Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Thai Airways vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en restitutie!

Hoewel Thai Airways geen Europese luchtvaartmaatschappij is, vallen sommige omstandigheden bij het reizen met deze luchtvaartmaatschappij onder de Britse en EU-wetgeving, waardoor je vluchtcompensatie kunt aanvragen voor je vertraagde of geannuleerde Thai Airways vlucht!

Met Vlucht-Vertraagd.nl kun je binnen enkele minuten een claim indienen voor vluchtcompensatie voor een Thai Airways vlucht die is geannuleerd of vertraagd!

Onze claimprofessionals zullen de gehele claimprocedure voor jou afhandelen, waardoor jouw kansen op het verkrijgen van vluchtcompensatie toenemen. No cure, no pay.

 

Check mijn vlucht

Belangrijke informatie

 • Als jouw Thai Airways vlucht meer dan 3 uur vertraagd was, heb je mogelijk recht op vluchtcompensatie tot 600 euro!
 • Is jouw Thai Airways vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Mogelijk kom je in aanmerking voor compensatie, restitutie van je ticket of beide!
 • Je kunt alleen aanspraak maken op compensatie voor jouw Thai Airways vlucht als deze is vertrokken vanuit het VK of de EU.
 • Met Vlucht-Vertraagd.nl kun je in minder dan vijf minuten een claim indienen

Inhoudsopgave

Vluchtcompensatie van Thai Airways — wat zijn mijn rechten?

Aangezien Thai Airways een niet-EU-luchtvaartmaatschappij is, zijn jouw rechten op vluchtcompensatie alleen volledig gegarandeerd onder bepaalde scenario's onder Britse en Europese regelgeving.

Om in aanmerking te komen voor Thai Airways vluchtcompensatie, moet jouw vlucht vertrokken zijn vanuit de Europese Unie of het Verenigd Koninkrijk.

Helaas worden jouw passagiersrechten niet beschermd door de toepasselijke wetgeving van het VK/de EU wanneer je naar het VK/de EU vliegt met een luchtvaartmaatschappij waarvan het hoofdkantoor zich buiten het VK/de EU bevindt.

Meer informatie is beschikbaar in de onderstaande tabel.
 

non-EU vluchten compensatie

Vertraagde Thai Airways vlucht — ontvang compensatie. 

Als jouw Thai Airways vluchtmeer dan 3 uur vertraging had,kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie. Compensatie wordt echter alleen verstrekt als dede luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de vertraging.Zie‘Buitengewone omstandigheden’voor meer informatie.

Gebruik onze kosteloze Claimcalculator zonder verplichtingen om te zien of je in aanmerking komt voor Thai Airways compensatie.

 


Thai Airways vlucht 3 uur of langer vertraagd?

Mogelijk kom je in aanmerking voor compensatie van tot wel 600 euro!

Check mijn vlucht


Geannuleerde Thai Airways vlucht — regels voor restitutie en compensatie

Afhankelijk van de omstandigheden rond de annulering van jouw Thai Airways vlucht, heb je mogelijk recht op compensatie, een volledige restitutie van jouw ticketkosten, of soms beide!

Wanneer kan ik aanspraak maken op compensatie voor mijn geannuleerde Thai Airways vlucht?

Volgens de Britse en Europese wetgeving inzake vluchtcompensatie heb je mogelijk recht op compensatie als jouw Thai Airways vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum* werd geannuleerd.

Thai Airways moet verantwoordelijk zijn voor de annulering; voor meer informatie over de voorwaarden waaronder de luchtvaartmaatschappij compensatie kan weigeren, raadpleeg je het gedeelte over ‘Buitengewone omstandigheden’ op deze pagina.

*De mogelijkheid om compensatie te claimen is alleen van toepassing op vluchten die zijn uitgevoerd door Thai Airways en die het VK of de EU verlaten.

Wanneer kan ik aanspraak maken op restitutie van mijn geannuleerde Thai Airways vlucht?

Je komt mogelijk in aanmerking voor restitutie als aan de volgende voorwaarden is voldaan en jouw Thai Airways vlucht vanuit het VK of de EU is geannuleerd (zie onderstaande tabel voor meer informatie):

 • De luchtvaartmaatschappij heeft je geen alternatieve vlucht aangeboden, of,
 • Je kon een andere vlucht kiezen, maar je hebt ervoor gekozen om dat niet te doen.

 

vlucht geannuleerd compensatie

 


Als gevolg van de verstoring van jouw Thai Airways vlucht kom je mogelijk in aanmerking voor maximaal 600 euro aan vluchtcompensatie.

Je kunt snel een claim indienen op Vlucht-Vertraagd.nl.

Check mijn vlucht


Hoeveel compensatie van Thai Airways kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Het bedrag van de vluchtcompensatie wordt per passagier berekent en verstrekt, en is gebaseerd op de lengte van jouw vlucht:
 

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

 

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — kan Thai Airways mij compensatie weigeren?

Zelfs als jouw vlucht meer dan 3 uur vertraagd of geannuleerd is, hoeft Thai Airways je mogelijk niet te compenseren. Deze scenario's worden ‘buitengewone omstandigheden’ genoemdomdat ze worden gebruikt om passagiers vluchtcompensatie te weigeren wanneer een derde partij of een onverwachte gebeurtenis, in plaats van de luchtvaartmaatschappij zelf, verantwoordelijk is voor de vertraging of annulering.

Hier volgen enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden:
 

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.
   

Luchtvaartmaatschappijen voeren vaak buitengewone omstandigheden aan die niet hebben plaatsgevonden! Dit doen ze om te voorkomen dat ze compensatie moeten betalen.

=> Word geen slachtoffer van het bedrog van de luchtvaartmaatschappij. Gebruik onze claimcalculator om in enkele seconden te zien of je in aanmerking komt voor compensatie!
 

Check mijn vlucht

Hoe lang heb ik om mijn Thai Airways compensatie en restitutie te claimen?

Er zijn drie wetten die elk een tijdslimiet specificeren voor het indienen van een claim:

 • De wet van het land van herkomst
 • De wet van het land van bestemming
 • De wet in het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft.


Als jouw vlucht vertrok vanuit het VK, heb je 6 jaar de tijd om een claim in te dienen voor restitutie en compensatie van jouw vlucht.
Wanneer je vanuit een ander land reist, gelden er andere tijdsbeperkingen. Als je bijvoorbeeld op een Thai Airways vlucht van Amsterdam naar Thailand reist, kun je alleen een claim indienenonder de Nederlandse wet, die je twee jaar de tijd geeftom dit te doen.

Met onze kosteloze en vrijblijvende Claim Calculator kun je zien of je nog steeds in aanmerking komt voor compensatie en restitutie van Thai Airways.
 


Vergroot de kans dat jouw Thai Airways claim wordt goedgekeurd.

Gebruik Vlucht-Vertraagd.nl om restitutie en compensatie voor jouw vlucht te ontvangen.

Check mijn vlucht


Hoe lang duurt het voordat ik mijn Thai Airways compensatie/Thai Airways restitutie ontvang? 

Afhankelijk van hoe proactief de luchtvaartmaatschappij is, ontvangen passagiers die claims indienen via Vlucht-Vertraagd.nl meestal binnen enkele weken of maanden hun restitutie of compensatie.

Als er juridische stappen nodig zijn, kan de claimprocedure vanwege deze juridische fase enkele maanden of zelfs jaren duren (de luchtvaartmaatschappij was niet communicatief of weigerde ons aanvankelijke verzoek).

Onze claim specialisten houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen en staan klaar om al jouw vragen te beantwoorden, ongeacht hoe lang de claim duurt!

Hoe kan ik Thai Airways compensatie/Thai Airways restitutie claimen?

Vlucht-Vertraagd.nl kan jouw claim afhandelen, — waardoor je tijd bespaart, en is jouw beste juridische bondgenoot.

Er wordt een claim adviseur aan jouw zaak toegewezen zodra jouw zaak is ingediend bij Vlucht-Vertraagd.nl. Daarna zullen zij jouw claim onderzoeken, alle relevante papieren samenstellen, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, een rechtszaak aanspannen om jouw rechten te verdedigen!
 


Waarom restitutie en compensatie claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl?

10+ jaar op de markt

Juridische teams in 9 landen

95% van de rechtszaken gewonnen

'No cure, no pay'

 

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.
 

Ik ben klaar om te claimen


Over Thai Airways

Thai Airways International Public Company Limited, zakendoend als THAI, is de nationale luchtvaartmaatschappij van Thailand. De luchtvaartmaatschappij werd opgericht in 1961 en opereert grotendeels vanuit Suvarnabhumi Airport. De hoofdkantoren zijn te vinden op Vibhavadi Rangsit Road, Chatuchak District, Bangkok.

Thai Airways biedt service aan 35 landen, en haar klanten kunnen online vluchten boeken naar populaire binnenlandse en internationale locaties. Internationale bestemmingen bevinden zich in verschillende landen in Azië, Europa en het Midden-Oosten.

 


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht