Orly Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd — hoe kun je vluchtcompensatie claimen?

Je kunt tot 600 € vluchtcompensatie per passagier krijgen voor een geannuleerde of vertraagde vlucht op Parijs Orly Airport door te claimen via Vlucht-Vertraagd.nl!

Claim binnen minuten

Belangrijkste informatie

 • Was jouw Paris Orly-vlucht vertraagd met meer dan 3 uur? Je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie tot 600 € per passagier!

 • Als je vluchtannulering werd aangekondigd binnen 14 dagen voor je geplande vertrek vanaf Paris Orly Airport, kun je vluchtcompensatie tot 600 € per passagier claimen, evenals de volledige terugbetaling van je vlucht in geld!

 • Claim online met Vlucht-Vertraagd.nl — het duurt maar een paar minuten en onze experts regelen alles voor je!

Is mijn Paris Orly Airport-vlucht vertraagd of geannuleerd?

We raden aan om de status van je vlucht te checken voordat je naar de luchthaven vertrekt. Dit om over alles van je vlucht op de hoogte te zijn, maar ook over de situatie op de luchthaven, bijvoorbeeld met betrekking tot de wachttijden bij de security.

Op de website van Paris Orly Airport kun je real-time vluchtupdates vinden en gemakkelijk informatie krijgen, zoals bij welke incheckbalie je moet zijn. Ook kun je informatie krijgen over de Paris Orly vertrek- en de Paris Orly aankomst-schema’s.

Orly Airport-vlucht vertraagd — claim vluchtcompensatie

Je kunt vluchtcompensatie voor je Paris Orly Airport-vlucht claimen als:

Je vlucht meer dan 3 uur vertraagd was (1) en de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de vertraging (2) — als de vertraging werd veroorzaakt door een “buitengewone omstandigheid”, biedt de luchtvaartmaatschappij geen vluchtcompensatie — lees hieronder meer informatie .

Als je vlucht van of naar Parijs Orly Airport vertraging had en je voldeed aan deze beide criteria, kom je mogelijk in aanmerking voor vluchtcompensatie!

Vluchtverstoring op Paris Orly Airport?

Vluchtannulering op Orly Airport — vluchtcompensatie en terugbetalingbeleid

Om vluchtcompensatie te ontvangen voor een geannuleerde vlucht op Paris Orly Airport, moet je situatie aan de volgende criteria voldoen:

 1. Je vlucht werd minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd.
 2. De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de annulering — Zie het gedeelte van dit artikel getiteld "Buitengewone Omstandigheden" voor meer informatie over de scenario's waarin de luchtvaartmaatschappij jouw claim kan afwijzen.

Als de luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht aanbood, of als ze dat wel deed, maar jij besloot om deze vlucht niet te nemen, kun je een terugbetaling van je ticket aanvragen.

De luchtvaartmaatschappij bood me een reisvoucher aan in plaats van een terugbetaling, wat moet ik doen? We raden ten zeerste af om reisvouchers te accepteren. Je zou opnieuw met dezelfde luchtvaartmaatschappij moeten reizen en als de luchtvaartmaatschappij faillissement aanvraagt, loop je het risico je geld kwijt te raken.

Vluchtverstoring op Paris Orly Airport?

Claim vandaag nog tot 600 € aan compensatie per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht op Orly Airport?

Het claimbedrag wordt berekend op basis van de afstand van je vlucht en geldt per passagier.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EUkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Hoe claim ik vluchtcompensatie voor mijn Paris Orly Airport-vlucht?

Vertrouw ons je claim toe! Door te claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl bespaar je tijd en vergroot je de kans op het krijgen van je vluchtcompensatie!

Het duurt slechts enkele minuten om een claim in te dienen, hierna handelen onze professionals de rest van de procedure direct voor je af.

Wat doen onze experts om je kansen op een succesvolle claim te vergroten? We werken al meer dan tien jaar met luchtvaartmaatschappijen en kennen al hun trucs en werkwijzen. Ons team analyseert je claim, bereidt juridische documenten voor, beheert het contact met de luchtvaartmaatschappij en spant, indien nodig, een rechtszaak aan om je recht op vluchtcompensatie te beschermen.

Claim tot €600 compensatie van de luchtvaartmaatschappij.

Het is mogelijk om voor vluchten van maximaal 5 jaar geleden te claimen!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Vertragingen en annuleringen op Orly Airport — kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim afwijzen?

Luchtvaartmaatschappijen kunnen passagiers rechtmatig vluchtcompensatie weigeren, zelfs als hun vlucht meer dan 3 uur te laat was. "Buitengewone omstandigheden" doen zich voor wanneer een derde partij of een onvoorziene gebeurtenis de vertraging of annulering onvermijdelijk maakt, waardoor de aansprakelijkheid van de luchtvaartmaatschappij ongedaan gemaakt wordt.

Hier zijn een paar voorbeelden van dergelijke situaties:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoeveel tijd heb ik om mijn vluchtcompensatieclaim in te dienen?

Je hebt 5 jaar de tijd om een vluchtcompensatie- en/of terugbetalingsclaim in te dienen als je van of naar Frankrijk reist, ongeacht de luchtvaartmaatschappij of je vluchtschema.

Waarom Vlucht-Vertraagd.nl?

1m passagiers geholpen

9 juridische teams in Europa

98% succes in recht

Vlucht vertraagd of geannuleerd — onze tips om de tijd te doden op Paris Orly Airport!

Wanneer men vanwege een vertraging of een lange tussenstop iets langer op Paris Orly Airport moet blijven, biedt de luchthaven passagiers een breed scala aan activiteiten en faciliteiten om de tijd kan doden. Hier is onze lijst van wat wij zouden doen!

 • Paris Paris Orly Airport biedt de mogelijkheid om een museum binnen de luchthaven te bezoeken! Er zijn ook speciale tentoonstellingen - het maakt niet uit hoe vaak je Paris Orly Airport hebt bezocht, je zult versteld staan van beeldende kunst van over de hele wereld!
 • Ga even zitten en geniet van typisch Frans eten en gebak! Er zijn ongeveer 30 cafés en restaurants verspreid over de hele luchthaven. Je kunt hier uitrusten en genieten van lekker eten of koffie terwijl je wacht op je vlucht.
 • Ga winkelen of geniet op zijn minst van het zicht op luxe franse mode en sieraden!
 • Maak gebruik van de gratis WiFi op de luchthaven, blijf in contact met vrienden en familie, update je social media-profielen of stream je nieuwste Netflix-serie.

Haal het maximale uit je claim via Vlucht-Vertraagd.nl!

Geen winst, geen kosten.

Claim nu
W Fb Gs2qx


Over Orly Airport

Paris Orly Airport verwerkte 31,853,049 passagiers in 2019 en is daarmee de 13e drukste luchthaven van Europa en de op een na drukste luchthaven van Frankrijk. Ze ligt dicht bij de stad Antony in de regio Parijs.

Paris Orly Airport is een hub voor Air France en een belangrijke luchthaven voor luchtvaartmaatschappijen zoals Air Caraïbes, Air France Hop, Chalair Aviation, Corsair International, easyJet, French Bee, Royal Air Maroc, Transavia France en Vueling.

Deze luchtvaartmaatschappijen kunnen vertrekken vanaf elk van de 4 terminals van de luchthaven. Alle terminals bevinden zich in hetzelfde gebouw en zijn daarom eenvoudig te voet bereikbaar. Paris Orly Airport heeft echter ook een gratis pendeldienst tussen de terminals opgezet om alles nog gemakkelijker bereikbaar te maken.

Vanuit Parijs is de luchthaven Orly gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer, trein en taxi. Met al deze opties kunnen passagiers binnen 40 minuten het centrum van Parijs bereiken. De luchthaven heeft ook autoverhuurdiensten waarmee passagiers een auto kunnen huren om de regio nog beter te verkennen!

Handige links