Untitled design 11

Van snacks tot nagellak: alles wat je moet weten over wat je mee mag nemen in het vliegtuig

maandag 17 juni 2024

Reizen met het vliegtuig kan spannend zijn, maar ook een beetje stressvol, vooral met de veiligheidscontroles op de luchthaven. Als je je ooit hebt afgevraagd, "Mag ik eten meenemen door de veiligheidscontrole?" of "Mag ik nagellak meenemen in het vliegtuig?", dan is deze gids iets voor jou. Hier is wat je mee mag nemen in het vliegtuig om je reis soepeler te laten verlopen. Klaar voor vertrek? Laten we gaan!

Eten: door de beveiliging en in het vliegtuig

Een van de meest voorkomende vragen onder reizigers is of eten door de veiligheidscontrole mag. Het korte antwoord is ja! Maar er zijn enkele belangrijke details om rekening mee te houden.


Vaste etenswaren vs. vloeibare etenswaren bij de veiligheidscontrole

Vaste etenswaren, zoals broodjes, fruit en chips, zijn over het algemeen toegestaan. Vloeibare of gelachtige etenswaren, zoals soepen, sauzen en yoghurt, vallen echter onder dezelfde beperkingen als andere vloeistoffen. Ze moeten in containers van 100ml of minder zitten en passen in één doorzichtige plastic zak.

Mag je snoep meenemen door de veiligheidscontrole?

Absoluut! Snoep, chocolade en andere zoetigheden zijn vaste etenswaren en mogen gewoon mee door de veiligheidscontrole. Trakteer jezelf gerust!

Schoonheidsproducten: wat mag je meenemen?

Als het gaat om schoonheidsproducten, kan het weten wat je mee mag nemen door de veiligheidscontrole en in het vliegtuig je helpen onnodige stress te vermijden en je koffer efficiënter in te pakken!

Mag je nagellak meenemen in het vliegtuig?

Ja, je mag nagellak meenemen in het vliegtuig. Nagellak wordt beschouwd als een vloeistof en moet daarom voldoen aan de 100ml-regel en in je vloeistoffenzakje zitten.

Andere schoonheidsproducten die je mee mag nemen in het vliegtuig

 • Make-up: Foundation, mascara en lipgloss worden ook als vloeistoffen beschouwd. Zorg ervoor dat elk item 100ml of minder is en in je vloeistoffenzakje past.

 • Parfums en sprays: Kleine flesjes parfum (100ml of minder) zijn toegestaan, maar vergeet niet ze in je vloeistoffenzakje te doen.

 • Lotions en crèmes: Crèmes, lotions en moisturizers moeten voldoen aan de 100ml-regel en in het doorzichtige zakje zitten.

 • Scheermesjes: Wegwerpscheermesjes en elektrische scheerapparaten zijn meestal toegestaan in de handbagage, maar veiligheidsscheermesjes met verwisselbare mesjes moeten worden ingecheckt.

Een last-minute vertraging of annulering?

Onze experts kunnen je helpen om tot €600

Claim nu
W Kkd6 S Vp


Andere verrassende items die je mee mag nemen in het vliegtuig

Naast eten en schoonheidsproducten zijn er nog verschillende andere items die je mee mag nemen in het vliegtuig en die je misschien zullen verrassen!

 • Muziekinstrumenten: Kleine instrumenten zoals violen, fluiten of ukuleles zijn toegestaan in de cabine, mits ze voldoen aan de afmetingen van de luchtvaartmaatschappij.
 • Sportuitrusting: Tennisrackets, yogamatten en opvouwbare visspullen zijn vaak toegestaan als handbagage.
 • Medische benodigdheden: Medicijnen, spuiten en medische apparaten zijn toegestaan in je handbagage. Zorg ervoor dat je een doktersrecept meeneemt voor het geval dat.
 • Babyvoeding en -melk: Ouders mogen babyvoeding, borstvoedingsmelk en babyvoeding in hoeveelheden groter dan 100ml meenemen. Je moet deze wel aangeven bij de veiligheidscontrole.

Wat mag je meenemen in het vliegtuig?

Hier zijn de belangrijkste punten om te onthouden:

 • Vaste etenswaren zoals broodjes, fruit en chips kunnen zonder problemen door de veiligheidscontrole.

 • Vloeibare en gelachtige etenswaren moeten in containers van 100ml of minder zitten en passen in je vloeistoffenzakje.

 • Snoep en chocolade mogen door de veiligheidscontrole en kunnen in het vliegtuig worden genoten.

 • Nagellak en andere schoonheidsproducten moeten voldoen aan de 100ml-vloeistofregel.

 • Muziekinstrumenten, sportuitrusting, medische benodigdheden en babyvoeding zijn over het algemeen toegestaan.

Als je de regels kent, wordt het inpakken van je handbagage een stuk eenvoudiger. Of je nu een frequente reiziger bent of voor de eerste keer vliegt, weten wat je mee mag nemen maakt de veiligheidscontrole een stuk soepeler. Dus, de volgende keer dat je je klaarmaakt voor een vlucht en je afvraagt, "Mag ik eten meenemen door de veiligheidscontrole?" of "Mag ik nagellak meenemen in het vliegtuig?", ben je voorbereid. Vergeet niet om vertragingen of annuleringen bij Vlucht-Vertraagd.nl te checken om je compensatie te claimen. Fijne reis en geniet van je vlucht!