TUI fly passagiers vast op Kos wegens defect vliegtuig

dinsdag 14 mei 2019

TUI-vlucht OR232 stond gisteravond om 20:00 uur klaar om van Kos naar Amsterdam te vertrekken. De 262 Nederlandse vakantiegangers aan boord van het vliegtuig moesten deze echter weer verlaten. Vanwege een defect aan het toestel, dat tijdens een tussenlanding op Kos op de route van Heraklion naar Amsterdam ontstond, kon de vlucht niet worden uitgevoerd. De gedupeerde passagiers zijn door TUI Nederland ondergebracht in een hotel.

Technisch probleem

"We kregen te horen dat er technisch personeel van TUI moest komen om het euvel te verhelpen", aldus Leo uit Rotterdam, die met zijn gezin vakantie vierde in Griekenland. TUI Nederland heeft de gedupeerde reizigers meegedeeld dat het herstel van het technische probleem te lang gaat duren. Om deze reden is een TUI Fly Dreamliner toestel onderweg om de reizigers vanaf Kos naar Amsterdam te kunnen brengen. "Dat haalt de 262 passagiers vanmiddag op. Ze komen dan vanavond weer aan op Schiphol" , meldt TUI Nederland woordvoerder Petra Kok.

TUI fly zorgt voor accommodatie en verzorging

De nieuwe vertrektijd van de vlucht is gepland om 19:30 uur. Een bericht van TUI aan de reizigers luidt: "U wordt om 16:15 uur opgehaald bij uw hotel. U kunt tot die tijd gebruik maken van de kamer en de lunch. Zorg ervoor dat u minimaal 2 uur voor de nieuwe vertrektijd bent ingecheckt. Wij bieden u graag iets te eten en drinken aan op de luchthaven. U ontvangt dit van het personeel op de luchthaven of u krijgt van het grondpersoneel een voucher waarmee u zelf wat kunt kopen. Nogmaals onze excuses voor de vertraging. Wij wensen u hoe dan ook een fijne vlucht."

Volgens de website van Amsterdam Schiphol Airport zal vlucht OR232 vandaag om 22:05 uur aankomen in Nederland.

Claim jouw vergoeding op basis van EU Verordening 261/2004 bij een vertraging van meer dan 3 uur!

Was jouw vlucht met TUI fly met meer dan 3 uur vertraagd? Dan heb jij mogelijk recht op een vergoeding van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot maximaal € 600,- per persoon en is afhankelijk van de vliegkilometers en de vertraging van je vlucht. Je kunt jouw vlucht gratis checken in onze claimcalculator. Wij werken op basis van no cure no pay en ontvangen alleen een success fee van 25% als de luchtvaartmaatschappij jouw vergoeding heeft uitbetaald.

➜ Check jouw vlucht

Wil je op de hoogte blijven van het laatste luchtvaartnieuws? Volg ons op Facebook en Twitter.