Charles de Gaulle Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe kun je vluchtcompensatie claimen?

Als je vlucht naar Paris Charles de Gaulle Airport (CDG) vertraagd of geannuleerd was, kun je in aanmerking komen voor compensatie tot :claim_bedrag_600_euro per passagier, de terugbetaling van je vliegticket, of beide!

Claim binnen minuten!

Belangrijkste informatie

 • Was je Charles de Gaulle-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Je zou in aanmerking kunnen komen voor vluchtcompensatie tot € 600 per passagier!

 • Als je vluchtannulering minder dan 14 dagen voor je geplande vertrek op Charles de Gaulle luchthaven werd aangekondigd, kun je vluchtcompensatie tot € 600 per passagier claimen, evenals de volledige terugbetaling van je vlucht in geld!

 • Claim online met Vlucht-Vertraagd.nl — het is een eenvoudig proces en duurt slechts een paar minuten

Is mijn vlucht op Charles de Gaulle Airport vertraagd of geannuleerd?

Op de website van Parijs Charles de Gaulle Airport kun je real-time vluchtupdates vinden en gemakkelijk informatie krijgen, zoals bij welke incheckbalie je moet zijn. Ook kun je een eerste indruk krijgen van hoe je dag op de luchthaven zal verlopen, inclusief de planning van het vertrek van je vlucht op basis van de huidige omstandigheden op de luchthaven. Het is altijd een goed idee om de status van je vlucht te controleren voordat je naar de luchthaven vertrekt, zodat je voorbereid bent op eventuele wijzigingen in je schema.

Zo kun je de status van je vlucht controleren:

Charles de Gaulle Airport-vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Als je vlucht van of naar Charles de Gaulle Airport vertraging had en je voldeed aan beide van de volgende criteria, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie:

Je vlucht was meer dan 3 uur vertraagd (1) en de luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de vertraging (2) — als de vertraging werd veroorzaakt door een derde partij of een "buitengewone omstandigheid", is de luchtvaartmaatschappij niet verplicht om vluchtcompensatie aan te bieden - zie hieronder meer informatie.

Vluchtverstoring op Charles de Gaulle Airport?

Vluchtannulering op Charles de Gaulle Airport — vluchtcompensatie en terugbetalingbeleid

Als je vlucht van of naar de luchthaven Charles de Gaulle werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie van maximaal € 600, een volledige terugbetaling in geld of beide.

Om vluchtcompensatie te ontvangen voor een geannuleerde vlucht op Charles de Gaulle luchthaven, moet je er zeker van zijn dat jouw specifieke situatie aan de volgende criteria voldoet:

 • Je vlucht werd minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd.
 • De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de annulering — Zie het gedeelte van dit artikel getiteld "Buitengewone Omstandigheden" voor meer informatie over de scenario’s op basis waarvan de luchtvaartmaatschappij je claim kan afwijzen.

Als de luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht aanbood, of als ze dat wel deed, maar jij besloot om niet mee te gaan, dan kun je alsnog een terugbetaling van je ticket aanvragen.

Wat als de luchtvaartmaatschappij mij een reisvoucher aanbiedt? Wij raden dit ten zeerste af. Als je een reisvoucher accepteert, moet je opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij reizen en als deze failliet gaat, loop je het risico je geld kwijt te raken.

Vluchtverstoring op Charles de Gaulle Airport?

Claim vandaag nog tot € 600 aan compensatie per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht op Charles de Gaulle Airport?

Het claimbedrag is afhankelijk van de afstand van je vlucht en geldt per passagier.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Charles de Gaulle Airport-vlucht?

Vertrouw ons je claim toe! Met behulp van Vlucht-Vertraagd.nl bespaar je tijd en vergroot je de kans dat je je geld terugkrijgt.

Het duurt slechts enkele minuten om een claim in te dienen. Hierna zullen onze professionals de rest van de procedure direct voor je afhandelen.

Wat doen onze experts om je kansen op een succesvolle claim te vergroten? We werken al meer dan tien jaar met luchtvaartmaatschappijen en kennen al hun trucs en werkwijzen. Ons team analyseert je claim, bereidt juridische documenten voor, neemt contact op met het juridische team van de luchtvaartmaatschappij en spant, indien nodig, een rechtszaak aan om jouw recht op compensatie te beschermen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertragingen en annuleringen op Charles de Gaulle Airport — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Een luchtvaartmaatschappij kan echter terecht weigeren om een vertraagde of geannuleerde vlucht te compenseren. Deze "buitengewone omstandigheden" doen zich voor wanneer een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis de vertraging of annulering onvermijdelijk maakt, waardoor de aansprakelijkheid van de luchtvaartmaatschappij teniet wordt gedaan.

Hier zijn een paar voorbeelden van dergelijke situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vluchtcompensatieclaim in te dienen?

Je hebt 5 jaar de tijd om een vluchtcompensatie- en/of terugbetalingsclaim in te dienen als je van of naar Frankrijk reist, ongeacht de luchtvaartmaatschappij of je vluchtschema.

Claim tot €600 compensatie van de luchtvaartmaatschappij.

Het is mogelijk om vluchten van maximaal 5 jaar geleden te claimen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Charles de Gaulle Airport!

Wanneer men vanwege een vertraging of een lange tussenstop wat langer op Charles de Gaulle Airport moet blijven, biedt de luchthaven passagiers een breed scala aan activiteiten en faciliteiten waarmee men de tijd kan doden. Hier is onze lijst van wat wij zouden doen!

 • Parijs Charles de Gaulle Airport heeft een museum op de luchthaven! Wat is er beter dan je romantische Parijs-trip nog wat langer te rekken terwijl je nadenkt over beeldende kunst tijdens het wachten op je vliegtuig?
 • Even een hapje eten en iets drinken! Er zijn ongeveer 30 cafés en restaurants verspreid over de luchthaven waar je tijdens het wachten op je vlucht kunt genieten van Franse patisserieën en fastfood.
 • Gun jezelf een beetje winkeltijd! Frankrijk staat bekend om haar mode en luxe en dit is precies, naast meer betaalbare merken, wat je kunt vinden op Charles de Gaulle Airport. Of je nu van plan was om de laatste Channel-tas te kopen of gewoon droomt van alle prachtige sieraden, de winkels op de luchthaven zijn wat je nodig hebt!
 • Maak gebruik van de gratis WiFi op de luchthaven, blijf in contact met vrienden en familie, update je social media-profielen of stream je nieuwste Netflix serie.

Haal het maximale uit je claim via Vlucht-Vertraagd.nl!

Geen winst, geen kosten.

Claim nu
W Fb Gs2qx

Over de luchthaven Charles de Gaulle

Aéroport de Paris-Charles-de-Gaulle, voorheen bekend als Roissy Aéroport, is de grootste internationale luchthaven van Frankrijk. Qua passagiersvervoer is Parijs Charles de Gaulle Airport de op een na drukste luchthaven van Europa, na Londen Heathrow. In 2019 verwerkte CDG meer dan 76 miljoen passagiers.

Charles de Gaulle Airport is verdeeld in drie terminals: Terminal 1, Terminal 2 (bestaande uit 7 subterminals) en Terminal 3. Een vierde terminal is momenteel in aanbouw en zal naar verwachting in 2024 voltooid zijn. De luchthaven is erg groot en beschikt over eigen transportmiddelen door de terminals dankzij een gratis shuttle, zodat passagiers veilig en op tijd naar hun incheckbalies of gates kunnen reizen.

Vanuit Parijs reis je relatief eenvoudig naar Charles de Gaulle Airport. Dit kan op verschillende manieren:

Handige links