Amsterdam Schiphol vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe claim je compensatie?

Je hebt Amsterdam Schiphol Airport, een van de grootste internationale hubs van Europa, waarschijnlijk bezocht op weg naar Nederland of tijdens een aansluitende vlucht naar een verdere bestemming. Er lopen dagelijks miljoenen passagiers in de hallen van Amsterdam Schiphol Airport. Het is dus niet gek dat je hier met een vertraagde of geannuleerde vlucht te maken hebt gehad. In dit artikel ontdek je hoe je kunt profiteren van een vluchtcompensatie tot 600 € voor je vertraagde of geannuleerde Schiphol-vlucht!​

Claim binnen 5 minuten!

Belangrijke conclusies

 • Schiphol-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Mogelijk kom je in aanmerking voor vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

 • Werd je vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek of aankomst op Schiphol geannuleerd? Je kunt vluchtcompensatie tot 600 € claimen en de volledige terugbetaling van je vlucht in geld!

 • Claim nu online met Vlucht-Vertraagd.nl — het kost je slechts 5 minuten van je tijd en onze experts zorgen voor de rest!

Is je Amsterdam Schiphol Airport vlucht vertraagd of geannuleerd?

De chaos op Amsterdam Schiphol Airport tijdens de zomer van 2022 bewees hoe een luchthaven zo groot als Amsterdam Schiphol beïnvloed kan worden door de drukte. Passagiers werd aangeraden hun vluchten te checken voordat ze naar de luchthaven kwamen om er zeker van te zijn of er verstoringen waren.

Zo check je de status van je vlucht:

Was je Amsterdam Schiphol-vlucht vertraagd of geannuleerd?

Je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Amsterdam Schiphol airport vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Als je vlucht van of naar Amsterdam Schiphol Airport vertraging opliep, kun je vluchtcompensatie claimen als:

 • Je Schiphol-vlucht vertraagd was met meer dan 3 uur, en

 • De luchtvaartmaatschappij schuldig was aan de verstoring (als de vertraging werd veroorzaakt door een derde partij of een "buitengewone omstandigheid", zal de luchtvaartmaatschappij je geen vluchtcompensatie betalen - meer informatie hieronder)

Amsterdam Schiphol Airport vlucht geannuleerd — beleid voor vluchtcompensatie en terugbetaling

Om vluchtcompensatie te krijgen voor je geannuleerde Amsterdam Schiphol-vlucht is het nodig dat:

 • Je vlucht minder dan 14 dagen voor de oorspronkelijke vertrekdatum werd geannuleerd

 • De luchtvaartmaatschappij de schuldige was voor de annulering (zie het deel "Buitengewone Omstandigheden" van dit artikel om te weten wanneer de luchtvaartmaatschappij je claim kan afwijzen)

Je kunt ook om een terugbetaling van je vliegticket vragen als je geen alternatieve vlucht kreeg aangeboden - of wanneer je deze wel aangeboden kreeg maar je besloot deze niet te nemen.

Een tip: neem geen genoegen met een vliegreis-voucher! Je bent dan weer verplicht met dezelfde luchtvaartmaatschappij te reizen en als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun jij je geld kwijtraken!

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Amsterdam Schiphol vlucht?

Het claimbedrag is afhankelijk van de afstand van je vlucht.
(Let op: het claimbedrag is per passagier!)

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Amsterdam Schiphol vlucht?

Vertrouw ons met je claim! Dien je claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl, bespaar tijd en krijg je geld terug!

Het duurt maar een paar minuten en ons team van experts neemt alles van je over, zodat jij kunt ontspannen terwijl wij alles regelen!

Wat doen onze experts en hoe kunnen ze je kansen op het winnen van een claim vergroten? We kennen alle trucs en pijnpunten van de luchtvaartmaatschappijen omdat we al meer dan 10 jaar met ze te maken hebben! Ons team beoordeelt je claim, stelt juridische documentatie op, neemt contact op met de juridische afdeling van de luchtvaartmaatschappij en brengt, indien nodig, je claim voor de rechtbank om jouw recht op compensatie te verdedigen. Geen winst, geen kosten.

Vertragingen en annuleringen op Schiphol: kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas zijn er situaties waarin de luchtvaartmaatschappij geen vluchtcompensatie kan aanbieden voor je vertraagde of geannuleerde vluchten. Die situaties worden buitengewone omstandigheden genoemd: dit is wanneer de vertraging of annulering het gevolg is van een derde partij of van een onvoorziene gebeurtenis. Om deze reden is de vertraging of annulering dus niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij.

Hier zijn een paar voorbeelden van die situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Je claim is in goede handen!

Wij komen al meer dan 10 jaar op voor de rechten van vliegtuigpassagiers!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

Dit hangt af van de desbetreffende regelgeving in het land van vertrek, het land van aankomst en het land waar de luchtvaartmaatschappij is gevestigd.

Als je bijvoorbeeld een vlucht had van Amsterdam Schiphol Airport naar London Heathrow, uitgevoerd door Air France, zou je een claim kunnen indienen op basis van:

 • Nederlands recht: 2 jaar

 • Brits recht: 6 jaar

 • Frans recht: 5 jaar

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Schiphol!

Schiphol Airport is een geweldige plek om je te bevinden als je wat vrij tijd moet verdrijven. Een paar jaar geleden stond Amsterdam Airport Schiphol op de eerste plaats in de top 10 van luchthavens waar je het best een tussenstop kunt hebben. Hieronder hebben we een aantal dingen op een rij gezet die je kunt doen om de tijd te doden wanneer je lang moet wachten of overstappen op Schiphol:

 • De luchthaven heeft een groot aanbod aan winkels, bars en restaurants waar je je tijdens het wachten kunt vermaken.

 • Je kunt gebruikmaken van de gratis wifi-verbinding.

 • Wil je vliegtuigen spotten tijdens je vertraging? Dan kan dat op het Panoramaterras.

 • Een verfrissende douche nodig? Hotel Mercure bevindt zich op de eerste verdieping van Lounge 3.

 • Heb je tijdens een overstap op Schiphol Airport veel tijd te doden? Het centrum van Amsterdam ligt op minder dan 15 minuten met de trein vanaf de luchthaven. De stad heeft veel te bieden - van cultuur tot lekker eten. Tips nodig voor het plannen van een dagje uit in Amsterdam? Kijk dan op de website van iAmsterdam.


Pssst! Tip van Vlucht-Vertraagd.nl — Ontvang een 5€ See Buy Fly kortingsbon

Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
W Fb Gs2qx

Over Amsterdam Schiphol Airport

Schiphol Airport (AMS) is een van de drukste luchthavens ter wereld. Ze ligt 15 km ten zuidwesten van Amsterdam, Nederland. Ze bedient zowel Amsterdam als de rest van Nederland.

Amsterdam Schiphol Airport is een van de belangrijkste Europese hubs, met vluchten naar tal van bestemmingen in Azië, Europa en Noord-Amerika. Wat betreft passagiersverkeer is Amsterdam Schiphol Airport de op twee na drukste van Europa, het moet alleen Londen Heathrow en Parijs Charles de Gaulle volgen, maar het eindigt voor Frankfurt Airport.

Vanaf Amsterdam Schiphol Airport verzorgt KLM wereldwijde verbindingen. Delta Air Lines verbindt Schiphol met 9 bestemmingen in de Verenigde Staten. British Airways voert tot 15 vluchten per dag uit naar drie Londense luchthavens. Transavia, Easyjet en andere prijsvechters bieden een redelijk geprijsde manier aan om vanuit andere Europese steden naar Amsterdam te reizen.

Je kunt Amsterdam Schiphol Airport gemakkelijk met de trein bereiken dankzij het treinstation onder de luchthaven. Ook kun je met de bus naar Amsterdam Schiphol gaan.

Andere mogelijkheden zijn: met de auto (er zijn korte- en langetermijn- parkeermogelijkheden), met de taxi, of zelfs met de fiets als je erbij wilt horen!

Een andere optie is om van een huurauto gebruik te maken om van en naar de luchthaven te reizen. Er zijn verschillende autoverhuurbedrijven op Schiphol. Openingstijden zijn doorgaans van 06:00-23:00 uur. De snelweg A4 verbindt Schiphol in ongeveer 10 minuten met de ringweg A10 van Amsterdam.

Handige links