Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht van of naar Eindhoven Airport vertraagd of geannuleerd?

Eindhoven Airport is de grootste regionale luchthaven van Nederland. Jaarlijks vliegen ruim 5,5 miljoen reizigers vanaf de luchthaven in Eindhoven naar hun vakantiebestemming en heel veel lowcost-luchtvaartmaatschappijen maken gebruik van de luchthaven. Dagelijks vertrekken er voordelige vluchten naar allerlei vakantiebestemmingen in en buiten Europa, van onder andere Corendon, Ryanair, Transavia en Wizz Air.

Vlieg je vanaf Eindhoven Airport en kom je er bij het checken van je vluchtinformatie achter dat de vlucht vertraagd of geannuleerd is? Of krijg je te maken met een overboeking van de vlucht en wordt jou de toegang tot het vliegtuig ontzegd? Let dan goed op, je kunt namelijk bij een vertraging bij aankomst van drie uur of meer óf bij een geannuleerde of overboekte vlucht compensatie aanvragen bij de luchtvaartmaatschappij die de vlucht uitvoert!

Gelijk zien of je recht hebt op een vergoeding voor de vertraging, annulering of overboeking van jouw vlucht? Dat kan gemakkelijk door gebruik te maken van onze claimcalculator:

➜ Check jouw vlucht


Wil je weten waar je recht op hebt en hoe het indienen van een claim voor een vertraagdegeannuleerde of overboekte vlucht vanaf Eindhoven Airport precies werkt? Lees dan snel verder!

Wanneer heb ik recht op een vergoeding?

Je komt alleen in aanmerking voor een vergoeding op basis van de EU Verordening 261/2004 als jouw vlucht voldoet aan onderstaande voorwaarden:

 • Minimale vertragingstijd: De vlucht moet minstens drie uur vertraagd zijn om in aanmerking te komen voor een vergoeding op basis van de Europese Verordening. 
 • De vliegroute: De Europese verordening is geldig in Europese lidstaten. Dit betekent dat je vertraagde vlucht alleen rechtsgeldig is wanneer je vlucht start vanuit een EU-land. Als je vanuit buiten de EU naar een land binnen de EU vliegt is deze alleen rechtsgeldig als deze wordt uitgevoerd door een Europese luchtvaartmaatschappij. 
 • Buitengewone omstandigheden: De Europese Verordening geeft je recht op een vergoeding als er geen sprake is van buitengewone omstandigheden.
 • Claimtermijn: In Nederland kun je tot twee jaar na je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht een claim indienen.

Hoogte van vergoeding bij vertraagde of geannuleerde vlucht vanaf Eindhoven Airport

Voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht vanaf Eindhoven Airport heb je recht op een compensatie die kan oplopen tot wel € 600,- per persoon. Dit is afhankelijk van het aantal vliegkilometers en de duur van de vertraging.

Volgens Europese Verordening 261/2004 heb je recht op de volgende bedragen:

Compensatiebedragen voor een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht
 

 • Je hebt recht op een compensatie van € 250,- voor vluchten tot en met 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten binnen de Europese Unie van meer dan 1.500 kilometer.
 • Je hebt recht op een compensatie van € 400,- voor alle vluchten buiten de Europese Unie tussen de 1.500 en 3.500 kilometer.
 • Voor alle overige vluchten heb je recht op een compensatie van € 600,-.

* Let op: betreft het een langeafstandsvlucht van meer dan 3.500 kilometer en was jouw vlucht tussen de 3 uur en 4 uur vertraagd dan mag de luchtvaartmaatschappij de vergoeding van € 600,- halveren.

Dien jouw Eindhoven Airport claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl

Als jouw vlucht vanaf Eindhoven Airport vertraagd of geannuleerd is kun je zelf een brief schrijven naar de luchtvaartmaatschappij om compensatie te vragen. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen. Gebrek aan kennis, expertise en tijd zijn de voornaamste redenen voor passagiers om het erbij te laten zitten. Ons team van internationale experts staat voor je klaar en gaat net dat stapje verder om ervoor te zorgen dat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Jij dient jouw claim in - wij nemen het werk voor je uit handen!
 

➜ Dien gelijk jouw claim in


Vertraging op Eindhoven Airport: dit kun je doen om de tijd te doden

Eindhoven Airport is geen groot vliegveld, maar er is genoeg te doen om je tijd uit te zitten. Hieronder zetten wij een aantal dingen op een rijtje die je kunt doen om de tijd te doden tijdens een lange wachttijd op Eindhoven Airport:

 • Je kunt gebruik maken van de gratis WiFi connectie.
 • Je kunt dutyfree shoppen in een van de winkels op het vliegveld.
 • Je kunt genieten van een lekkere maaltijd in het restaurant of van een koffie of koud biertje aan de bar.
 • Je kunt naar vertrekkende of aankomende vliegtuigen kijken in de terminal of vanaf het panoramaterras.
 • Reis je met jonge kinderen? Zij kunnen zich prima vermaken in de Kiddyland speelplaats waar verschillende speelautomaten staan.

 

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht