Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht naar Mallorca vertraagd of geannuleerd? Claim vluchtcompensatie tot 600 euro!

Mallorca, het grootste eiland van de Balearen in Spanje, is een vakantiebestemming die iedereen aanspreekt. Van prachtige stranden en indrukwekkende bergen tot historische stadjes en een levendig nachtleven, Mallorca heeft het allemaal. De belangrijkste luchthaven waarmee je het eiland bereikt, is Palma de Mallorca Airport.

Palma de Mallorca Airport, ook wel bekend als Son Sant Joan, is een van de drukste luchthavens in Spanje en verwelkomt elk jaar miljoenen toeristen. Ondanks zijn efficiënte werking, kunnen de hoge passagiersaantallen en onvoorziene omstandigheden zoals slecht weer leiden tot vertragingen en annuleringen. Mocht je te maken krijgen met zo'n ongelukkige situatie, onthoud dan dat je mogelijk recht hebt op een compensatie van maximaal 600 euro voor het ongemak.

Was jouw vlucht vanuit of naar Mallorca vertraagd of geannuleerd? Deze ongelukkige situatie kan in jouw voordeel werken! Je kan namelijk tot 600 euro vluchtcompensatie claimen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht van of naar Mallorca.

Maak gebruik van Vlucht-Vertraagd.nl om jouw claim in te dienen — wij hebben meer dan 10 jaar ervaring met dergelijke claims en we zullen ervoor zorgen dat jouw claim succesvol is!
 

Nu claimen

 

Vlucht vanuit of naar Mallorca vertraagd of geannuleerd — dit moet je weten!

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht uit Mallorca? 

Als jouw vlucht vanuit Mallorca meer dan drie uur vertraging had of minder dan 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie. De hoogte van de compensatie wordt bepaald door de afstand van je vlucht en wordt per passagier berekend.

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Vertraagde vlucht vanuit Mallorca — Je komt mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie!

Als aan de volgende criteria voor jouw vlucht wordt voldaan, kun je, ongeacht welke luchtvaartmaatschappij, in aanmerking komen voor maximaal 600 euro aan vluchtcompensatie voor een vertraagde vlucht vanuit Mallorca:

 1. Jouw vlucht vanuit Mallorca was meer dan drie uur vertraagd, EN, 
 2. De luchtvaartmaatschappij was schuldig aan de vertraging. Helaas hebben passagiers geen recht op compensatie als de vertraging te wijten is aan onvoorziene omstandigheden of een derde partij (zie voor meer informatie het gedeelte 'Buitengewone omstandigheden' op deze pagina).

 


Heb je een vertraging gehad op een vlucht vanuit Mallorca?

Claim tot 600 euro aan vluchtcompensatie!
 

Nu claimen


 

Geannuleerde vlucht uit Mallorca — compensatie- en restitutiebeleid

Als jouw vlucht vanuit Mallorca is geannuleerd, maak je mogelijk aanspraak op een volledige geldelijke restitutie van je ticket, tot 600 euro aan vluchtcompensatie, of beide! Lees verder om erachter te komen wanneer je hiervoor in aanmerking komt!

Claim vluchtcompensatie voor je geannuleerde vlucht vanuit Mallorca

Mocht je vlucht vanuit Mallorca geannuleerd zijn, dan ben je mogelijk gerechtigd om tot 600 euro aan vluchtcompensatie per passagier te ontvangen als: 

 1. Je vlucht vanuit Mallorca minder dan 14 dagen voor het geplande vertrek werd geannuleerd, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij de verantwoordelijke partij was voor de annulering (bekijk het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ op deze pagina voor meer informatie over de omstandigheden waarin de luchtvaartmaatschappij het recht heeft om compensatie aan passagiers te weigeren).

vlucht geannuleerd compensatie

Vraag om restitutie van je ticket voor je geannuleerde vlucht vanuit Mallorca

Je zult de volledige kosten van je vliegticket terug kunnen vragen als je vlucht naar Mallorca werd geannuleerd en: 

 1. De luchtvaartmaatschappij je geen vervangende vlucht heeft aangeboden, OF,
 2. De luchtvaartmaatschappij je wel een vervangende vlucht heeft aangeboden, maar je ervoor koos om deze niet te accepteren. 

 


Twijfel je of je in aanmerking komt voor compensatie voor jouw vlucht naar Mallorca?

Controleer het nu met onze kosteloze en vrijblijvende Claimcalculator.
 

Controleer mijn vlucht


 

Kreeg je een voucher aangeboden voor je geannuleerde vlucht uit Mallorca? Dit moet je weten. 

We raden over het algemeen af om een voucher te accepteren in plaats van geld terug. Hier zijn de redenen waarom:

 1. Als je een voucher accepteert, ben je verplicht om opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij te vliegen. Daarnaast stelt de luchtvaartmaatschappij vaak een deadline voor het gebruik van de voucher.
 2. In het geval de luchtvaartmaatschappij failliet gaat, kan het lastig zijn om je geld terug te krijgen.

Vlucht naar Mallorca vertraagd of geannuleerd, heb ik ook recht op vluchtcompensatie? 

Als je naar Mallorca vloog, wijken de voorwaarden om vluchtcompensatie of restitutie te ontvangen voor je vertraagde of geannuleerde vlucht naar Mallorca iets af. 

Voor je vertraagde of geannuleerde vlucht naar Mallorca kun je vluchtcompensatie ontvangen als: 

 • Je vloog vanuit een Europees land
 • Je vloog met een Europees luchtvaartmaatschappij 

Als je vlucht naar Mallorca met een niet-VK-luchtvaartmaatschappij was en je vlucht vertrok uit een niet-EU-land, ben je niet onderworpen aan de Europese wetgeving inzake vluchtcompensatie. Meer gedetailleerde informatie vind je in de onderstaande tabel: 
 

non-EU vluchten compensatie

 


Was je vlucht naar Mallorca met een Europese luchtvaartmaatschappij?

Je komt dan in aanmerking voor vluchtcompensatie!
 

Nu claimen


 

Buitengewone omstandigheden hebben mijn vlucht naar Mallorca verstoord — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim echt afwijzen? 

Een luchtvaartmaatschappij kan met recht uw vluchtcompensatie weigeren bij buitengewone omstandigheden. Dit zijn situaties die niet veroorzaakt zijn door de luchtvaartmaatschappij zelf, maar door een derde partij of onvoorziene gebeurtenis. Als jouw vlucht naar Mallorca laat aankwam door een van de volgende situaties, is het mogelijk dat je geen aanspraak kunt maken op compensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vertraagde of geannuleerde vlucht vanuit Mallorca te claimen?

Volgens de Europese passagiersrechtenverordening (EU261) kunnen passagiers tot 3 jaar na hun vlucht een compensatieclaim indienen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht vanuit of naar Mallorca.

 


Maak gebruik van Vlucht-Vertraagd.nl om de kans te vergroten dat jouw Mallorca-vluchtclaim toegekend wordt.

No cure, no pay.
 

Nu claimen


 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie voor mijn vlucht vanuit of naar Mallorca ontvang? 

Meestal ontvangen passagiers die met ons samenwerken om vluchtcompensatie of restitutie aan te vragen hun geld binnen enkele weken of maanden.

De wachttijd kan maanden of zelfs jaren bedragen als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend.

Hoe lang het claimproces ook duurt, onze juridische experts houden je op de hoogte van belangrijke ontwikkelingen in jouw claim en staan voor je klaar om al jouw vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik een geannuleerde of vertraagde vlucht vanuit of naar Mallorca claimen? 

Begin met het claimen van jouw compensatie bij Vlucht-Vertraagd.nl, en dit neemt slechts 5 minuten van je tijd in beslag!

Je behoeft enkel de benodigde documenten naar onze website te uploaden en jouw claim in te dienen. Daarna zal ons deskundig team namens jou comuniceren met de airline, het juridisch papierwerk opstellen, en indien nodig, jouw zaak voor de rechtbank brengen.


Waarom restitutie en compensatie claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl?

10+ jaar op de markt

Juridische teams in 9 landen

95% van de rechtszaken gewonnen

'No cure, no pay'

 

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.
 

Ik ben klaar om te claimen

 

Over vluchten vanuit en naar Mallorca

Mallorca, de belangrijkste reisbestemming aan de Middellandse Zee, verwelkomt elk jaar een groot aantal reizigers van over de hele wereld op zijn belangrijke luchthaven: Palma de Mallorca Airport.

Als je naar of vanaf Mallorca vliegt, bieden grote luchtvaartmaatschappijen zoals Iberia, easyJet, en Ryanair connectiviteit naar verschillende Europese steden.

Palma de Mallorca Airport ligt ongeveer 8 kilometer van het stadscentrum. Eenmaal daar kun je genieten van prachtige stranden, pittoreske dorpjes en prachtige natuurparken. De kathedraal van Palma en het Castell de Bellver zijn twee van de vele bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Mallorca. Voor meer tips over je reis naar Mallorca, kun je de adviezen van het VVV-kantoor van Mallorca raadplegen.


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht