Maastricht Airport vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe claim je vluchtcompensatie?

Maastricht Aachen Airport, een van de grotere luchthavens van Nederland, is als recent gerenoveerd vliegveld enorm in ontwikkeling. Op je reis naar Nederland of op een tussenstop naar een andere bestemming, heb je wellicht een tussenstop gemaakt op Maastricht Airport. Het is mogelijk dat je een vertraagde of geannuleerde vlucht had vanwege de circa 16.500 vliegbewegingen van Maastricht Airport in de loop van het vorige jaar. Als dit jou is overkomen, kom je mogelijk in aanmerking voor zowel een ticketterugbetaling als vluchtcompensatie tot € 600! , met meer dan 10 jaar expertise in het verdedigen van de rechten van luchtreizigers, om direct je claim in te dienen! Je kunt ook verder lezen om meer te weten te komen over de Europese wetten die jouw rechten als passagier waarborgen en wat je moet doen als je vlucht vertraagd of geannuleerd is op Maastricht Airport.

Claim binnen minuten

Checklist — wat te doen als mijn Maastricht Aachen Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd is?

 • Je hebt recht op reiscompensatie van maximaal € 600 als je vlucht vanaf Maastricht Airport meer dan drie uur is vertraagd of minder dan 14 dagen voor vertrek is geannuleerd.

 • Als je vlucht vanaf Maastricht Airport werd geannuleerd en je hebt geen andere reis met dezelfde luchtvaartmaatschappij gemaakt, vraag dan volledige terugbetaling van het aankoopbedrag van je vliegticket terug.

 • Met Vlucht-Vertraagd.nl dien je in minder dan 5 minuten online een claim voor vluchtcompensatie in. Kies eenvoudig al het benodigde papierwerk en ons team van professionals doet de rest! Geen winst, geen kosten

Hoe weet ik of mijn vlucht op Maastricht Airport vertraagd of geannuleerd is?

Voordat je vertrekt, kun je de status van je vlucht op verschillende manieren controleren.

Op de website van Maastricht Airport kun je de arriverende en vertrekkende vluchten direct bekijken. Of je je nu klaar maakt om aan boord te gaan of moet wachten om een geliefde op te halen, deze overzichten worden realtime bijgewerkt en geven je een duidelijke indicatie van de status van je vlucht.

Bovendien kun je apps voor het volgen van vluchten installeren, zoals Flight Radar. Deze apps kunnen worden gebruikt om het wereldwijde luchtvaartverkeer live te volgen!

Maastricht Airport vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Je hebt recht op vluchtcompensatie tot 600€ als de luchtvaartmaatschappij je vlucht van of naar Maastricht Airport meer dan 3 uur vertraging liet oplopen.

Houd er echter rekening mee dat de luchtvaartmaatschappij je geen reiscompensatie zal bieden als de vertraging het gevolg is van een derde partij of een "buitengewone omstandigheid" (meer informatie hieronder).

Was je vlucht vanaf Maastricht Airport vertraagd?

Dien nu je claim in en ontvang tot €600 per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vluchtcompensatie- en terugbetalingbeleid van Maastricht Airport

Mogelijk kom je in aanmerking voor vluchtcompensatie tot € 600, een volledige terugbetaling in geld, of beide in het geval je vlucht van of naar Maastricht Airport wordt geannuleerd.

Om vluchtcompensatie te krijgen voor een geannuleerde vlucht vanaf Maastricht Airport:

 • De annulering van je vlucht moet uiterlijk 14 dagen voor de geplande vertrekdatum hebben plaatsgevonden.

EN

 • De annulering moet de schuld van de luchtvaartmaatschappij zijn (zie het gedeelte "Buitengewone Omstandigheden" van deze pagina voor meer informatie over wanneer de luchtvaartmaatschappij je claim kan weigeren).

Als je niet de mogelijkheid hebt gekregen om een alternatieve vlucht te nemen of als je de mogelijkheid hebt gekregen maar ervoor koos om deze vlucht niet te nemen, kun je ook om een terugbetaling van je ticket in geld vragen.

Een advies: accepteer nooit een vliegreisvoucher! Je zou opnieuw een vlucht bij dezelfde luchtvaartmaatschappij moeten boeken en je kunt je geld verliezen als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat.

Een geannuleerde vlucht van of naar Maastricht Airport heeft jouw vakantie verpest?

Maak gebruik van Vlucht-Vertraagd.nl om de vluchtcompensatie te krijgen die jou verschuldigd is!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht van Maastricht Airport?

Afhankelijk van hoe ver je vloog, krijg je compensatie.

(Houd er rekening mee dat het claimbedrag per passagier is!)

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Maastricht Aachen Airport vlucht?

Heb vertrouwen in ons! Je kunt tijd en geld besparen door je declaratie in te dienen bij Vlucht-Vertraagd.nl.

Je kunt ontspannen terwijl wij voor alles zorgen, want ons team van professionals neemt alles van je over!

Wat zijn de verantwoordelijkheden van onze experts en hoe kunnen zij jouw claim sterker maken? We hebben al meer dan 10 jaar met luchtvaartmaatschappijen te maken, daarom kennen we al hun problemen. Om jouw rechten op reiscompensatie te beschermen, analyseren we je claim zorgvuldig, stellen we juridische documenten op, nemen we contact op met het juridische team van de luchtvaartmaatschappij en brengen we je claim indien nodig voor de rechtbank. No win, no fee!

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vertragingen en annuleringen op Maastricht Airport: kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Helaas zijn er situaties waarin de luchtvaartmaatschappij je niet kan compenseren voor je vertraagde of geannuleerde vluchten. Wanneer een vertraging of annulering wordt veroorzaakt door een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis buiten de invloed van de luchtvaartmaatschappij, worden dit buitengewone omstandigheden genoemd.

Hier zijn een paar voorbeelden van die omstandigheden:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn claim voor vluchtcompensatie in te dienen?

Dit is afhankelijk van de desbetreffende wetten van het land van vertrek, van het land van aankomst en van het land waar de luchtvaartmaatschappij is gevestigd.

Als je bijvoorbeeld een Air France-vlucht nam van Maastricht Aachen Airport naar London Heathrow, kun je een claim indienen op basis van:

 • Nederlands recht: 2 jaar

 • Brits recht: 6 jaar

 • Frans recht: 5 jaar

Weet je niet zeker of je nog in aanmerking komt voor vluchtcompensatie?

Dien een claim in bij Vlucht-Vertraagd.nl, dan laten we je weten of we je geld kunnen terughalen

Claim nu
W Fb Gs2qx

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Maastricht Airport!

Wanneer je vlucht is geannuleerd, vertraagd of je een lange tussenstop hebt, heeft Maastricht Airport tal van mogelijkheden om de tijd te doden, waaronder restaurants, winkels, een parfumerieafdeling en zelfs rondleidingen! Hieronder vind je er een aantal:

 • Geniet van een maaltijd, een drankje of een hapje bij Grand Café Maastricht Airport of ga voor meer opties naar Bar Maastricht Airport!

 • Ben je een boekenwurm? Een zoetekauw? Wil je jezelf trakteren op een nieuw parfum? In de AKO winkel heb je keuze genoeg; blader door de nieuwste boeken en bekijk in de tijdschriften de nieuwste cosmeticamerken.

 • Als je altijd al meer hebt willen weten over wat er op de luchthaven achter de schermen gebeurt, is het misschien interessant om eens rond te kijken op de luchthaven zelf. Het is eveneens mogelijk om voor groepen vanaf 20 personen een rondleiding te boeken om een uitgebreide uitleg te krijgen over de luchthavenlogistiek.

Over Maastricht Airport

Maastricht Aachen Airport ligt acht kilometer ten noorden van Maastricht langs de snelweg A2 in de Limburgse gemeente Beek. De afstand tussen Liège Airport (Luchthaven Luik-Bierset) in België en Maastricht Airport is slechts circa 40 kilometer. Maastricht Airport is naast Schiphol de enige luchthaven in Nederland waar vrachtvervoer wordt afgehandeld.

Vanaf Maastricht Aachen Airport kun je met diverse luchtvaartmaatschappijen naar populaire bestemmingen binnen en buiten Europa vliegen. Maastricht Airport wordt gebruikt door twee budgetmaatschappijen: Ryanair en Corendon.

Het is een eenvoudig proces om voorafgaand aan je vlucht parkeren op loopafstand van de terminal online te boeken. Bovendien parkeren alle passagiers die met Corendon vliegen gratis en zijn reserveringen voor hen dus niet nodig. Vooraf online boeken biedt concurrerende tarieven en bespaart je betalingsgedoe!

Handige links

-