Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Is je Ryanair vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en een terugbetaling!

Ryanair is de grootste luchtvaartmaatschappij in Europa en voert meer dan 2500 vluchten per dag uit. Het is dan ook geen verrassing dat vertragingen en annuleringen van Ryanair vluchten onvermijdelijk zijn. 

Heb je in de afgelopen 6 jaar een vertraging of annulering met een Ryanair vlucht gehad? Dan heb je mogelijk recht op Ryanair vlucht compensatie tot €600 per passagier en/of een volledige terugbetaling van je ticket.

Lees verder voor meer informatie over de regelgeving die je rechten als vliegtuigpassagier beschermt of gebruik onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator om - in slechts een minuut - te controleren of je recht hebt op compensatie en/of een terugbetaling door Ryanair.
 

Check mijn vlucht

 

Wat moet je doen?

 • Ryanair vlucht vertraagd? Als je minstens 3 uur later dan gepland op je bestemming bent aangekomen, kun je tot €600 aan vlucht compensatie claimen!

 • Ryanair vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door Ryanair is aangeboden, heb je recht op een volledige terugbetaling in geld - accepteer geen vouchers!

 • Is je Ryanair vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor een vlucht compensatie, ook als je wel de alternatieve vlucht hebt genomen!

 • Je kunt Ryanair compensatie en Ryanair restitutie aanvragen voor vluchten van maximaal 6 jaar geleden.

 • Weinig tijd? Gebruik onze mobielvriendelijke Claim Calculator om snel te checken of je recht hebt op Ryanair compensatie en Ryanair refund!

 • Hulp nodig bij het claimen van Ryanair compensatie en terugbetaling? Bij Vlucht-Vertraagd.nl hebben we juridische teams in 9 landen, die klaar staan om je claim van begin tot eind te behandelen - inclusief het dagvaarden van de luchtvaartmaatschappij!
   


Inhoudsopgave

Over Ryanair

Je rechten als passagier bij een vertraagde of geannuleerde Ryanair-vlucht

Vertraagde Ryanair vlucht — compensatie claimen

Geannuleerde Ryanair vlucht terugbetaling en compensatie

Mijn Ryanair vlucht was overboekt

Mijn Ryanair vlucht was gewijzigd

Ik heb mijn aansluitende vlucht gemist

Ik ben met Ryanair naar een non-EU land gevlogen. Heb ik dan nog steeds recht op een compensatie en/of volledige terugbetaling van mijn ticket?

Wanneer kan Ryanair mijn claim tot terugbetaling en compensatie weigeren?

Stakingen door Ryanair personeel

Ik heb extra kosten gemaakt omdat mijn Ryanair-vlucht is geannuleerd/vertraagd. Kan ik mijn kosten declareren?

Ryanair heeft mijn claim afgewezen. Kan ik opnieuw proberen te claimen?

Hoe lang heb ik de tijd om Ryanair compensatie en restitutie te claimen?

Hoe lang duurt het om een ​​terugbetaling en compensatie van Ryanair te krijgen?

Hoe Ryanair compensatie en restitutie claimen?

Handige links


 

Over Ryanair

Ryanair is een Ierse luchtvaartmaatschappij, opgericht in 1984. Het is het grootste onderdeel van de Ryanair Holdings familie, die ook luchtvaartmaatschappijen als Ryanair UK, Buzz (Poolse chartermaatschappij, voorheen bekend als Ryanair Sun), en Malta Air omvat.

Ryanair heeft vanaf het begin volgens het low-cost principe gewerkt en staat er ook om bekend specifieke regels voor handbagage te hanteren, die regelmatig tot frustraties bij de passagiers leiden.

Het low-cost principe heeft Ryanair echter in staat gesteld om extreem snel te groeien, vooral de laatste jaren. Sinds 2019 is Ryanair de grootste luchtvaartgroep in Europa en overtreft daarmee Lufthansa, die de regio jarenlang domineerde.

Vóór de pandemie van het coronavirus voerde Ryanair dagelijks meer dan 2.500 vluchten uit, met verbindingen naar meer dan 225 bestemmingen in 37 landen. De luchtvaartmaatschappij heeft momenteel een vloot van ongeveer 450 vliegtuigen, met meer dan 200 extra Boeing 737's in bestelling.

 


Heb je in de afgelopen 6 jaar een vertraagde of geannuleerde Ryanair-vlucht gehad?

Kijk of je aanspraak kunt maken op vlucht compensatie en/of een terugbetaling!
 

Check mijn vlucht


 

Je rechten als passagier bij een vertraagde of geannuleerde Ryanair-vlucht

Alle Ryanair-vluchten vallen onder de Europese regelgeving inzake passagiersrechten. Ongeacht waar je heen reist, kun je bij een geannuleerde of aanzienlijk vertraagde Ryanair-vlucht compensatie voor je vlucht en/of geld terug vragen.

Wat zegt de verordening precies?
 

 • Was je Ryanair-vlucht met minstens 3 uur vertraagd? Dan kun je aanspraak maken op een compensatie van maximaal 600 euro.


=> Meer informatie over compensatie voor vertraagde Ryanair-vlucht

 

 • Is je Ryanair-vlucht geannuleerd? Als je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden, kan je een volledige terugbetaling van je ticket vragen.

  En als de Ryanair-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, heb je mogelijk ook recht op compensatie voor de geannuleerde vlucht.

 

=> Meer informatie over Ryanair restitutie en compensatie voor geannuleerde vluchten
 


Ryanair vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 aan compensatie!
 

Claim nu


 

Vertraagde Ryanair vlucht — compensatie claimen

Heeft een vertraging bij Ryanair een grote invloed gehad op je reisplannen? Als je minstens 3 uur te laat op je bestemming bent aangekomen, kom je waarschijnlijk in aanmerking voor een vlucht compensatie.
 

Hoeveel vlieg compensatie kun je krijgen voor een vertraagde Ryanair-vlucht?

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km bedraagt de compensatie 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de compensatie ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de compensatie 600 euro — als je vlucht echter minder dan 4 uur vertraagd was, kan het totaalbedrag met 50% worden verminderd.
   

Ryanair compensatie

 

Geannuleerde Ryanair vlucht terugbetaling en compensatie

Is je Ryanair-vlucht geannuleerd? Afhankelijk van de precieze omstandigheden rond je annulering, kom je in aanmerking voor een terugbetaling van je vlucht, een vlucht compensatie, of allebei!
 

Wanneer kan ik een Ryanair-terugbetaling krijgen?

Je hebt recht op een Ryanair-terugbetaling als je vlucht werd geannuleerd en je geen alternatieve vlucht hebt genomen die door de luchtvaartmaatschappij werd aangeboden. 
Als je helemaal geen alternatieve vlucht aangeboden kreeg, heb je ook recht op terugbetaling door Ryanair.
 

Wanneer kan ik een compensatie voor een geannuleerde Ryanair-vlucht krijgen?

Over het algemeen kom je in aanmerking voor compensatie voor een geannuleerde Ryanair vlucht als je vlucht minder dan 14 dagen voor de vertrekdatum is geannuleerd. Er zijn aanvullende criteria van toepassing - we nemen ze allemaal door in de onderstaande tabel.
 

Kan ik zowel een Ryanair-terugbetaling als compensatie voor geannuleerde Ryanair-vluchten krijgen?

Ja, je kunt zowel een Ryanair-terugbetaling als compensatie krijgen als je Ryanair-vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd en...

 • Je hebt geen alternatieve vlucht aangeboden gekregen van Ryanair.

 • Je kreeg een alternatieve vlucht aangeboden maar hebt die niet genomen. De alternatieve vlucht moet echter voldoen aan de criteria in de onderstaande tabel.

 

 Ryanair vlucht geannuleerd compensatie

 


Controleer of je recht hebt op compensatie en terugbetaling door Ryanair in een minuut!

Gebruik onze gratis en vrijblijvende Claim Calculator.
 

Controleer mijn vlucht


 

Wat moet ik doen wanneer mijn Ryanair vlucht was overboekt?

Dat er vaak meer tickets worden verkocht dat er stoelen beschikbaar zijn in het vliegtuig is niets nieuws. Luchtvaartmaatschappijen zoals Ryanair gaan er vaak vanuit dat er een bepaald percentage niet komt opdagen. Daarnaast kan het ook zijn dat op het laatste moment een ander toestel met een lagere capaciteit ingezet wordt. Dit resulteert vaak in overboekingen, wat voor de passagier een vervelende situatie kan opleveren. 

Ryanair zal altijd proberen deze passagiers op een andere vlucht te zetten, zodat ze wel nog op de eindbestemming aankomen. Echter kan dit wel voor een grote vertraging zorgen dat jij als passagier op je eindbestemming aankomt. In het geval van een overboeking is het vaak zo dat passagiers op een eerder of later moment dan gepland aankomen op de eindbestemming en hebben daarom ook in deze gevallen mogelijk recht op een compensatie tot €600 per passagier. 


=> Lees hier meer over compensatie claimen bij een overboekte vlucht

 


Was jouw Ryanair vlucht overboekt?

Wij helpen je graag bij het claimen van compensatie!
 

Claim indienen


 

Ik had een vluchtwijziging met mijn Ryanair vlucht

Wettelijk gezien mag Ryanair de vluchttijden wijzigen of zelfs de vlucht helemaal annuleren. Hier ziet alleen wel een tijdslimiet aan en zij moeten dit dus meer dan 14 dagen voor vertrek hebben aangekondigd. Als de wijziging minder dan 14 dagen voor vertrek wordt gecommuniceerd, dan heb je recht op een compensatie tot €600 per passagier. Mochten er nog extra gemaakte kosten zijn, dan kan je die ook verhalen op Ryanair.


=> Lees hier meer over het claimen van compensatie in het geval van een Ryanair vlucht wijziging

 

Ik heb mijn aansluitende Ryanair vlucht gemist

Wanneer je een ticket met tussenstop boekt dan kan het gebeuren dat 1 van de 2 vluchten vertraging oploopt of zelfs geannuleerd wordt. Wanneer de vlucht in 1 boeking is gedaan, ben je ook in dit geval als passagier beschermt door de Europese regelgeving. Wanneer Ryanair de vluchten te dicht op elkaar boekt, dan is er een risico dat je de aansluiting mist. In dit geval heb je ook gewoon recht op compensatie!
 

=> Lees hier meer wat je moet doen in het geval van gemiste vlucht

 


Problemen met je Ryanair vlucht?

Check of je recht hebt op een compensatiebedrag van Ryanair!
 

Check mijn vlucht


 

Ik ben met Ryanair naar een non-EU land gevlogen. Heb ik dan nog steeds recht op een compensatie en/of volledige terugbetaling van mijn ticket?

Ja.

Hou er wel rekening mee dat wanneer je met een non-EU luchtvaartmaatschappij vliegt er andere regels kunnen gelden. Zie voor meer informatie de tabel hieronder.
 

non-EU Ryanair vluchten compensatie
 

Wanneer kan Ryanair mijn claim tot terugbetaling en compensatie weigeren?

Over het algemeen heb je geen recht op compensatie en restitutie van Ryanair als de vlucht verstoring niet de schuld van de luchtvaartmaatschappij was. Deze situaties noemen we buitengewone omstandigheden. Hieronder een lijst met voorbeelden:
 

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, meestal specifiek binnen de luchtvaartindustrie.

  ECHTER! Een staking van een bepaalde luchtvaartmaatschappij/hun bemanning wordt niet beschouwd als een buitengewone omstandigheid!

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een onhandelbare of zieke passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.


Het is echter vermeldenswaard dat luchtvaartmaatschappijen nog steeds te vaak rechtmatige claims afwijzen door buitengewone omstandigheden aan te halen als de oorzaak van de annulering of vertraging van de vlucht. Controleer of je recht hebt op compensatie en restitutie van Ryanair, bijvoorbeeld door gebruik te maken van onze gratis, vrijblijvende claim calculator.

 


Weet je niet zeker of je recht hebt op compensatie en restitutie van Ryanair?

Check het gratis met onze slimme Claim Calculator!
 

Controleer mijn vlucht


 

Mijn vlucht is geannuleerd of vertraagd door een staking bij Ryanair

Een staking bij Ryanair kan ervoor zorgen dat jouw vlucht veel vertraging oploopt of zelfs wordt geannuleerd. Afgelopen jaren hebben er door deze reden veel vluchten een langdurige vertraging opgelopen, of werden zelfs geannuleerd. Piloten, luchtverkeersleiders en grondpersoneel hebben massaal het werk neergelegd voor betere werkomstandigheden. Het gevolg hiervan? Duizenden gestrande passagiers en geannuleerde en vertraagde vluchten.
 

Waar heb ik recht op wanneer zijn vlucht wordt geannuleerd of vertraagd is door een staking?

Als er zich een staking heeft voorgedaan heb je alleen recht op compensatie als deze staking wordt uitgevoerd door personeel van de luchtvaartmaatschappij.

Onder personeel van de luchtvaartmaatschappij wordt verstaan:
 

 • Piloten

 • Cabinepersoneel

 

Stakingen door derden

Helaas heb je niet altijd recht op een financiële vergoeding als jouw vlucht is getroffen door een staking. Stakingen van derden partijen worden gezien als een buitengewone omstandigheid, aangezien de luchtvaartmaatschappij hier geen invloed op heeft.
 

Derden partijen zijn bijvoorbeeld:

 • Luchtverkeersleiding

 • Bagage afhandelaars

 • Douane

 • Medewerkers van de luchthaven

 


Vlucht vertraagd of geannuleerd door Ryanair staking?

Claim je compensatie in slechts enkele minuten!
 

Claim nu


 

Ik heb extra kosten gemaakt omdat mijn Ryanair-vlucht is geannuleerd/vertraagd. Kan ik mijn kosten declareren?

Ja, de kans is groot dat Ryanair je de extra kosten moet vergoeden. Dit omvat hotelaccommodatie, taxiritten, eten en meer.

Als je besluit om je Ryanair-compensatie en restitutie te claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl, kun je eenvoudig alle bonnen en facturen uploaden terwijl je je claim indient. Wij regelen de rest!


=> Start je claim
 

Ryanair heeft mijn claim afgewezen. Kan ik opnieuw proberen te claimen?

Ja, dat kan.

Houd er rekening mee dat Ryanair compensatie claims, met name ingediend door individuele passagiers, vaak afwijzen wanneer deze worden ingediend zonder de hulp van een wettelijke vertegenwoordiger. We kunnen je helpen je claim opnieuw in te dienen en - indien nodig - voor je rechten in de rechtbank te strijden. Onze diensten worden geleverd op basis van ‘no cure, no pay, dus er is geen financieel risico.


Wij helpen je vechten voor je rechten.

Claim jouw Ryanair compensatie direct vanaf je telefoon met behulp van ons slimme online systeem.
 

Claim nu


 

Hoe lang heb ik de tijd om Ryanair compensatie en restitutie te claimen?

Over het algemeen heb je tot 6 jaar om je Ryanair compensatie en Ryanair terugbetaling te claimen. De exacte tijdslimiet om te claimen hangt echter af van je reisroute, aangezien elk Europees land verschillende wetten heeft met betrekking tot deze kwestie.

Wil je zeker weten of je nog in aanmerking komt, dan kun je dit gratis checken met onze Claim Calculator.

 

Hoe lang duurt het om een ​​terugbetaling en compensatie van Ryanair te krijgen?

Over het algemeen worden terugbetalingen van Ryanair voor geannuleerde vluchten relatief snel verwerkt.

Als je echter besluit om Ryanair-compensatie te claimen, kan het langer duren voordat je jouw geld ontvangt - van enkele maanden tot zelfs enkele jaren.

Als je besluit om je Ryanair compensatie of restitutie te claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl, kun je er zeker van zijn dat wij het hele proces van begin tot eind voor je regelen. We analyseren je zaak grondig, maken de juiste documentatie gereed en bereiden de claim voor op een manier die de kans op succes maximaliseert. Wij zullen de hele communicatie met de luchtvaartmaatschappij afhandelen en - als Ryanair besluit je compensatie- of restitutie claim niet goed te keuren - gaan we voor je rechten opkomen voor de rechtbank.

Zelfs als het even kan duren voordat je je geld terugkrijgt, houden we je op de hoogte van belangrijke updates met betrekking tot je claim en staan ​​we klaar om al je vragen te beantwoorden.

Voor jouw gemak werken wij uitsluitend op basis van ‘no win, no fee’.
 


Maximaliseer jouw kans op compensatie en restitutie van Ryanair.

Claim vandaag nog bij Vlucht-Vertraagd.nl
 

Claim indienen


 

Hoe Ryanair compensatie en restitutie claimen?

Om er zeker van te zijn dat je je tijd niet verspilt, kun je onze gratis, vrijblijvende Claim Calculator gebruiken om te controleren of je recht hebt op Ryanair compensatie en/of restitutie.

Als dat zo is, kun je proberen om zelf rechtstreeks bij de luchtvaartmaatschappij te claimen of ons al het werk voor je laten doen. We zullen je claim efficiënt verwerken, naar de juiste mensen bij Ryanair sturen en tot het einde toe voor jouw rechten vechten, zelfs in de rechtbank.


Waarom Ryanair compensatie en restitutie claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl?

 • Wij helpen passagiers sinds 2010

 • Juridische teams in 9 landen

 • 98% van de rechtszaken gewonnen

 • 'No win, no fee' - altijd

 

Lees meer over onze tarieven op onze prijslijst pagina of claim meteen - rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer - met behulp van ons slimme online systeem.

 

Ik ben klaar om te claimen

 


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht