Airport 1005954 1920

Vertraging door storm? Dit kan Vlucht-Vertraagd.nl voor je doen

maandag 10 februari 2020

Storm Ciara woedt al sinds zondag over het land en de afgelopen dagen werd Schiphol Airport geteisterd door harde wind, met vele vertragingen en annuleringen tot gevolg. Wij kunnen ons voorstellen dat het geen pretje is om je vakantie in het water te zien vallen. Liep jouw vlucht vertraging op of werd deze geannuleerd als gevolg van de zware windstoten? Lees dan snel verder om erachter te komen wat jouw rechten zijn in deze situatie.

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: we moeten je helaas het nieuws brengen dat je geen recht hebt op een compensatiebedrag. Slecht weer valt namelijk onder buitengewone omstandigheden, wat betekent dat luchtvaartmaatschappijen een beroep op overmacht kunnen doen. Naast deze compensatie zijn er gelukkig wel nog andere dingen waar je wél recht op hebt, ook bij stormachtig weer.

Recht op verzorging

Allereerst moet de luchtvaartmaatschappij eten en drinken aanbieden als je vlucht meer dan twee uur vertraagd is. Dit noemt men ook wel recht op verzorging. Airlines bieden dit meestal aan in de vorm van vouchers van een bepaald bedrag. Heeft de airline je niks gegeven? Bewaar de bonnetjes van je maaltijd dan goed want deze kosten kun je achteraf terugvragen.

Voorkom een overnachting op harde bankjes

Wanneer je vlucht zo lang vertraagd is dat je een overnachting nodig hebt, moet de luchtvaartmaatschappij een hotelovernachting vlakbij de luchthaven voor je regelen. De kosten om naar de accommodatie toe te komen moeten door de maatschappij vergoed worden. Bewaar daarom alle betalingsbewijzen, zoals bonnetjes en online facturen, als je niks is aangeboden. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je een slaapplek zoekt op de luchthaven. Laat de luchtvaartmaatschappij voor zorgen, het is immers hun (wettelijke) verantwoordelijkheid!

Naast bovengenoemde rechten bij vertraging, hoor je ook twee telefoongesprekken op kosten van de maatschappij te krijgen. Twijfel je of je vlucht écht door slecht weer is vertraagd? Dien dan bij ons een claim in. Wij kunnen verder onderzoeken wat de werkelijke oorzaak van je vertraging was en wellicht compensatie claimen. Check via onze online claimcalculator of je in aanmerking komt!

➜ Check jouw vlucht


€5,- See Buy Fly kortingsvoucher

Wanneer je vlucht vertraagd of geannuleerd is, is even lekker winkelen een leuke bezigheid om je tijd te doden. Schiphol Airport biedt een ruim scala aan winkels om de vervelende start van je vakantie iets te verzachten. Je kunt er terecht voor de lekkerste geuren, mooiste kleding, maar ook aan lekker eten is er niet tekort! Ontvang hier een €5,- See Buy Fly kortingsvoucher die je direct kunt gebruiken!

De service van Vlucht-Vertraagd.nl

Sinds 2010 zetten wij ons als een van de eerste diensten in onze soort in voor de rechten van gedupeerde vliegpassagiers in heel Europa. Via onze website, beschikbaar in negen verschillende talen, helpen wij gedupeerde passagiers bij het claimen van de vergoeding waar zij wettelijk recht op hebben in het geval van een vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht. Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam hebben wij al honderdduizenden passagiers geholpen bij het claimen van compensatie.

Of je nu op vakantie gaat of op zakenreis bent, een vertraging is altijd vervelend. Helaas weigeren luchtvaartmaatschappijen het doorgaans om de wettelijke schadevergoeding uit te betalen, of proberen onder de wetgeving uit te komen. Als de luchtvaartmaatschappij de claim afwijst zullen wij de argumenten en verstrekte informatie verifiëren en indien nodig juridische procedures starten. Wij werken op basis van no cure no pay en alle juridische kosten worden gedekt in onze 25% servicekosten. Ons team van claimspecialisten zet zich graag in voor jouw passagiersrechten!

Wat onze klanten over ons zeggen: