Malaysia Airlines vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang compensatie en restitutie!

Misschien had je een langverwachte spannende reis vol herinneringen gepland, maar maakte een vluchtverstoring daar een abrupt einde aan. Helaas is dit soort situaties niet ongewoon voor veel luchtvaartmaatschappijen, waaronder Malaysia Airlines. Heb je ooit een Malaysia Airlines vlucht gehad die geannuleerd of vertraagd is? Dan kom je mogelijk in aanmerking voor restitutie van je ticket en/of een vluchtcompensatie tot 600 euro! Ondanks het feit dat Malaysia Airlines geen Europese luchtvaartmaatschappij is, worden bepaalde scenario's bij het vliegen met Malaysia Airlines beschermd door Britse en EU-regelgeving!  Je kans op vluchtcompensatie neemt toe, omdat onze claimexperts het hele claimproces voor jou afhandelen. No cure, no pay.

Claim binnen minuten!

Belangrijke informatie

 • Als je Malaysia Airlines vlucht meer dan 3 uur te laat was vanwege een vertraging, heb je mogelijk recht op compensatie tot 600 euro!

 • Werd je Malaysia Airlines vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek geannuleerd? Misschien heb je recht op compensatie, restitutie van je ticket of zelfs beide!

 • Je kunt alleen aanspraak maken op compensatie voor je Malaysia Airlines vlucht als deze is vertrokken vanuit de UK/ EU.

 • Met Vlucht-Vertraagd.nl direct claimen in minder dan 5 minuten!

Compensatie voor Malaysia Airlines vlucht — wat zijn mijn rechten?

Je rechten op vluchtcompensatie worden door de Britse en Europese regelgeving alleen volledig gegarandeerd onder specifieke voorwaarden, omdat Malaysia Airlines een niet-EU-luchtvaartmaatschappij is.

Je vertraagde of geannuleerde vlucht moet vertrokken zijn vanuit het VK of de EU om in aanmerking te komen voor Malaysia Airlines vluchtcompensatie.

Wanneer je naar het VK/de EU reist met een luchtvaartmaatschappij waarvan het hoofdkantoor zich buiten het VK/de EU bevindt, worden je passagiersrechten helaas niet beschermd door toepasselijke VK/EU-wetgeving.

De volgende tabel bevat meer informatie.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Vertraagde Malaysia Airlines vlucht — ontvang compensatie. 

Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie als je Malaysia Airlines vlucht met minimaal 3 uur vertraagd was. Compensatie wordt echter alleen verleend als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de vertraging. Zie ‘Buitengewone omstandigheden’ voor meer informatie.

Controleer of je in aanmerking komt voor Malaysia Airlines compensatie door gebruik te maken van onze kosteloze en vrijblijvende Claimcalculator. Als je in aanmerking komt, handelen onze specialisten het hele claimproces namens jou af. Om je rechten te beschermen en je geld terug te krijgen, stappen we zelfs naar de rechter! No cure, no pay.

Malaysia Airlines vlucht met 3 uur of meer vertraagd?

Mogelijk kun je een schadevergoeding tot 600 euro claimen!

Nu claimen
W Kkd6 S Vp

Geannuleerde Malaysia Airlines vlucht — regels voor restitutie en compensatie

Afhankelijk van de omstandigheden rond de annulering van je Malaysia Airlines vlucht, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie, een volledige restitutie van je ticketkosten, of beide!

Wanneer kan ik compensatie claimen voor mijn geannuleerde Malaysia Airlines vlucht?

Als een Malaysia Airlines vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie volgens de Britse en Europese wetgeving met betrekking tot vluchtcompensatie*.

Malaysia Airlines moet de partij zijn die verantwoordelijk is voor de annulering — voor meer informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij wettelijk compensatie mag weigeren, zie het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ van dit artikel.

*Het recht op compensatie is alleen van toepassing op Malaysia Airlines vluchten die vertrekken vanuit het VK/de EU.

Wanneer kan ik restitutie claimen voor mijn geannuleerde Malaysia Airlines vlucht?

Als aan de volgende criteria is voldaan en je Malaysia Airlines vlucht vanuit het VK/de EU is geannuleerd, heb je mogelijk recht op restitutie (zie onderstaande tabel voor aanvullende informatie):

 • De luchtvaartmaatschappij bood je geen alternatieve vlucht aan.

of

 • De luchtvaartmaatschappij bood je wel een alternatieve vlucht aan, maar je besloot niet op het aanbod in te gaan.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Tot €600 compensatie mogelijk voor verstoorde Malaysia Airlines vlucht.

Met Vlucht-Vertraagd.nl kun je binnen enkele minuten compensatie claimen!

Nu claimen
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel Malaysia Airlines compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

De afstand van je vlucht bepaalt de hoogte van de vluchtcompensatie, die vervolgens per passagier wordt toegekend:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — kan Malaysia Airlines me compensatie weigeren?

Zelfs als je vlucht meer dan 3 uur vertraagd of geannuleerd is, is Malaysia Airlines niet altijd verplicht om je te compenseren. Wanneer een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis, in plaats van de luchtvaartmaatschappij, verantwoordelijk is voor de vertraging of annulering, worden deze situaties — waaraan we refereren als buitengewone omstandigheden — gebruikt als rechtvaardiging om passagiers vluchtcompensatie te weigeren.

Hier volgen enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Luchtvaartmaatschappijen claimen vaak dat er sprake was van buitengewone omstandigheden terwijl die zich niet hebben voorgedaan! Ze doen dit om te voorkomen dat ze restituties moeten betalen.

=> Trap niet in de argumenten van de luchtvaartmaatschappij. Gebruik onze Claimcalculator om binnen enkele seconden te bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie!

Hoe lang heb ik om mijn Malaysia Airlines compensatie en restitutie te claimen?

Drie verschillende wetten stellen een deadline voor het indienen van een claim:

 • De wetten van het land van herkomst

 • De wetten van het land van bestemming

 • De wetten van het land waar de luchtvaartmaatschappij haar hoofdkantoor heeft

Je hebt 2 jaar de tijd om een claim in te dienen voor vluchtrestitutie en compensatie als je vlucht vanuit Nederland is vertrokken.

Voor reizen vanuit een ander land gelden andere termijnen. Als je bijvoorbeeld op een Malaysia Airlines vlucht van Parijs naar Maleisië zat, heb je volgens de Franse wet 5 jaar de tijd om een claim voor vluchtcompensatie in te dienen.

Controleer of je nog steeds Maleisië vluchtcompensatie en restitutie kunt ontvangen met onzekosteloze en vrijblijvende Claimcalculator.

Vergroot de kans dat je Malaysia Airlines claim succesvol zal zijn.

Ontvang vluchtrestitutie en - compensatie met Vlucht-Vertraagd.nl.

Nu claimen
W Fb Gs2qx

Hoe lang duurt het voordat ik mijn Malaysia Airlines compensatie en/of Malaysia Airlines restitutie ontvang?

Passagiers die een claim indienen bij Vlucht-Vertraagd.nl ontvangen doorgaans hun vergoeding of restitutie binnen een aantal weken of maanden, afhankelijk van hoe snel de luchtvaartmaatschappij reageert.

De claimprocedure kan vanwege deze juridische fase nog enkele maanden tot enkele jaren duren als er juridische stappen nodig zijn (de luchtvaartmaatschappij was niet communicatief of weigerde ons aanvankelijke verzoek).

Hoe lang de claim ook duurt, onze claimspecialisten houden je op de hoogte van eventuele wijzigingen en staan klaar om al je vragen te beantwoorden!

Hoe kan ik Malaysia Airlines compensatie/Malaysia Airlines restitutie claimen?

Leg je claim in handen van Vlucht-Vertraagd.nl — bespaar tijd en krijg de meest effectieve juridische partner aan je zijde!

Zodra je claim bij Vlucht-Vertraagd.nl is ingediend, wordt er een declaratiespecialist aan je zaak toegewezen. Daarna zullen zij je claim beoordelen, al het benodigde papierwerk voorbereiden, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, een rechtszaak beginnen om je rechten te beschermen!

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Malaysia Airlines

Malaysia Airlines Berhad heette aanvankelijk Malaysian Airline System en opereert momenteel onder het merk Malaysia Airlines. Het is de nationale luchtvaartmaatschappij van Maleisië en maakt deel uit van de luchtvaartalliantie Oneworld. Kuala Lumpur International Airport dient als de locatie van het hoofdkantoor van het bedrijf.

Dagelijks worden tot 40.000 passagiers vervoerd door Malaysia Airlines om te genieten van de rijke diversiteit van Maleisië. De luchtvaartmaatschappij vliegt naar 20 verschillende landen in Azië, Australië, Europa en het Midden-Oosten, met in total 55 bestemmingen.

Handige links