Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht naar Duitsland vertraagd of geannuleerd? Claim vluchtcompensatie tot 600 euro!

 

Kastelen, biertuinen, een rijke geschiedenis, moderne steden en ouderwetse aantrekkingskracht — dat is Duitsland, en je moet het zelf ervaren als je binnenkort een reis binnen Europa plant. Duitsland is een van de meest bezochte landen in Europa, met miljoenen bezoekers die elk jaar aankomen op een van de 36 internationale luchthavens. Helaas leiden deze grote aantallen luchtvaartpassagiers af en toe tot vluchtverstoringen.

Is je vlucht vanuit of naar Duitsland vertraagd of geannuleerd? Je komt mogelijk in aanmerking voor restitutie van je ticket, vluchtcompensatie tot 600 euro per passagier, of beide!

Claim binnen enkele minuten online je geld terug door een claim in te dienen bij Vlucht-Vertraagd.nl!

 

Nu claimen


Vlucht vanuit of naar Duitsland vertraagd of geannuleerd — dit moet je weten!

 • Was je vlucht vanuit of naar Duitsland meer dan 3 uur vertraagd? Claim tot 600 euro aan vluchtcompensatie per passagier!
 • Is je vlucht vanuit of naar Duitsland minder dan 14 dagen voor de geplande aankomst of vertrek geannuleerd? Ontvang vluchtcompensatie en restitutie van je ticket!
 • Met Vlucht-Vertraagd.nl kun je in minder dan 5 minuten online een claim indienen!

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht uit Duitsland? 

Als je vlucht vanuit Duitsland meer dan 3 uur vertraagd was of minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie. De compensatie wordt verstrekt per passagier en is gebaseerd op de afstand van je vlucht.

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Vertraagde vlucht vanuit Duitsland — je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie!

Als voor je vlucht aan de volgende criteria wordt voldaan, ongeacht de luchtvaartmaatschappij, kun je in aanmerking komen voor maximaal 600 euro aan vluchtcompensatie voor een vertraagde vlucht vanuit Duitsland:

 1. je vlucht vanuit Duitsland had meer dan drie uur vertraging, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij is hier schuldig aan. Passagiers hebben helaas geen recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij als de vertraging is veroorzaakt door een onvoorziene situatie of door een derde partij (zie voor meer details het hoofdstuk over ‘buitengewone omstandigheden’ op deze pagina).

 


Is je vlucht vanuit Duitsland geannuleerd of vertraagd?

Claim tot 600 euro aan vluchtcompensatie!
 

Nu claimen


 

Geannuleerde vlucht uit Duitsland — compensatie- en restitutiebeleid

Als je vlucht vanuit Duitsland wordt geannuleerd, heb je mogelijk recht op maximaal 600 euro aan vluchtcompensatie, restitutie van de volledige ticketprijs, of beide. Lees verder om erachter te komen wanneer je mogelijk in aanmerking komt voor deze voordelen!

Claim vluchtcompensatie voor je geannuleerde vlucht vanuit Duitsland

Als je vlucht vanuit Duitsland werd geannuleerd, kun je tot 600 euro aan vluchtcompensatie per passagier krijgen als aan de volgende voorwaarden is voldaan:

 1. De vlucht is minder dan 14 dagen voor de gepland vertrekdatum geannuleerd, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij is verantwoordelijk voor de annulering (voor meer informatie over wanneer een luchtvaartmaatschappij wettelijke gronden heeft om te weigeren passagiers te compenseren, raadpleeg je het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ op deze pagina).

vlucht geannuleerd compensatie

Vraag om restitutie van je ticket voor je geannuleerde vlucht vanuit Duitsland

Om in aanmerking te komen voor volledige restitutie van je vliegticket, moet je aan de volgende voorwaarden voldoen.

 1. De luchtvaartmaatschappij heeft je geen alternatieve vlucht aangeboden, OF,
 2. De luchtvaartmaatschappij heeft je wel een vlucht aangeboden, maar je hebt het aanbod afgeslagen.

 


Twijfel je over je kansen op compensatie voor je vlucht naar Duitsland?

Controleer dat nu met onze gratis en vrijblijvende Claimcalculator.
 

Controleer mijn vlucht


 

Kreeg je een voucher aangeboden voor je geannuleerde vlucht uit Duitsland? Dit moet je weten. 

Over het algemeen raden we af om een voucher te accepteren in plaats van restitutie van je ticket. Dit is relevant om de volgende redenen:

 1. Als je een reisbon accepteert, moet je een tweede vlucht regelen met dezelfde luchtvaartmaatschappij waarmee je al problemen hebt ondervonden. Verder geven luchtvaartmaatschappijen meestal een deadline aan voor het inwisselen van een voucher.
 2. Als de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kun je je voucher mogelijk niet inwisselen voor contant geld en verlies je je geld.

Vlucht naar Duitsland vertraagd of geannuleerd, heb ik ook recht op vluchtcompensatie? 

Als je naar Duitsland reisde, zijn de voorwaarden voor het aanvragen van restitutie of compensatie van je vlucht licht anders.

 • Als je vanuit een Europees land of het Verenigd Koninkrijk vloog, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie als je vlucht naar Duitsland vertraagd of geannuleerd was.
 • Je komt ook in aanmerking als je een vlucht neemt met een Europese luchtvaartmaatschappij van buiten de EU.

Als je naar Duitsland bent gevlogen met een niet-EU/VK-luchtvaartmaatschappij en je vlucht is afkomstig uit een niet-EU-land, ben je niet onderworpen aan de Europese wetgeving inzake vluchtcompensatie. Meer informatie is beschikbaar in de onderstaande tabel.

non-EU vluchten compensatie

 


Was je recente vlucht naar Duitsland vertraagd of geannuleerd?

Mogelijk kun je compensatie tot 600 euro claimen!
 

Nu claimen


 

Buitengewone omstandigheden hebben mijn vlucht naar Duitsland verstoord — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim echt afwijzen? 

De luchtvaartmaatschappij is niet aansprakelijk voor een vluchtvertraging of -annulering veroorzaakt door een derde partij of bij een scenario van overmacht. Luchtvaartmaatschappijen zijn niet verplicht om getroffen passagiers te betalen wanneer zich bepaalde ‘buitengewone omstandigheden’ voordoen. Als je vlucht vanuit Duitsland wordt geannuleerd of vertraagd, heb je mogelijk geen recht op vluchtcompensatie als een van de volgende kenmerken van toepassing is:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vertraagde of geannuleerde vlucht vanuit Duitsland te claimen?

Alle vluchten naar Duitsland zijn onderworpen aan de verordening van de Europese Unie (EU261) inzake de rechten van vliegtuigpassagiers. Je kunt dus 2 jaar na de vlucht een compensatieclaim indienen voor een vlucht vanuit of naar Duitsland.

 


Gebruik Vlucht-Vertraagd.nl om de kans te vergroten dat je claim voor een Duitse vlucht succesvol is.

No cure, no pay.
 

Nu claimen


 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie voor mijn Duitse vlucht ontvang? 

De meeste passagiers die met ons samenwerken om vluchtcompensatie of -restitutie te claimen, ontvangen hun geld binnen enkele weken of maanden.

Als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim voor de rechter moet worden gebracht, kan de wachttijd met een langere periode worden verlengd.

Hoe lang het claimproces ook duurt, onze juridische professionals houden je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in je claim en zijn beschikbaar om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik een geannuleerde of vertraagde vlucht vanuit of naar Duitsland claimen? 

Vlucht-Vertraagd.nl is de snelste en meest efficiënte manier om vluchtcompensatie te claimen — je claim kan in slechts 5 minuten worden afgehandeld!

Om je claim in te dienen, hoef je alleen de relevante documentatie naar onze website te uploaden. Daarna handelen onze professionals alles namens jou af, inclusief het beoordelen van je claim, het opstellen van juridisch papierwerk, contact opnemen met de juridisch adviseur van de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, je claim voor de rechter brengen.
 


Waarom restitutie en compensatie claimen bij Vlucht-vertraagd.nl?

10+ jaar op de markt

Juridische teams in 9 landen

95% van de rechtszaken gewonnen

'No cure, no pay'

 

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.
 

Ik ben klaar om te claimen

 

Over vluchten vanuit en naar Duitsland 

Duitsland heeft 36 internationale luchthavens, variërend van bescheiden vliegvelden met slechts enkele routes en luchtvaartmaatschappijen tot gigantische complexen als Frankfurt en München, die jaarlijks tientallen miljoenen passagiers vervoeren. De grootste hub voor de Duitse luchtvaarmaatschappij Lufthansa is Frankfurt International Airport (FRA), die de op vier na grootste stad van Duitsland bedient. Frankfurt Airport is de drukste luchthaven van Duitsland wat betreft passagiersvervoer en de drukste luchthaven van Europa wat betreft vrachtvervoer.

Van de vele luchtvaartmaatschappijen die in en vanuit Duitsland actief zijn, zijn populaire keuzes Eurowings voor binnenlandse vluchten, Condor voor vrijetijdsvluchten en Lufthansa, de grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland, voor internationale vluchten. Andere luchtvaartmaatschappijen die het land bedienen zijn EasyJet, TUI en Ryanair, die allemaal goedkope routes aanbieden.

Duitsland blijft een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld vanwege zijn fascinerende en rijke geschiedenis, die wordt verteld door zijn traditionele en kleurrijke architectuur, kastelen, paleizen, kathedralen, landschappen, bergen, bossen, verrukkelijk eten en bier. Het land is divers met een schat aan intrigerende bezienswaardigheden, waaronder de zandstranden van de Noordzee-eilanden, dynamische steden zoals Berlijn en Hamburg, charmante middeleeuwse dorpjes, het Rijndal met zijn wijn en kastelen, en de prachtige Alpen in het zuiden.


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht