Iberojet-vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie tot 600€!

Heeft Iberojet je vlucht op het laatste moment vertraagd of geannuleerd? Naast het verpesten van je vakantieplannen, kan het een enorme impact hebben op het feit dat je van alles moet regelen en tevens op je budget! Wat als we je zouden vertellen dat je in deze gevallen een vluchtcompensatie tot 600€ per passagier kunt krijgen?

Claim binnen minuten !

Belangrijkste informatie

 • Was je Iberojet-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Claim vluchtcompensatie tot 600€ per passagier!

 • Iberojet-vlucht geannuleerd binnen 14 dagen voor vertrek? Claim vluchtcompensatie en de volledige terugbetaling van je vlucht!

 • Met Vlucht-Vertraagd.nl vergroot je je kansen op het krijgen van vluchtcompensatie voor jouw verstoorde vlucht! Claim nu in minder dan 5 minuten.

Iberojet-vlucht vertraagd —  ontvang vluchtcompensatie

Als je Iberojet-vlucht meer dan 3 uur vertraagd was en de verstoring de schuld van de luchtvaartmaatschappij was, kun je vluchtcompensatie tot 600€ per passagier claimen!

Claim online met Vlucht-Vertraagd.nl! Als je recht hebt op Iberojet-compensatie voor vertraagde vluchten, kun je onze experts het hele claimproces op basis van 'no cure no pay' voor je af laten handelen.

Iberojet-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur?

Claim compensatie tot 600€!

Claim compensatie
W Kkd6 S Vp

Iberojet-vlucht geannuleerd — terugbetaling- en compensatiebeleid

Alles hangt af van de oorzaak van de annulering van je Iberojet-vlucht. Afhankelijk van de omstandigheden kom je mogelijk in aanmerking voor een Iberojet-terugbetaling, vluchtcompensatie tot 600€, of beide!

Wanneer kan ik vluchtcompensatie claimen voor mijn geannuleerde Iberojet-vlucht?

Je kunt vluchtcompensatie voor een geannuleerde Iberojet-vlucht claimen als de annulering minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd aangekondigd.

Onthoud: om aanspraak te kunnen maken op vluchtcompensatie, moet Iberojet degene zijn die verantwoordelijk was voor de annulering. Meer informatie vind je in het onderdeel "Buitengewone Omstandigheden" op deze pagina.

Wanneer kan ik een terugbetaling claimen voor mijn geannuleerde Iberojet-vlucht?

In het geval van een geannuleerde Iberojet-vlucht kun je altijd om een terugbetaling vragen, zolang je ervoor kiest om de alternatieve vlucht die de luchtvaartmaatschappij je aanbood, niet te nemen. Als de luchtvaartmaatschappij je helemaal geen alternatieve vlucht aanbood, kun je ook een terugbetaling claimen.

Hoeveel Iberojet-compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Het bedrag van de compensatie wordt berekend op basis van de afstand van je vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Ontvang tot 600€ aan vluchtcompensatie voor je Iberojet-vlucht.

Binnen enkele minuten kun je bij ons een aanvraag indienen!

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Ik vloog met Iberojet naar een niet-EU-land. Kan ik nog steeds compensatie claimen?

Ja, dat kan. Het hoofdkantoor van Iberojet bevindt zich in Palma, Spanje en daarom is de EU-verordening inzake vluchtcompensatie van toepassing op al haar vluchten. Ook als je met Iberojet van of naar Latijns-Amerika vloog, kun je compensatie voor een verstoorde vlucht claimen.

Zoals in de onderstaande tabel wordt weergegeven, kan de situatie echter verschillen als je vlucht wordt uitgevoerd door een niet-EU-luchtvaartmaatschappij.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden — kan Iberojet mij compensatie weigeren?

Iberojet kan compensatie weigeren wanneer de vertraging of annulering niet hun schuld was, maar werd veroorzaakt door een derde partij of door overmacht. In dergelijke situaties, die we buitengewone omstandigheden noemen , is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om compensatie uit te keren.

Hier zijn enkele voorbeelden van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Soms beweren luchtvaartmaatschappijen dat er zich buitengewone omstandigheden voordeden terwijl dat niet het geval was. Luchtvaartmaatschappijen hebben de neiging dit te doen in de hoop te voorkomen dat ze compensatie moeten betalen.

Kom erachter of je recht hebt op vluchtcompensatie — controleer je vlucht nu met Vlucht-Vertraagd.nl

Hoe lang heb ik om mijn Iberojet compensatie en terugbetaling te claimen?

De termijn voor het claimen van compensatie is volgens de Spaanse wet 5 jaar. Als je met Iberojet van of naar Spanje vliegt, heb je daarom meestal tot 5 jaar de tijd om je claim in te dienen.


Aangezien de tijdslimiet voor het indienen van een claim afhangt van je vluchtroute, kan het anders zijn als je bijvoorbeeld vanuit Nederland vertrekt, waar je 2 jaar de tijd hebt om vluchtcompensatie te claimen.

Maximaliseer je kans op een succesvolle Iberojet-claim.

Ontvang je vluchtcompensatie en terugbetaling met behulp van Vlucht-Vertraagd.nl

Check mijn vlucht
W Fb Gs2qx

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Iberojet-compensatie / Iberojet-terugbetaling krijg?

Gewoonlijk ontvangen passagiers die vluchtcompensatie of terugbetaling claimen via Vlucht-Vertraagd.nl hun geld binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim voor de rechter moet worden gebracht, kan deze vertraging met enkele maanden of zelfs enkele jaren worden verlengd.

Het maakt niet uit hoe lang de claim zal duren, wanneer je een claim indient met Vlucht-Vertraagd.nl, zal ons team je op de hoogte houden van alle relevante informatie met betrekking tot je zaak en ze zullen er zijn om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik Iberojet-compensatie / Iberojet-terugbetaling claimen?

Dien nu je claim in — Vlucht-Vertraagd.nl maakt het claimproces eenvoudig.

Als je ons platform gebruikt, kost het je slechts enkele minuten om je gegevens in te vullen en alle vereiste documenten te uploaden. Vanaf dat moment zal ons juridische team je claim onderzoeken en analyseren, juridische documenten opstellen, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, namens jou een rechtszaak aanspannen. Geen winst, geen kosten = geen risico's voor jou.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Iberojet

Iberojet, voorheen bekend als Evelop Airlines, is een Spaanse luchtvaartmaatschappij met haar hoofdkantoor in Palma, Spanje en kreeg zijn huidige naam pas in 2020 toen Evelop en Orbest fuseerden tot Iberojet.

Vanuit Europa biedt Iberojet vluchten aan naar de Caraïben, Midden-Amerika en het eiland Mauricius. Naast het aanbieden van vluchten naar droomoorden, is de luchtvaartmaatschappij ook gespecialiseerd in pakketreizen. Hierdoor kunnen passagiers hun volledige vakantie bij de luchtvaartmaatschappij boeken: inclusief vlucht, accommodatie en eventueel extra vervoer.


Handige links