Vertrektijden Schiphol

Vlieg je vanaf Schiphol naar het buitenland? Houd dan altijd goed de actuele vertrektijden in de gaten. Zo blijf je op de hoogte van eventuele veranderingen of vertragingen en voorkom je dat je onnodig lang moet wachten op een vlucht die vertraging heeft opgelopen. Op de website van Schiphol vind je de vertrektijden van vluchten die direct vertrekken en vluchten die op een later moment vertrekken. Je kunt de vertrektijd bekijken door de bestemming van de vlucht, het vluchtnummer en de luchtvaartmaatschappij in te vullen. Ook is het mogelijk om notificaties met real-time updates van de vlucht op je telefoon te ontvangen via de mobiele app van Schiphol.

Ontdek of je recht hebt op compensatie!

 

Vertrek / Departure 2 op Amsterdam Schiphol Airport

Vluchtvertraging bij vertrek op Schiphol

Het kan gebeuren dat jouw vlucht vanaf Schiphol vertraging heeft opgelopen. Wist je dat vliegpassagiers over het algemeen recht op compensatie hebben als de vlucht met een vertraging van drie uur of meer (twee uur voor annuleringen) is aangekomen op de eindbestemming en er zich geen buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan? Het totale compensatiebedrag wordt bepaald door de afstand van de vlucht en de duur van de vertraging van het vliegtuig. Onderstaande bedragen zijn vastgesteld in Europese Verordening 261/2004.

Je hebt recht op:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht

Laat ons jou helpen bij jouw claim voor compensatie!

Als je vlucht vertraagd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar. Wij helpen je graag met je claim!

Zie je bij de vluchtinformatie dat de vlucht vertraging heeft opgelopen en denk je dat die vertraging recht geeft op een schadevergoeding? Aarzel dan niet om de vlucht in onze claimcalculator te checken:

 
€ 5,- See Buy Fly kortingsvoucher

Even lekker winkelen is een leuke bezigheid om je tijd mee door te komen in het geval van een vluchtvertraging. Schiphol Airport biedt een ruim scala aan winkels om de vervelende start van je vakantie iets te verzachten. Je kunt er terecht voor de lekkerste geuren, mooiste kleding, maar ook aan lekker eten is er niet tekort!

Ontvang hier een € 5,- See Buy Fly kortingsvoucher die je direct kunt gebruiken.