Sans titre 6

Top 6 om deze zomer lange rijen op de luchtvhaven te vermijden

maandag 20 juni 2022

Dit zomerseizoen zal bijzonder druk en onvoorspelbaar zijn voor passagiers - door personeelstekort op zowel luchthavens als bij luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers vaak urenlang in de rij staan voor de veiligheidscontrole. En soms worden vluchten ook nog eens last minute geannuleerd!

Hoe vermijd je die lange rijen op luchthavens en maak je je reis op zijn minst een beetje comfortabeler? We geven u hieronder een paar tips!


Is uw zomervlucht vertraagd of op het laatste moment geannuleerd? 

Claim vluchtcompensatie online in slechts 5 minuten!

Claim nu


1. Check online in om lange rijen op de luchthaven te vermijden

Online inchecken is een van de snelste manieren om lange rijen op luchthavens te vermijden. U bent een stap voor als u naar het vliegveld gaat als u online incheckt!

Extra tip: Probeer alleen met handbagage te reizen! Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over het afgeven van uw bagage en vermijdt u lange rijen in de vertrekhal van de luchthaven.

2. Ga niet te vroeg naar de luchthaven om lange rijen te vermijden

drukte schiphol Juni 2022

Wanneer er lange rijen worden verwacht op luchthavens, hebben we de neiging om nog vroeger te gaan om onze vlucht niet te missen. Dit instinct werkt averechts.

Gezien de recente lange rijen op Amsterdam Schiphol Airport, heeft de luchthaven alle passagiers gevraagd niet eerder dan 4 uur voor hun vlucht naar de luchthaven te komen. Alle passagiers die eerder aankomen dan dit, zullen buiten de luchthaven moeten wachten.

Hiermee probeert de Amsterdamse luchthaven lange rijen te voorkomen door het verkeer te reguleren en ervoor te zorgen dat alleen de rechtmatige passagiers op dit moment in de rij staan voor de beveiliging.

3. Controleer uw vluchtstatus voordat u naar het vliegveld gaat

Over niet te vroeg naar het vliegveld gaan gesproken - een goede manier om te weten wanneer u naar het vliegveld moet vertrekken is om de status van uw vlucht te controleren voordat u vertrekt. Door de lange rijen bij de veiligheidscontroles en de check-in, is er een kans dat uw vlucht vertraagd, uitgesteld of zelfs geannuleerd wordt.

Als u ziet dat uw vlucht is uitgesteld of geannuleerd, is het niet nodig om naar de luchthaven te gaan; u vermijdt dan lange rijen bij de check-in of de beveiliging. U maakt het waarschijnlijk ook gemakkelijker voor andere passagiers door geen plaats in de rij in te nemen!


Wist du dat?

Volgens de Britse en EU regelgeving kunt u, als uw vlucht geannuleerd of vertraagd is, aanspraak maken op een vluchtcompensatie die kan oplopen tot €600!

Claim nu


4. Ga niet naar de luchthaven op piekdagen om onnodige lange rijen te vermijden

Als u het geluk heeft flexibel te zijn met uw vertrek- en/of aankomstdata, probeer dan zoveel mogelijk te vermijden om op piekdagen naar de luchthaven te gaan. Zo vermijdt u lange rijen en hebt u een betere ervaring.

Luchthavens zoals Amsterdam Schiphol hebben de piekdagen al gedeeld met luchtvaartmaatschappijen - de kans is groot dat uw zomervlucht wordt uitgesteld naar de minder drukke dagen zonder dat u iets hoeft te doen.

=> Elke dag geven we een update over hoe druk het is op Amsterdam Schiphol Airport

5. Upgrade uw vlucht om voorrang te krijgen bij het inchecken - een betaalde optie om lange rijen op de luchthaven te vermijden

Passagiers met een ticket voor de eerste of businessklasse hebben voorrang bij de veiligheids- en instapprocedures.

Die tickets kunnen duur zijn, maar als je op het laatste moment een upgrade zoekt, verlaagt de luchtvaartmaatschappij meestal de prijs - je kunt een upgrade naar business of first class krijgen voor €50!

6. Koop een fast lane pass - goedkoper dan een ticket eerste klas

Een andere betaalde optie is te betalen voor een fast lane pass. Die kunnen vrij goedkoop zijn; sommige luchthavens verkopen ze voor minder dan €10 per persoon. Met deze pas vermijdt u lange rijen en gaat u rechtstreeks naar de beveiligingspoortjes.

6 bis. De bijzonderheden van Amsterdam Schiphol: vermijd lange rijen met ingecheckte bagage!

We zeiden al eerder dat reizen met handbagage beter is om lange rijen op de luchthaven te vermijden. De luchthaven Amsterdam Schiphol deelde echter andere instructies.

Lange rijen op Schiphol zijn het gevolg van personeelstekorten bij de security. Er zijn tot nu toe geen lange rijen voor het inchecken van bagage bij luchtvaartmaatschappijen. Passagiers met ingecheckte bagage zullen minder tijd kwijt zijn bij de beveiliging en de lange rijen op de luchthaven ontzien.


Handige links