Nieuw: claim nu je ticketkosten terug bij annulering van de vlucht vanwege het coronavirus. Terugbetaling claimen
Terug naar nieuws

KLM schrapt vluchten door cao-conflict

KLM schrapt in de eerste weken van mei meerdere vluchten als gevolg van het uitblijven van een nieuwe cao. Een woordvoerder van KLM bevestigde dit maandag (16 maart 2015) na berichtgeving van vakbond FNV Cabine.

KLM wil in een nieuwe cao onder andere afspreken dat het personeel meer gaat werken. De luchtvaartmaatschappij had daarop vooruitlopend extra vluchten ingepland voor de zomer met als nieuwe bestemming Edmonton in Canada. Maar zonder een akkoord zullen deze vluchten worden uitgesteld. Mogelijk worden ook meer vluchten of bestemmingen geschrapt.

De bonden en KLM zijn het nog altijd niet eens over een nieuwe cao. De luchtvaartmaatschappij probeerde dit weekend met de bonden tot een tijdelijke oplossing te komen, maar alleen de vakbond FNV cabine was bereid KLM met een ‘tijdelijke hulpvraag’ te ondersteunen.

Het is niet bekend hoeveel vluchten en passagiers gedupeerd zullen worden door het schrappen van vluchten en bestemmingen. Het schrappen van de vluchten kost KLM geld: de FNV Cabine schat de verliespost op ongeveer 2 miljoen euro per week.

Geschreven door: Team Vlucht-vertraagd.nl