Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vertraagde of geannuleerde LOT Polish Airlines vlucht? Claim compensatie tot 600 euro!

 

Had je plannen om een LOT Polish Airlines vlucht te nemen voor jouw vrije tijd of werk, maar werd deze vlucht verstoord? Niemand houdt ervan als een vlucht wordt vertraagd of geannuleerd, maar laten we het van de positieve kant bekijken: in het geval van een vertraagde vlucht van meer dan 3 uur of een last-minute annulering, kun je compensatie tot 600 euro en/of restitutie van jouw ticket claimen! 

Controleer jouw vlucht met onze gratis en vrijblijvende Claimcalculator en bepaal of je in aanmerking komt voor compensatie en restitutie van LOT Polish Airlines. Ons deskundige team kan je dan helpen jouw geld terug te krijgen op 'no cure, no pay'-basis!

 

Controleer mijn vlucht

 

Belangrijke informatie 

Vertraagde LOT Polish Airlines vlucht — ontvang compensatie

LOT Polish Airlines vlucht met meer dan 3 uur vertraagd? Op jouw vlucht zijn de Europese EU261 en de Britse wetgeving inzake passagiersrechten van toepassing! 

Bij een vertraging van 3 uur of meer kun je aanspraak maken op compensatie tot 600 euro. Dit is van toepassing als de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk is voor de vertraging. 

Controleer of je in aanmerking komt voor compensatie via onze gratis en vrijblijvende Claimcalculator. Binnen een minuut weet je of je in aanmerking komt voor compensatie voor een vertraagde LOT Polish Airlines vlucht. En als je hiervoor in aanmerking komt, kun je jouw claim van begin tot eind laten afhandelen door de experts van Vlucht-Vertraagd.nl op een ‘no cure, no pay’-basis. Indien nodig komen we zelfs voor jouw rechten op in de rechtbank! 

 


LOT Polish Airlines vlucht met 3 uur of meer vertraagd?

Claim compensatie tot 600 euro!
 

Compensatie claimen


 

Geannuleerde LOT Polish Airlines vlucht — regels voor restitutie en compensatie 

In het geval van een geannuleerde LOT Polish Airlines vlucht heb je mogelijk recht op compensatie tot 600 euro, restitutie van jouw ticket of beide, afhankelijk van de exacte omstandigheden.

Wanneer kan ik compensatie claimen voor mijn geannuleerde LOT Polish Airlines vlucht?

Je kunt aanspraak maken op compensatie als jouw LOT Polish Airlines vlucht minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum werd geannuleerd en je geen andere, door de luchtvaartmaatschappij aangeboden vlucht hebt genomen.

Onthoud dat LOT Polish Airlines schuldig moet zijn aan de annulering om voor compensatie in aanmerking te komen. Zie het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ van dit artikel voor meer informatie.

Wanneer kan ik restitutie claimen voor mijn geannuleerde LOT Polish Airlines vlucht?

Wanneer een LOT Polish Airlines vlucht is geannuleerd, heb je altijd recht op restitutie als je de alternatieve vlucht van de luchtvaartmaatschappij niet accepteert. Je kunt ook restitutie aanvragen als LOT Polish Airlines je helemaal niet de optie van een alternatieve vlucht heeft aangeboden.

 


Ontvang tot 600 euro aan vluchtcompensatie voor je vertraagde of geannuleerde LOT Polish Airlines vlucht.

Je kunt binnen enkele minuten compensatie bij ons claimen!
 

Claim nu!


 

Hoeveel LOT Polish Airlines compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

De hoogte van de compensatie wordt bepaald door de afstand van je vlucht:

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

 

vluchtcompensatie

 

Ik vloog met LOT Polish Airlines naar een land buiten de EU of het VK. Kan ik nog steeds compensatie claimen? 

Ja. Aangezien het hoofdkantoor van LOT Polish Airlines in Warschau (Polen) is gevestigd, is de EU-wetgeving inzake vluchtcompensatie van toepassing op de luchtvaartmaatschappij. Ook als je met LOT Polish Airlines naar Noord-Amerika, Azië of het Midden-Oosten vliegt, heb je recht op compensatie als je reis wordt verstoord.

Als een niet-EU/niet-VK-luchtvaartmaatschappij jouw vlucht uitvoert, kan de situatie anders zijn, zoals weergegeven in de onderstaande tabel.

 

non-EU vluchten compensatie

 

Buitengewone omstandigheden — kan LOT Polish Airlines mij compensatie weigeren?

Wanneer een derde partij of overmacht een vertraging of annulering heeft veroorzaakt, heeft LOT Polish Airlines het recht om compensatie te weigeren. Deze situaties worden ‘buitengewone omstandigheden’ genoemd.

Een aantal buitengewone omstandigheden zijn: 

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Je dient er echter rekening mee te houden dat luchtvaartmaatschappijen soms beweren dat zich buitengewone omstandigheden hebben voorgedaan, ook als dat niet het geval was. Dit argument wordt soms gebruikt door luchtvaartmaatschappijen om te voorkomen dat ze compensatie moeten betalen.

Zorg er met de hulp van onze juridische experts voor dat jij de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk houdt. Bij Vlucht-Vertraagd.nl hoef je maar een paar keer te klikken om een claim in te dienen, en dan regelt ons team alles voor je! No cure, no pay.

 

Nu claimen

 

Hoe lang heb ik om mijn LOT Polish Airlines compensatie en restitutie te claimen?

Je hebt 2 jaar de tijd om compensatie en restitutie te claimen als je vanuit of naar Nederland vloog.

Elk land heeft verschillende lokale regels die van toepassing kunnen zijn als jouw reisroute niet het Verenigd Koninkrijk omvat. 

Controleer of je nog steeds in aanmerking komt voor LOT Polish Airlines compensatie en restitutie met onze gratis Claimcalculator.

 


Vergroot jouw kans op een succesvolle LOT Polish Airlines claim.

Ontvang jouw vluchtcompensatie en restitutie met behulp van Vlucht-Vertraagd.nl.
 

Nu claimen


 

Hoe lang duurt het voordat ik mijn LOT Polish Airlines compensatie/LOT Polish Airlines restitutie ontvang? 

Passagiers die Vlucht-Vertraagd.nl gebruiken om vluchtcompensatie of een restitutie te krijgen, ontvangen meestal binnen een aantal weken of maanden hun geld terug.

Als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim bij de rechtbank moet worden ingediend, kan de wachttijd langer zijn — van nog een paar maanden langer tot, in sommige gevallen, een aantal jaren.

Je kunt erop vertrouwen dat, ongeacht hoe lang de claim duurt, ons team je op de hoogte zal houden van belangrijke ontwikkelingen in jouw zaak en beschikbaar is om al jouw vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik LOT Polish Airlines compensatie/LOT Polish Airlines restitutie claimen?

Eerst moet je controleren of je in aanmerking komt voor compensatie of restitutie van een LOT Polish Airlines vlucht. Dat kan je doen door enkele stappen te doorlopen met onze Claimcalculator.

Als jouw situatie recht geeft op vluchtcompensatie en/of restitutie, kun je ervoor kiezen om het proces te delegeren aan ons team van juridische professionals. Met 10 jaar ervaring hebben onze professionele juridische teams 98% van de rechtszaken gewonnen. En het beste daarvan is dat de passagiers gewoon konden ontspannen en juridische procedures konden vergeten terwijl wij al het werk deden! 

Het aan ons delegeren van het juridische proces duurt slechts enkele minuten. Je moet alleen alle vereiste documenten op ons platform uploaden. Onze juridische experts nemen het daarna van jou over, beoordelen jouw claim, stellen juridische documenten op, nemen contact op met de besluitvormers van de luchtvaartmaatschappij en brengen jouw claim indien nodig voor de rechter.


Waarom restitutie en compensatie claimen bij Vlucht-Vertraagd.nl?

10+ jaar op de markt

Juridische teams in 9 landen

95% van de rechtszaken gewonnen

'No cure, no pay'

 

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.
 

Ik ben klaar om te claimen

 

Over LOT Polish Airlines

LOT Polish Airlines, opgericht in 1928, is een van de oudste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij vliegt door Europa en naar Noord-Amerika, Azië en het Midden-Oosten.Hun hoofdkantoor is gevestigd op de luchthaven Warschau Chopin in Polen, dat ook hun centrale vertrekpunt is. 

 


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht