Compensatie voor je vertraagde Norwegian-vlucht — ontvang tot 600 €

Heb je veel moeite gestoken in het plannen van een reis om er vervolgens achter te komen dat je vlucht vertraging heeft opgelopen of, erger nog, is geannuleerd? Als een van deze situaties op jou van toepassing is en je had een boeking bij Norwegian Air, lees dan verder!

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

Belangrijkste informatie:

 • Norwegian Air Shuttle-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Je kunt compensatie claimen tot 600 €!

 • Norwegian Air Shuttle-vlucht geannuleerd? Je kunt om vluchtcompensatie en een terugbetaling van je ticket in geld vragen.

 • Je kunt een compensatieclaim indienen voor een vlucht van maximaal 3 jaar geleden.

 • Je kunt je schadeclaim online indienen bij Vlucht-Vertraagd.nl — het duurt slechts 5 minuten.

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde Norwegian vlucht?

De hoogte van de compensatie is afhankelijk van de vliegafstand.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Heb je recht op compensatie voor je Norwegian Air Shuttle vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Geannuleerde Norwegian Air vlucht — terugbetaling- en compensatiebeleid

Het terugbetaling- en compensatiebeleid wordt beïnvloed door de redenen voor de annulering van je Norwegian Air Shuttle-vlucht. Als je Norwegian-vlucht werd geannuleerd, kan de EU-wetgeving je recht geven op een volledige terugbetaling van het ticket in geld, een vluchtcompensatie tot 600 €, of beide !

Wanneer compensatie claimen voor een geannuleerde Norwegian vlucht?

Passagiers kunnen in aanmerking komen voor vluchtcompensatie als een Norwegian Air Shuttle-vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum wordt geannuleerd.

Er moet echter rekening worden gehouden met "buitengewone omstandigheden", zoals een natuurramp waardoor het vliegtuig niet kan opstijgen. Wanneer deze buitengewone omstandigheden veroorzaakten dat jouw vlucht moest worden geannuleerd, kun je mogelijk geen compensatie claimen.

Wanneer een terugbetaling aanvragen voor een geannuleerde Norwegian Air vlucht?

In het algemeen kun je, als de luchtvaartmaatschappij je een andere vlucht heeft aangeboden, maar je ervoor koos deze niet te nemen, een volledige terugbetaling in geld vragen voor de geannuleerde Norwegian Air Shuttle-vlucht.

Hetzelfde geldt ook als de luchtvaartmaatschappij je helemaal geen alternatieve vlucht aanbiedt.

Vlucht met Norwegian Air Shuttle geannuleerd?

Norwegian biedt me een reisvoucher aan in plaats van een terugbetaling - moet ik deze accepteren?

Het is nooit aan te raden om een reisvoucher van een luchtvaartmaatschappij te accepteren in plaats van een terugbetaling in geld. Hier volgen enkele belangrijke redenen waarom het accepteren en gebruiken van reisvouchers niet het meest verstandig is:

 1. Door een reisvoucher te accepteren, ga je ermee akkoord met dezelfde luchtvaartmaatschappij te blijven vliegen. Ook legt de luchtvaartmaatschappij vaak een deadline op voor het inwisselen van de voucher.

 2. Als Norwegian Air Shuttle failliet gaat, is het mogelijk dat je je voucher niet contant kunt terugkrijgen; in dat scenario zou je je geld kwijt zijn.

=> Heb je al een reisvoucher van Norwegian geaccepteerd? Het is misschien nog steeds mogelijk om het te retourneren en een terugbetaling in geld te ontvangen.

Buitengewone omstandigheden — kan Norwegian Air mij compensatie weigeren?

Norwegian Air Shuttle heeft het recht om compensatie te weigeren wanneer een derde partij of een geval van overmacht vertraging of annulering veroorzaakt. Deze situaties zijn officieel geclassificeerd als buitengewone omstandigheden.

Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn de volgende:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Luchtvaartmaatschappijen kunnen in sommige gevallen beweren dat er sprake was van een buitengewone omstandigheid en dat ze zelf niet direct verantwoordelijk zijn voor het probleem waar het vliegtuig mee kampte - zelfs als dat niet waar is. Ze doen dit soort beweringen om te voorkomen dat ze de getroffen passagiers moeten compenseren.

=> Zorg ervoor dat je de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk stelt en dat je je Norwegian Air Shuttle-compensatie ontvangt. Claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl vergroot je kans op vluchtcompensatie! Je kunt je claim binnen enkele minuten indienen.

Rechten van EU-luchtvaartpassagiers in Noorwegen

Het hoofdkantoor van Norwegian is gevestigd in Noorwegen, een land dat — hoewel geen lid van de EU — deel uitmaakt van de Europese Economische Ruimte. Om die reden zijn alle vertraagde of geannuleerde Norwegian vluchten onderworpen aan de Europese verordening inzake de rechten van vliegtuigpassagiers: EU261.

Hoe lang heb ik om mijn Norwegian Air-compensatie en terugbetaling te claimen?

Dit hangt af van je exacte reisschema. Doorgaans hebben passagiers in Noorwegen 3 jaar de tijd om een claim in te dienen.

De termijn voor het indienen van een claim is echter afhankelijk van de wetgeving in elk land. Als passagiers bijvoorbeeld met Norwegian Air vliegen vanuit Londen, kunnen passagiers ook een claim indienen op basis van de Britse wet, die 6 jaar de tijd geeft om een claim in te dienen.

Controleer of je nog steeds compensatie en een terugbetaling kunt krijgen van Norwegian Air Shuttle met onze gratis Claim Calculator.

Je claim is in goede handen!

Wij komen al meer dan 10 jaar op voor de rechten van vliegtuigpassagiers!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Norwegian compensatie / Norwegian terugbetaling ontvang?

Bij gebruik van Vlucht-Vertraagd.nl om terugbetalingen of vluchtcompensatie aan te vragen, krijgen klanten hun geld vaak al binnen enkele weken of maanden .

De wachttijd kan echter worden verlengd met vele maanden of zelfs jaren als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend.

Ongeacht hoe lang het duurt om de claim te verwerken, ons team houdt je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in de zaak en is te allen tijde beschikbaar om eventuele zorgen en vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik Norwegian Air-compensatie / Norwegian Air-terugbetaling claimen?

Claim bij Vlucht-Vertraagd.nl: het duurt maar een paar minuten en het vergroot je kans op vluchtcompensatie!

Als je in aanmerking komt voor Norwegian Air-vluchtterugbetaling of -compensatie heb je de mogelijkheid om ons team van professionals jouw claim te laten behandelen. Het uploaden van alle benodigde documenten naar onze website duurt slechts enkele minuten. Ons juridische team zorgt vervolgens voor de volgende stappen. Zij zullen je claim beoordelen, nieuwe juridische documenten opstellen, contact opnemen met de besluitvormers van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim indienen bij de rechtbank.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over Norwegian Air Shuttle

Norwegian Air Shuttle ASA , ook wel bekend als Norwegian, is de grootste en meest concurrerend geprijsde luchtvaartmaatschappij in Noorwegen. Het hoofdkantoor van de luchtvaartmaatschappij staat in de Noorse gemeente Baerum. Het is Europa's negende luchtvaartmaatschappij wat betreft passagiersverkeer en de vierde grootste prijsvechter na Wizz Air, easyJet en Ryanair. Bovendien is het de op één na grootste luchtvaartmaatschappij van Scandinavië.