easyJet vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie of volledige terugbetaling van je ticket!

Wist je dat easyJet ongeveer 1000 routes exploiteert? Helaas, met zoveel vluchten op regelmatige basis, zullen easyJet vlucht vertragingen en -annuleringen onvermijdelijk gebeuren. Is jouw easyJet-vlucht vertraagd of geannuleerd? We hebben goed nieuws: je komt mogelijk in aanmerking voor vlucht compensatie en/of restitutie! Lees verder voor meer informatie over de regelgeving die jouw rechten beschermt in het geval van een geannuleerde of vertraagde easyJet vlucht — of controleer of je direct in aanmerking komt voor compensatie en restitutie met onze gratis, vrijblijvende .

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Wat je moet weten

 • easyJet vlucht met 3 uur of meer vertraagd? Je kunt een schadevergoeding claimen tot €600!

 • easyJet-vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden, heb je recht op restitutie - accepteer geen vouchers!

 • Je hebt tot 6 jaar om easyJet compensatie en restitutie te claimen.

 • Vlucht-Vertraagd.nl helpt passagiers sinds 2010 om compensatie en restitutie te krijgen. Voor jouw gemak werken we uitsluitend op basis van 'no cure, no pay'.

Jouw rechten als vliegtuigpassagier bij een geannuleerde of vertraagde easyJet-vlucht

De rechten van Europese vliegtuigpassagiers worden beschermd door de Europese Verordening (EG) nr. 261/2004.

Wat zegt het over jouw rechten bij een vertraagde of geannuleerde easyJet-vlucht?

 • Heb je een vertraagde easyJet-vlucht gehad? Als je easyJet vlucht minimaal 3 uur vertraging heeft opgelopen, heb je hoogstwaarschijnlijk recht op vlucht compensatie.

 • Is je easyJet-vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen, heb je recht op een volledige geldelijke terugbetaling. Mogelijk kom je ook in aanmerking voor aanvullende easyJet-compensatie als je vlucht minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum is geannuleerd.

Was je easyJet-vlucht overboekt?

Wij kunnen je helpen een vergoeding te krijgen!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vertraagde easyJet-vlucht — krijg compensatie

Als je easyJet-vlucht minimaal 3 uur vertraging hebt opgelopen, heb je hoogstwaarschijnlijk recht op compensatie. De waarde hangt af van de afstand van je vlucht - hoe verder je vliegt, hoe hoger je vergoeding.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vlucht vertraagd compensatie

Geannuleerde easyJet-vlucht — krijg restitutie en compensatie

Heb je een easyJet vlucht annulering meegemaakt? Afhankelijk van de exacte omstandigheden van de annulering, heb je mogelijk recht op een volledige geldelijke terugbetaling en/of vlucht compensatie.

Laten we het eerst hebben over de terugbetaling van easyJet. Je hebt er recht op als je easyJet vlucht is geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij wordt aangeboden. In sommige gevallen biedt easyJet misschien helemaal geen alternatieve vlucht aan - in deze omstandigheden is je recht op restitutie van easyJet vrijwel gegarandeerd.

Onthoud dat je recht hebt op een geldelijke terugbetaling - accepteer dus geen vouchers!

Naast restitutie van easyJet kun je in sommige gevallen ook recht hebben op easyJet compensatie tot € 600. Dit geldt als je vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum is geannuleerd en als aan enkele aanvullende criteria is voldaan. In onderstaande tabel bekijken we al deze criteria.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Mijn easyJet vlucht was overboekt

Luchtvaartmaatschappijen zoals easyJet verkopen vrijwel altijd meer tickets dan er stoelen zijn. Dit kan voor hen goed uitpakken, omdat passagiers niet altijd komen opdagen, waardoor het voor de vliegmaatschappij vaak meer geld in het laatje brengt. De keerzijde is dat dit vaak resulteert in overboekingen, waardoor er dus niet genoeg plaats voor iedereen is in het vliegtuig.

Verwacht easyJet dat ze te maken krijgt met overboeking, dan onderneemt zij vrijwel direct actie. Bij overboeking wordt altijd geïnformeerd naar eventuele vrijwilligers, die een volgende vlucht zullen krijgen. Deze vrijwilligers zullen bij overboeking bepaalde vergoedingen krijgen zoals bijvoorbeeld vouchers of een deel van het bedrag van hun ticket. Een luchtvaartmaatschappij is verplicht een schadevergoeding uit te keren in het geval van overboeking.

Vlucht vertraagd of geannuleerd door easyJet staking?

Claim je vergoeding in slechts enkele minuten!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Mijn easyJet vlucht was gewijzigd

In principe mag easyJet de vluchttijden wijzigen of de vlucht zelfs helemaal uit het schema halen. Dit mag wettelijk tot 14 dagen voor de vertrekdatum. Wanneer dit minder dan 14 dagen voor vertrek wordt gecommuniceerd, dan heb je recht op compensatie. Mochten er bepaalde kosten zijn gemaakt, dan heb je ook recht om deze bij easyJet te verhalen.

=> Lees hier meer over het claimen van compensatie in het geval van een vlucht wijziging

Ik heb mijn aansluitende easyJet vlucht gemist

Wanneer je een vlucht hebt geboekt waarbij je moet overstappen, kan het zijn dat door een vertraging je de aansluiting niet meer haalt. Wanneer de vlucht in 1 boeking is gemaakt, dan is het de verantwoordelijkheid van easyJet dat jij de aansluiting moet kunnen halen. Mocht dit niet het geval zijn en door een vertraging van de eerste vlucht mis jij de aansluiting, dan heb je recht op compensatie van easyJet.

=> Lees hier meer over wat te doen bij een gemiste vlucht

Buitengewone omstandigheden — wanneer kan easyJet mijn claim afwijzen?

Er zijn een paar situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je claim kan afwijzen, omdat de vertraging of annulering is veroorzaakt door de schuld van een derde partij. Deze situaties noemen we buitengewone omstandigheden.

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, meestal specifiek binnen de luchtvaartindustrie.

  ECHTER! Een staking van een bepaalde luchtvaartmaatschappij/hun bemanning wordt niet beschouwd als een buitengewone omstandigheid!

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een onhandelbare of zieke passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Je moet er echter van bewust zijn dat luchtvaartmaatschappijen buitengewone omstandigheden vaak als excuus gebruiken om zelfs de rechtmatige claims af te wijzen. Daarom raden we je altijd aan om te controleren of je recht hebt op compensatie of restitutie van easyJet. Dat kan met onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Stakingen bij easyJet

Stakingen kunnen ervoor zorgen dat je easyJet vlucht een vertraging oploopt of dat jouw vlucht onverhoopt wordt geannuleerd. De afgelopen jaren hebben reizigers flink wat vertragingen en annuleringen opgelopen doordat easyJet piloten, luchtverkeersleiders en grondpersoneel massaal het werk neerleggen voor betere werkomstandigheden. Het gevolg hiervan? Duizenden gestrande passagiers en geannuleerde en vertraagde easyJet vluchten.

Stakingen door het personeel van easyJet

Als er zich een staking heeft voorgedaan heb je alleen recht op compensatie als deze staking wordt uitgevoerd door personeel van de luchtvaartmaatschappij.

Onder personeel van de luchtvaartmaatschappij wordt verstaan:

 • Piloten

 • Cabinepersoneel

Stakingen door derden

Helaas heb je niet altijd recht op een financiële vergoeding als jouw vlucht is getroffen door een staking. Stakingen van derden partijen worden gezien als een buitengewone omstandigheid, aangezien de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op heeft.

Derden partijen zijn bijvoorbeeld:

 • Luchtverkeersleiding

 • Bagage Afhandelaars

 • Douane

 • Medewerkers van de luchthaven

Ik had een vlucht naar een niet-EU-land. Heb ik nog steeds recht op compensatie en restitutie van easyJet?

Ja, je komt in aanmerking voor compensatie en restitutie van easyJet, ongeacht je bestemming.

Het is echter vermeldenswaard dat er andere regels gelden voor vluchten die worden uitgevoerd door niet-Europese luchtvaartmaatschappijen. Zie de onderstaande tabel voor details.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Krijg compensatie voor die vertraagde of geannuleerde easyJet vlucht.

Je hebt mogelijk recht op maximaal € 600 aan easyJet compensatie!

Eis schadevergoeding
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik om mijn claim voor easyJet-compensatie en restitutie in te dienen?

Over het algemeen heb je tot 6 jaar de tijd om uw easyJet compensatie en easyJet terugbetaling te claimen. De exacte tijdslimiet om te claimen hangt echter af van je reisroute, aangezien elk Europees land verschillende wetten heeft met betrekking tot deze kwestie.

Wil je zeker weten of je nog in aanmerking komt, dan kun je dit gratis checken met onze Claim Calculator.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn easyJet compensatie en restitutie krijg?

Veel van de passagiers die we helpen, ontvangen hun easyJet compensatie en terugbetaling binnen enkele weken of maanden na het claimen.

Dankzij meer dan tien jaar ervaring en juridische teams in 9 landen, zijn we in staat om jouw claim snel te verwerken en bij de juiste mensen bij de luchtvaartmaatschappij te krijgen.

Houd er echter rekening mee dat als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of we naar de rechter moeten stappen, de wachttijd met een paar maanden of zelfs jaren kan worden verlengd. Je kunt er echter zeker van zijn dat we tot het einde voor je rechten zullen vechten en je op de hoogte houden van updates met betrekking tot jouw claim. Houd er bovendien rekening mee dat we uitsluitend werken op basis van 'no cure, no pay, dus er is geen risico aan jouw kant!

Hoe easyJet compensatie en easyJet terugbetaling claimen?

Ten eerste moet je controleren of je inderdaad recht hebt op easyJet compensatie of een easyJet terugbetaling. Dat doe je gratis met onze handige online Claim Calculator.

Daarna kun je, als je in aanmerking komt, ofwel zelf je easyJet compensatie claimen of ons al het werk voor je laten doen. We zullen je zaak zorgvuldig beoordelen, alle benodigde documentatie voorbereiden, contact opnemen met de juiste mensen bij de luchtvaartmaatschappij en - als de luchtvaartmaatschappij de claim niet accepteert - naar de rechtbank stappen en daar voor jouw rechten opkomen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht


Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je easyJet-compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over easyJet

easyJet is een Britse lowcost luchtvaartmaatschappij die voornamelijk actief is in het VK en Europa. Het werd in 1995 opgericht door Sir Stelios Haji-Ioannou, een Grieks-Cypriotische zakenman. De luchtvaartmaatschappij maakt deel uit van een grotere entiteit genaamd EasyGroup, die ook merken omvat zoals het autoverhuurbedrijf EasyCar, een budget hotelketen EasyHotel, een sportschoolketen EasyGym en meer.

Met bijna 30 bases in heel Europa exploiteert easyJet ongeveer 1000 routes tussen meer dan 150 luchthavens in 35 landen. Naast bestemmingen in het VK en Europa vliegt de luchtvaartmaatschappij ook naar populaire vakantiebestemmingen als Tunesië, Marokko en Israël.

Handige links