Vergoeding & compensatie TAP Air Portugal

TAP Air Portugal opereert over de hele wereld en biedt betaalbare 1-stop vluchten van het Verenigd Koninkrijk en Europa naar meerdere niet-Europese bestemmingen, zoals goedkope vluchten naar Amerika. Onder deze omstandigheden zijn vertragingen en annuleringen bij TAP Air Portugal onvermijdelijk. Weet dat Britse en EU-wetten je beschermen in het geval van een geannuleerde of vertraagde TAP Air Portugal vlucht. Lees verder voor meer informatie over de geldende regels - of controleer direct met of je in aanmerking komt voor compensatie en terugbetaling van TAP Air Portugal.

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Wat je moet weten

 • Vertraagde TAP Air Portugal vlucht? Als je minstens 3 uur te laat op je bestemming aankomt, heb je recht op een compensatie van maximaal €600,-!

 • Geannuleerde TAP Air Portugal vlucht? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen, is de luchtvaartmaatschappij je een restitutie verschuldigd - accepteer geen vouchers!

 • Als je TAP Air Portugal vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, kun je zowel een terugbetaling als een compensatie krijgen!

 • Wil je zeker weten of je recht hebt op compensatie en terugbetaling van TAP? Gebruik onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.

Europese rechten van vliegtuigpassagiers - jouw bescherming bij annulering of vertraging van een TAP-vlucht

De Europese Verordening (EG) nr. 261/2004 is een van de meest uitgebreide verordeningen op het gebied van passagiersrechten in de wereld. De verordening garandeert terugbetaling en compensatie in geval van geannuleerde en flink vertraagde vluchten.

Dit zijn de belangrijkste regels die onder de verordeningen vallen:

 • Als TAP Air Portugal je vlucht heeft geannuleerd en je geen alternatieve vlucht neemt, dan heb je recht op een terugbetaling. Wanneer je TAP-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, is de kans groot dat je recht hebt op een vergoeding.

 • Bij vertragingen van minstens 3 uur heb je recht op een vluchtcompensatie van maximaal 600 euro.

Vlucht met TAP Air Portugal vertraagd of geannuleerd?

Vertraagde vlucht van TAP Air Portugal - eis compensatie

Ben je minstens 3 uur te laat op je bestemming aangekomen door je vertraagde TAP Air Portugal vlucht? Dan heb je recht op een vluchtcompensatie! Het exacte bedrag is afhankelijk van de afstand van die vlucht.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Heb je een aansluitende vlucht gemist met TAP Air Portugal? Ook dan kun je compensatie claimen!

Als je met TAP vanuit Europa naar de Verenigde Staten of een andere niet-Europese bestemming wilt vliegen, is de kans groot dat je een tussenlanding in Portugal hebt. Gelukkig is de regelgeving voor vliegtuigpassagiers ook in deze omstandigheden van toepassing.

Zodra je door de vertraging 3 uur te laat op je eindbestemming aankomt, kun je aanspraak maken op compensatie van TAP Air Portugal. Zorg er wel voor dat je alle vluchten onder dezelfde boeking plaatst.

TAP Air Portugal vlucht geannuleerd - krijg compensatie en een terugbetaling

Heb je een geannuleerde TAP Air Portugal vlucht gehad? Dan heb je misschien recht op een terugbetaling of compensatie - of zelfs beide, in bepaalde omstandigheden!

Laten we ons eerst richten op de terugbetaling van TAP Air Portugal. Als je TAP vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen, dan heb je recht op een terugbetaling. Aanvaard geen vouchers - de luchtvaartmaatschappij is je een geldbedrag verschuldigd!

Hoe zit het met de compensatie van TAP Air Portugal? Je hebt er misschien recht op als je vlucht 14 dagen voor de vertrekdatum werd geannuleerd.

Zie de tabel hieronder voor meer informatie over wanneer je precies compensatie kunt krijgen voor een geannuleerde TAP Air Portugal vlucht. Of, check in slechts een minuut of je er recht op hebt met onze gratis Claim Calculator.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Heb je recht op compensatie voor je TAP Air Portugal vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Check mijn vlucht
W Kkd6 S Vp

Vlieg je buiten de EU met TAP Air Portugal? Ook in dat geval kun je compensatie en geld terugkrijgen!

De Britse en Europese verordeningen op het gebied van passagiersrechten beschermen je ook als je naar een niet-Europees land vliegt, zoals de Verenigde Staten.

Omdat TAP Air Portugal een Europese luchtvaartmaatschappij is, vallen zowel inkomende als uitgaande vluchten naar niet-EU-bestemmingen onder de verordeningen.

Het zou anders zijn als je met een niet-Europese luchtvaartmaatschappij zou vliegen, zoals United of Delta. In dat geval valt alleen je vlucht vanuit Europa onder de regeling. Zie de tabel hieronder voor meer informatie.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE


Kan TAP Air Portugal mijn claim weigeren?

Er bestaan zogeheten buitengewone omstandigheden waarin de luchtvaartmaatschappij jouw claim terecht mag weigeren.

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Maar wees je ervan bewust, dat luchtvaartmaatschappijen vaak buitengewone omstandigheden als reden opgeven van de vertraging, terwijl dit in werkelijkheid niet het geval was. Check daarom altijd zelf je situatie met onze Claim Calculator - misschien heb je recht op compensatie van TAP Air Portugal, ook al zegt de luchtvaartmaatschappij van niet.

Mijn claim is al een keer door de luchtvaartmaatschappij afgewezen. Kan ik opnieuw proberen te claimen?

Ja! We hebben veel gevallen gehad waarin de passagier in eerste instantie compensatie of terugbetaling werd geweigerd, maar met onze hulp zijn ze er uiteindelijk toch in geslaagd om het geld te krijgen.

Bij Vlucht-Vertraagd.nl hebben we juridische teams in 9 landen en is ons slagingspercentage in de rechtbank 98% - wij geloven dat er niemand beter is dan wij om je claim te behandelen.

Voor jouw gemak, werken wij op een 'no cure, no pay' basis.

Heb je recht op compensatie voor je TAP Air Portugal vlucht?

Check het nu in minder dan een minuut met onze gratis Claimcalculator.

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik de tijd om compensatie en terugbetaling van TAP Air Portugal te claimen?

De termijn verschilt per lokale wet. Als je bijvoorbeeld een vertraagde TAP Air Portugal vlucht hebt van Amsterdam naar Lissabon, kun je compensatie claimen volgens de Nederlandse of Portugese wet. De eerste biedt 6 jaar om een claim in te dienen, terwijl de tweede 3 jaar biedt. Uiteraard kiezen wij de meest gunstige wet om een succesvolle claim in te dienen.

=> Controleer met onze Claim Calculator of je nog recht hebt op terugbetalingen en compensatie van TAP Air Portugal van eerdere vluchten.

Hoe lang moet ik wachten op mijn compensatie en terugbetaling van TAP Air Portugal?

Dit kan per geval verschillen.

In veel situaties zijn we in staat om passagiers binnen een paar weken of maanden hun geld terug te geven. Dankzij ruim 10 jaar ervaring en onze juridische teams in 9 landen, kunnen wij jouw claim de aandacht geven die nodig is om succes te hebben.

Er zijn echter ook situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet reageert of de claim afwijst en wij de zaak voor de rechter moeten brengen. In zulke gevallen moeten we geduldig wachten tot de rechter een definitieve uitspraak doet. Dit kan een paar maanden of zelfs 2 tot 3 jaar duren.

Maar wees gerust, wij houden je op de hoogte van alle belangrijke updates over je claim en vechten tot het einde voor je rechten. Bovendien werken wij op een 'no cure, no pay' basis, zodat jij geen risico loopt bij het indienen van een claim.

Hoe kan ik de terugbetaling en compensatie van TAP Air Portugal aanvragen?

Gebruik eerst onze gratis Claim Calculator om er zeker van te zijn dat je inderdaad in aanmerking komt voor de compensatie en terugbetaling.

Als dat zo is, kun je zelf een claim indienen of ons alles voor je laten afhandelen. Je hoeft alleen maar alle relevante documenten in ons online systeem te uploaden en wij zorgen voor de rest, inclusief eventuele gerechtelijke procedures.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Wil je meer weten over onze tarieven? Bekijk dan onze prijslijst.

Ben je klaar om een claim in te dienen? Begin dan meteen het proces — je kunt dit direct vanaf je mobiel of computer doorlopen.

Over TAP Air Portugal

De Portugese luchtvaartmaatschappij is opgericht in 1945 en heeft momenteel een vloot van ongeveer 100 Airbus jets. De vliegtuigen van TAP vliegen naar bijna 100 bestemmingen over de hele wereld, waaronder Afrika en Amerika. Deze luchtvaartmaatschappij staat bekend om haar goedkope vluchten naar de Verenigde Staten vanuit heel Europa, met tussenlandingen in Portugal.

Volgens OAG ligt de on-time prestatie van TAP op ongeveer 60% in vergelijking met andere luchtvaartmaatschappijen wereldwijd, en dat betekent dat ongeveer 40% van de vluchten van de luchtvaartmaatschappij vertraging oploopt. Als jouw vlucht daar ook tussen zat, check dan of je in aanmerking komt voor compensatie en terugbetaling door TAP Air Portugal!

Handige links