BH Air vlucht vertraagd of geannuleerd? Claim compensatie tot 600 €!

Kon jij door een vluchtverstoring, dat wil zeggen een vertraging of annulering, niet met je geplande vlucht van BH Air reizen? Naast het volledig mislukken van je reisplannen, had het mogelijk een grote impact op de kosten en voorbereiding van je vakantie. Hoewel dit soort incidenten vervelend is, zijn er manieren om het maximale uit deze situatie te halen. Mogelijk heb je recht op een vluchtcompensatie van maximaal  600 € per passagier als je vlucht werd geannuleerd of aanzienlijke vertraging opliep. Vlucht-Vertraagd.nl steun je bij het beschermen van je wettelijke rechten — al meer dan 10 jaar helpen we reizigers de eerlijke compensatie te krijgen waar ze recht op hadden, en we zijn ervaren met het indienen van claims bij meer dan 100 verschillende luchtvaartmaatschappijen. Wij behandelen je claim van begin tot eind, inclusief juridische stappen tegen de luchtvaartmaatschappij wanneer dit nodig blijkt.

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Belangrijkste informatie

 • Was je BH Air-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Claim vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

 • Werd je BH Air-vlucht geannuleerd binnen 14 dagen voor vertrek? Claim vluchtcompensatie en de volledige terugbetaling van je vlucht!

 • Door gebruik te maken van Vlucht-Vertraagd.nl bespaar je tijd en geld terwijl je de kans op het krijgen van vluchtcompensatie voor jouw verstoorde vlucht vergroot!

BH Air vlucht vertraagd — ontvang vluchtcompensatie

Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 € per persoon als de nalatigheid van de luchtvaartmaatschappij leidde tot een vertraging van meer dan 3 uur voor je BH Air-vlucht.

Declareer online met Vlucht-Vertraagd.nl! Als je in aanmerking komt voor BH Air's compensatie voor vertraagde vluchten, zullen onze experts namens jou de hele claimprocedure afhandelen, zodat jij alleen maar achterover hoeft te leunen en kunt ontspannen.

Was jouw BH Air-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur?

Claim compensatie tot 600 €!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

BH Air-vlucht geannuleerd — terugbetaling- en compensatiebeleid

Alles hangt af van de omstandigheden rond de annulering van je BH Air-vlucht. Afhankelijk van de situatie kom je mogelijk in aanmerking voor een BH Air-terugbetaling, tot 600 € vluchtcompensatie, of zelfs beide!

Wanneer moet ik vluchtcompensatie claimen voor mijn geannuleerde BH Air-vlucht?

Als een BH Air-vlucht wordt geannuleerd en de annulering vond minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek van de vlucht plaats, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie.

Houd er rekening mee dat, om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie, het handelen van BH Air de oorzaak moet zijn geweest van de annulering, wat maakt dat BH Air verantwoordelijk is voor de verstoring. Het gedeelte van deze pagina met de titel "Buitengewone Omstandigheden" bevat meer details.

Wanneer moet ik een terugbetaling aanvragen voor mijn geannuleerde BH Air-vlucht?

Als de BH Air-vlucht werd geannuleerd en je besloot niet aan boord te gaan van de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij, kun je een terugbetaling aanvragen. Ook kun je om terugbetaling vragen als de luchtvaartmaatschappij geen enkele moeite deed om een alternatieve vlucht voor je te vinden.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Vlucht met BH Air vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel BH Air-compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

De afstand van de vlucht bepaalt de hoogte van de compensatie per passagier:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Ik vloog met BH Air naar een niet-EU-land. Kan ik nog steeds compensatie claimen?

Dat kun je zeker. Alle vluchten die door BH Air worden uitgevoerd, zijn onderworpen aan de EU-regelgeving voor vluchtcompensatie aangezien het hoofdkantoor van het bedrijf zich in Sofia, Bulgarije, bevindt. Je komt nog steeds in aanmerking voor het indienen van een compensatieclaim voor een vluchtverstoring, zelfs als je op een route van BH Air reisde, bijvoorbeeld van of naar Singapore.

De onderstaande tabel illustreert hoe de voorwaarden kunnen verschillen wanneer je vlucht wordt uitgevoerd door een niet-EU-luchtvaartmaatschappij.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden — kan BH Air mij compensatie weigeren?

Wanneer een vertraging of annulering niet door BH Air werd veroorzaakt, maar door een derde partij of door een onvoorziene gebeurtenis, wordt er mogelijk geen compensatie verleend. De luchtvaartmaatschappij is in dergelijke gevallen niet verplicht om compensatie aan te bieden, omdat zij niet verantwoordelijk is voor de verstoring, die we buitengewone omstandigheden noemen.

Hier volgt een lijst van enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Zelfs als dat niet het geval was, kunnen luchtvaartmaatschappijen nog steeds beweren dat er zich buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan. Luchtvaartmaatschappijen passen deze strategie vaak toe om te voorkomen dat ze compensatie moeten betalen.

Zorg ervoor dat je de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk houdt voor haar daden — check je vlucht nu binnen enkele minuten met Vlucht-Vertraagd.nl!

Maximaliseer je kansen op een succesvolle BH Air-claim.

Kijk op Vlucht-Vertraagd.nl of je in aanmerking komt voor compensatie.

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang heb ik om mijn BH Air-compensatie en terugbetaling te claimen?

Volgens de Bulgaarse wetgeving heb je 3 jaar de tijd om een claim in te dienen. Als je BH Air gebruikt om van of naar Sofia te vliegen, heb je dus tot 3 jaar de tijd om een claim in te dienen.

Het tijdsbestek voor het indienen van een claim kan verschillen, omdat dit afhankelijk van je vluchtroute varieert. Vlieg je bijvoorbeeld vanuit Nederland, dan heb je er 2 jaar de tijd voor.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn BH Air-compensatie / BH Air-terugbetaling krijg?

Wanneer passagiers Vlucht-Vertraagd.nl gebruiken om vluchtterugbetaling of -compensatie te claimen, krijgen ze hun geld vaak binnen enkele weken of maanden terug.

Houd er rekening mee dat de wachttijd kan worden verlengd als de luchtvaartmaatschappij de dialoog niet aangaat en/of wanneer de claim voor de rechtbank moet worden gebracht.

Hoe lang de claim ook duurt, je kunt er zeker van zijn dat ons team je op de hoogte houdt van noemenswaardige ontwikkelingen en klaar staat om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik BH Air-compensatie / BH Air-terugbetaling claimen?

Jouw claim is bij ons in goede handen — Vlucht-Vertraagd.nl maakt het claimproces snel en eenvoudig!

Het duurt maar een paar minuten om al je vluchtgegevens op onze website in te voeren en de benodigde documenten te uploaden. Ons juridische team zal je claim vervolgens onderzoeken en beoordelen, de vereiste papieren samenstellen, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, namens jou een rechtszaak starten. We werken voor jouw gemak uitsluitend op basis van 'no cure, no pay'.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.

Over BH Air

BH Air, ook wel bekend als BH Airlines, werd opgericht in 2001 en is een Bulgaarse luchtvaartmaatschappij, die gedeeltelijk eigendom is van Balkan Holidays Services, een in Sofia gevestigd bedrijf dat actief is in Bulgarije. BH Air moet niet worden verward met B&H Airlines (Bosnia and Herzegovina airlines).

De belangrijkste hub van BH Air bevindt zich in Sofia, met aanvullende hubs in Varna, Bourgas en Plovdiv. De luchtvaartmaatschappij voert chartervluchten uit naar touroperators in veel andere Europese landen, waaronder het VK, Scandinavië, Italië, Duitsland en Zwitserland. Er worden extra vluchtdiensten aangeboden in Azië, Afrika en het Midden-Oosten. In totaal heeft BH Air zo'n 20 verschillende bestemmingen waar haar passagiers uit kunnen kiezen. Hoewel BH Airs hoofdactiviteit full-service vakantiecharters zijn, zal het bedrijf uitbreiden naar verschillende belangrijke markten in de VS en Europa.

Handige links