Compensatie voor een vertraagde of geannuleerde French Bee vlucht

Was jouw vlucht met French Bee vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dan heb je mogelijk recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot wel €600 per persoon! Wij vertellen je wat jouw passagiersrechten zijn en hoe je aanspraak kunt maken op een schadevergoeding voor jouw verstoorde vliegreis.

Claim binnen minuten

Belangrijke informatie

 • Heeft de vlucht van French Bee minstens 3 uur vertraging? Claim tot €600 aan vluchtcompensatie!

 • Vlucht French Bee geannuleerd? Je kunt aanspraak maken op een volledige terugbetaling van je ticket!

 • Werd de annulering van je French Bee vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek aangekondigd? Je kunt tot €600 compensatie claimen!

 • Claim vluchtcompensatie voor uw vertraagde of geannuleerde vlucht met Vlucht-Vertraagd.nl, het kan worden gedaan in slechts 5 minuten!

French Bee compensatie voor vertraagde vlucht - ontvang tot €600

Had je meer dan 3 uur vertraging door een French Bee vluchtvertraging? Dan kun je in aanmerking komen voor een Franse Bee vlucht compensatie tot €600 - als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de vertraging.

Vertraagde of geannuleerde vlucht bij French Bee?

Claim vandaag nog tot €600 aan compensatie!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde French Bee vlucht?

De hoogte van de compensatie hangt af van de afstand van jouw French Bee vlucht. Omdat French Bee naar verre bestemmingen vliegt, komen de meeste passagiers die met French Bee vliegen in aanmerking voor een vluchtcompensatie van €600.

Geannuleerde vlucht French Bee - regels voor terugbetaling en compensatie 

In het geval van een geannuleerde vlucht van French Bee kunt je recht hebben op terugbetaling van jouw ticket, een compensatie tot €600, of beide, afhankelijk van de omstandigheden van de annulering!

Wanneer kan ik aanspraak maken op vluchtcompensatie voor een geannuleerde vlucht van French Bee?

Om aanspraak te maken op vluchtcompensatie voor een geannuleerde vlucht van French Bee, moet je ervoor zorgen dat je aan beide onderstaande criteria voldoet:

- Je vlucht werd minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd

EN

- De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de annulering.

Meer details over de buitengewone omstandigheden (situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de annulering) vindt je hieronder.

Wanneer kan ik een terugbetaling aanvragen voor mijn geannuleerde French Bee vlucht?

Als je vlucht werd geannuleerd en je niet de alternatieve vlucht hebt genomen die de luchtvaartmaatschappij je aanbood, heb je mogelijk recht op een terugbetaling door French Bee. Als de luchtvaartmaatschappij je helemaal geen alternatieve vlucht aanbiedt, hebt je ook recht op terugbetaling van jouw ticket.

French Bee biedt me een reischeque aan in plaats van een terugbetaling - moet ik die accepteren? 

Het is niet aan te raden om een reischeque in plaats van een restitutie te accepteren. Waarom niet?Als je een reischeque accepteert, moet je opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij vliegen.

Bovendien heeft de luchtvaartmaatschappij een tijdslimiet ingesteld voor het inwisselen van de voucher.Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, is het mogelijk dat je je voucher niet kunt inwisselen voor een geldelijke terugbetaling = je geld is dan verloren.

=> Heb je al een reischeque van French Bee geaccepteerd? Dan kun je die misschien nog inwisselen voor een geldelijke terugbetaling.

Laat luchtvaartmaatschappijen niet wegkomen zonder compensatie!

French Bee overboekte vlucht - krijg geld terug, compensatie en extra zorg

Overboeking komt vaak voor bij luchtvaartmaatschappijen. Ze verkopen vaak meer tickets dan er stoelen in het vliegtuig zijn. De eerste passagiers die inchecken krijgen hun stoel en als er niet genoeg vrijwilligers zijn om hun reservering op te geven, kunnen passagiers tegen hun wil geweigerd worden.

=> Meer informatie over je rechten in het geval van overboeking bij French Bee.

Hier is een tip: Check in online voor de vertrek naar de luchthaven! Op die manier ben je een van de eerste passagiers die incheckt en voorkom je de onaangename verrassing van een instapweigering op de luchthaven!


Ik vloog met French Bee naar een niet-EU-land. Kan ik nog aanspraak maken op compensatie? 

Dat kunt je zeker. French Bee is een Franse luchtvaartmaatschappij met vertrek vanuit Parijs Orly. Daarom is de Europese verordening inzake de rechten van luchtreizigers EU261 van toepassing op alle vluchten van French Bee die vertraagd of geannuleerd zijn.Als je echter met een niet-EU/niet-Britse luchtvaartmaatschappij vliegt, kan de situatie anders zijn. Details vind je in de onderstaande tabel

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden - kan French Bee mij compensatie weigeren?

Buitengewone omstandigheden zijn situaties waarin de luchtvaartmaatschappij niet verantwoordelijk is voor de vertraging of annulering. Als een van de volgende omstandigheden van toepassing is op je French Bee vluchtvertraging of annulering, komt je mogelijk niet in aanmerking voor vluchtcompensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Let op: luchtvaartmaatschappijen kunnen beweren dat er buitengewone omstandigheden waren terwijl dat niet het geval was! Ze doen dit om te vermijden dat ze passagiers moeten compenseren voor verstoorde vluchten.

Claim je compensatie en terugbetaling vandaag nog met de hulp van Vlucht-Vertraagd.nl om je kansen op een Franse Bee compensatie en terugbetaling te verbeteren.
Wij zullen je helpen een succesvolle claim in te dienen en de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk te stellen. Voor je gemak werken we alleen op basis van 'no win, no fee'.

Kom je in aanmerking voor compensatie en terugbetaling van de vlucht van French Bee?

Ontdek het nu met onze gratis en vrijblijvende schadecalculator.

Check mijn vlucht
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoe lang heb ik de tijd om mijn Franse Bee compensatie en terugbetaling te eisen? 

De Franse wet (de enige die van toepassing is op vluchten van French Bee) bepaalt dat je 5 jaar hebt om vluchtcompensatie te eisen in geval van een vertraagde of geannuleerde vlucht.

Bekijk onze gratis claimcalculator om te zien of je nog in aanmerking komt voor Franse Bee compensatie en terugbetaling.

=> Controleer of je nog steeds aanspraak kunt maken op French Bee compensatie en terugbetaling


Hoe lang duurt het voordat ik mijn French Bee compensatie / French Bee terugbetaling krijg? 

Passagiers die bij ons een vluchtvergoeding en vluchtcompensatie aanvragen, krijgen hun geld vaak binnen een paar weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij echter niet reageert en/of de claim moet worden ingediend bij de rechtbank, kan de wachttijd nog maanden of zelfs jaren langer worden.

Je kunt er echter zeker van zijn dat wanneer je een claim indient bij Vlucht-Vertraagd.nl, ons team je op de hoogte zal houden van alle belangrijke veranderingen, hoe lang het claimproces ook duurt.

Maximaliseer je kans op een succesvolle French Bee claim.

Leg je claim in goede handen bij Vlucht-Vertraagd.nl

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe French Bee compensatie / French Bee terugbetaling aanvragen?

Meld je aan bij Vlucht-Vertraagd.nl - het duurt maar een paar minuten en vergroot je kansen op vluchtcompensatie aanzienlijk!

Hoe werkt het? Je hebt slechts enkele minuten nodig om alle nodige documenten naar ons platform te uploaden. Ons juridisch team zal dan je claim beoordelen, juridische documenten voorbereiden, contact opnemen met de besluitvormers van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim voor de rechtbank brengen.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over French Bee 

French Bee is een Franse lagekostenluchtvaartmaatschappij gevestigd in Bellevigny in Frankrijk en een dochteronderneming van Air Caraibes. French Bee biedt langeafstandsvluchten vanaf Paris Orly naar bestemmingen zoals de Franse eilanden (La Réunion, Frans Polynesië) maar ook naar de Verenigde Staten (New York, San Francisco, Los Angeles).


Handige links