Compensatie voor een vertraagde of geannuleerde Arkia Airlines vlucht

Was jouw vlucht met Arkia Airlines vertraagd, geannuleerd of overboekt? Dan heb je mogelijk recht op compensatie van de luchtvaartmaatschappij. Deze vergoeding kan oplopen tot wel €600 per persoon! Wij vertellen je wat jouw passagiersrechten zijn en hoe je aanspraak kunt maken op een schadevergoeding voor jouw verstoorde vliegreis.

Mis je schadevergoeding niet, dien een claim in.

Belangrijke informatie over vertraagde en geannuleerde vluchten van Arkia

 • Arkia vlucht meer dan 3 uur vertraagd? Je kunt compensatie claimen tot €600!

 • Arkia vlucht geannuleerd minder dan 14 dagen voor vertrek? Je kunt om vluchtcompensatie en een geldelijke terugbetaling van je ticket vragen.

 • Arkia vliegt internationaal - je kunt zelfs compensatie claimen op vluchten buiten de EU/het VK.

 • Je kunt je claim voor compensatie indienen bij Vlucht-Vertraagd.nl - het kost maar een paar stappen.

Vertraagde Arkia-vlucht — krijg compensatie 

Is jouw Arkia-vlucht meer dan 3 uur vertraagd geweest? Jouw vlucht wordt beschermd door de Europese EU261- en Britse passagiersrechtenregels. In gevallen waar de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de vertraging, kom je mogelijk in aanmerking voor een compensatie tot €600.

Controleer jouw recht op compensatie met onze gratis Claim Calculator zonder verplichtingen. Je kunt binnen een minuut ontdekken of je in aanmerking komt voor compensatie vanwege een Arkia-vluchtvertraging. Als je aan de criteria voldoet, kan ons team van professionals bij Vlucht-Vertraagd.nl jouw claim van begin tot eind afhandelen, allemaal op basis van 'no cure, no pay'. We zijn zelfs bereid jouw rechten in de rechtbank te verdedigen, als de situatie daarom vraagt!

Is jouw Arkia-vlucht meer dan 3 uur vertraagd?

Claim nu compensatie tot €600!

Verder
W Kkd6 S Vp

Geannuleerde Arkia-vlucht — regels voor terugbetaling en compensatie 

Als jouw Arkia-vlucht wordt geannuleerd, heb je mogelijk recht op een compensatie tot €520, een terugbetaling van je ticket, of een combinatie van beide, afhankelijk van de specifieke omstandigheden.

Wanneer kan ik compensatie claimen voor mijn geannuleerde Arkia-vlucht? 

Je kunt compensatie claimen als jouw Arkia-vlucht binnen 14 dagen voor de oorspronkelijk geplande vertrekdatum wordt geannuleerd.Onthoud alsjeblieft dat Arkia verantwoordelijk moet zijn voor de annulering om in aanmerking te komen voor compensatie.

Meer details vind je in de "Buitengewone omstandigheden" sectie van dit artikel.

Wanneer kan ik een terugbetaling aanvragen voor mijn geannuleerde Arkia-vlucht? 

Als een Arkia-vlucht wordt geannuleerd, heb je recht op een terugbetaling als je het alternatieve vluchtaanbod van de luchtvaartmaatschappij afwijst. Je kunt ook een terugbetaling aanvragen als Arkia je helemaal geen alternatieve vluchtoptie aanbiedt.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Ontvang tot €600 aan vluchtcompensatie voor jouw vertraagde of geannuleerde Arkia-vlucht.

Je kunt binnen enkele minuten bij ons een aanvraag indienen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde Arkia-vlucht?

De hoeveelheid compensatie hangt af van de afstand van jouw vlucht:

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU
komt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Ik vloog met Arkia naar een land buiten de EU/geen VK. Kan ik nog steeds compensatie aanvragen? 

Nee, aangezien Arkia een Israëlische luchtvaartmaatschappij is, komen alleen vluchten die vertrekken vanuit Europa in aanmerking voor vluchtcompensatie onder EU-regelgeving.

Type vluchtVoorbeldCompensatie
Vlucht met een EU maatschappijAmsterdam naar Londen met KLMJA
Vlucht met een non-EU maatschappij vanuit NederlandAmsterdam naar Tokyo met Japan AirlinesJA
Vlucht met een non-EU maatschappij naar NederlandTokyo naar Amsterdam met Japan AirlinesNEE

Buitengewone omstandigheden — kan Arkia mij compensatie weigeren? 

Als een vertraging of annulering wordt veroorzaakt door een derde partij of overmacht, heeft Arkia de autoriteit om compensatie te weigeren. Deze situaties worden vaak aangeduid als 'buitengewone omstandigheden.'Enkele van de meest voorkomende buitengewone omstandigheden zijn:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Het is echter belangrijk op te merken dat luchtvaartmaatschappijen soms kunnen beweren dat buitengewone omstandigheden hebben plaatsgevonden, zelfs wanneer dat niet het geval is. Dit kan een tactiek zijn die door luchtvaartmaatschappijen wordt gebruikt om compensatiebetalingen te ontlopen.

Om verantwoordelijkheid te waarborgen, staan onze juridische experts klaar om je te helpen. Bij Vlucht-Vertraagd.nl is het indienen van een claim een eenvoudig proces, dat slechts een paar klikken vereist. Daarna zal ons toegewijde team alle aspecten van jouw claim voor je afhandelen. En het beste van alles? We werken op basis van 'no cure, no pay', dus je hebt niets te verliezen.


Hoe lang heb ik om mijn Arkia-compensatie en -terugbetaling aan te vragen?

Als jouw vlucht betrekking heeft op reizen naar of vanuit het Verenigd Koninkrijk, heb je een periode van 6 jaar om een compensatie- en terugbetalingsclaim in te dienen. Er is een uitzondering voor Schotland, waar de claimperiode 5 jaar is.

Voor vluchten die het Verenigd Koninkrijk niet in hun reisplan hebben, moet je er rekening mee houden dat verschillende lokale regels voor elk land van toepassing kunnen zijn. Om jouw recht op compensatie en een terugbetaling van Arkia te bepalen, gebruik onze gratis Claim Calculator.

Vergroot je kans op een succesvolle claim bij Arkia.

Ontvang jouw vluchtcompensatie en terugbetaling met hulp van Vlucht-Vertraagd.nl.

Claim nu
W Fb Gs2qx

Hoe lang duurt het om mijn Arkia-compensatie / Arkia-terugbetaling te krijgen? 

Passagiers die Vlucht-Vertraagd.nl gebruiken om vluchtcompensatie of een terugbetaling aan te vragen, krijgen meestal binnen enkele weken of maanden hun geld terug.

Als de luchtvaartmaatschappij niet reageert, of als de claim voor de rechter moet worden gebracht, kan de wachttijd mogelijk worden verlengd, variërend van enkele maanden tot, in sommige gevallen, een paar jaar.

Wees gerust dat, ongeacht de duur van jouw claim, ons team je op de hoogte zal houden van eventuele belangrijke ontwikkelingen in jouw zaak en beschikbaar zal zijn om eventuele vragen te beantwoorden.

Hoe claim ik Arkia-compensatie / Arkia-terugbetaling?

Begin met het controleren van jouw recht op Arkia-vluchtcompensatie of -terugbetaling met behulp van onze snelle Claim Calculator.

Als je in aanmerking komt, kun je het hele proces overlaten aan ons ervaren juridische team. Met een slagingspercentage van 98% in gerechtelijke zaken gedurende meer dan een decennium, kun je ontspannen terwijl wij alles regelen. Upload eenvoudig jouw documenten, en wij beoordelen jouw claim, bereiden juridische documenten voor, nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en brengen indien nodig jouw claim voor de rechter.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Over Arkia Israel Airlines

Arkia Israel Airlines, vaak afgekort tot Arkia, is een prominente Israëlische luchtvaartmaatschappij opgericht in 1949. Het opereert als een full-service luchtvaartmaatschappij en bedient zowel binnenlandse als internationale routes. Arkia beschikt over een moderne vloot van vliegtuigen en biedt passagiers een scala aan reismogelijkheden. In de loop der jaren heeft Arkia zich gevestigd als een belangrijke speler in de Israëlische luchtvaartindustrie door betrouwbare en professionele diensten te bieden aan een diverse groep reizigers, waaronder zij die op vakantie, zaken- en familietrips gaan.


Handige links