorbeelden zijn een staking van luchthavenpersoneel of storingen van luchthavenapparatuur.

 

Controleer de status van uw vlucht met onze luchthaven links directory

Zoals gezegd, wanneer u de status van uw vlucht wilt controleren, hebt u verschillende opties: de website van de luchtvaartmaatschappij, apps voor het volgen van vluchten en websites van luchthavens. We hebben een overzicht gemaakt van de belangrijkste links naar luchthavens om de status van vertrekkende en aankomende vluchten te controleren. 

 


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht