Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Kuwait Airways vlucht vertraagd of geannuleerd? Ontvang vluchtcompensatie en restitutie van je ticket!

 

Was jouw Kuwait Airways vlucht naar Koeweit vertraagd of geannuleerd? Je kunt aanspraak maken op compensatie tot 600 euro per passagier, restitutie van je ticket of beide! Lees meer over jouw rechten bij Vlucht-Vertraagd.nl
 

Controleer mijn vlucht

 

Belangrijke informatie 

Wat is mijn recht op compensatie voor Kuwait Airways vluchten?

Wanneer je vanuit het VK of de EU vloog met Kuwait Airways, een niet-EU-luchtvaartmaatschappij, is het essentieel om te begrijpen dat jouw recht op vluchtcompensatie mogelijk niet altijd wordt beschermd door Britse of EU-regelgeving.

Als je met Kuwait Airways hebt gevlogen, kun je alleen vluchtcompensatie claimen als je vertrok vanuit het VK of de EU. Raadpleeg de onderstaande tabel voor meer informatie over wanneer je recht hebt op het indienen van een claim voor vluchtcompensatie als vliegtuigpassagier in het VK/de EU.
 

non-EU vluchten compensatie

 

Vertraagde Kuwait Airways vlucht — ontvang compensatie. 

Als een Kuwait Airways vlucht vanuit het VK/de EU met meer dan 3 uur was vertraagd, heb je volgens de Britse en Europese regelgeving voor vluchtcompensatie mogelijk recht op vluchtcompensatie, op voorwaarde dat de luchtvaartmaatschappij schuldig is aan de vertraging. Houd er rekening mee dat de vertraging niet mag worden veroorzaakt door onvoorziene gebeurtenissen of derden. Kijk voor meer details onder ‘Buitengewone omstandigheden’.

Met onze kosteloze en vrijblijvende Claimcalculator kun je in minder dan een minuut eenvoudig bepalen of je in aanmerking komt voor compensatie voor jouw vertraagde Kuwait Airways vlucht.

 


Kuwait Airways vlucht met 3 uur of meer vertraagd?

Claim compensatie tot 600 euro!
 

Compensatie claimen


 

Geannuleerde Kuwait Airways vlucht — regels voor restitutie en compensatie

Als jouw Kuwait Airways vlucht die vertrok vanuit het VK of de EU wordt geannuleerd, kun je mogelijk aanspraak maken op compensatie tot 600 euro, restitutie van je ticket of beide, afhankelijk van de omstandigheden.

Om compensatie te claimen voor een geannuleerde Kuwait Airways vlucht, moet de vlucht gepland staan voor vertrek uit het VK of de EU. Je komt mogelijk in aanmerking voor compensatie als jouw vlucht minder dan 14 dagen voor de verwachte vertrekdatum werd geannuleerd en Kuwait Airways moet schuldig zijn aan de annulering

Houd er rekening mee dat vluchtvertragingen veroorzaakt door onvoorziene gebeurtenissen of derden niet in aanmerking komen voor compensatie. Raadpleeg het gedeelte ‘Buitengewone omstandigheden’ voor meer informatie.

Wanneer kan ik aanspraak maken op restitutie van mijn geannuleerde Kuwait Airways vlucht?

In het geval van een geannuleerde Kuwait Airways vlucht vanuit het VK of de EU, kun je restitutie claimen als de luchtvaartmaatschappij jou geen alternatieve vlucht heeft aangeboden of je besloot deze alternatieve vlucht niet te accepteren.

 


Je ontvangt mogelijk 600 euro aan vluchtcompensatie voor jouw vertraagde of geannuleerde Kuwait Airways vlucht.

Bij ons kun je binnen enkele minuten compensatie claimen!
 

Nu claimen


 

Hoeveel vluchtcompensatie kan ik krijgen voor mijn vertraagde of geannuleerde Kuwait Airways vlucht?

Als je vertraagde of geannuleerde Kuwait Airways vlucht vertrok uit het VK of de EU, kom je mogelijk in aanmerking voor compensatie. Het compensatiebedrag is afhankelijk van de afstand van je vlucht en wordt aan elke getroffen passagier afzonderlijk toegekend.

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Buitengewone omstandigheden — kan Kuwait Airways mijn compensatie weigeren?

Wanneer een vertraging of annulering werd veroorzaakt door een derde partij of door overmacht, heeft Kuwait Airways het recht om compensatieclaims af te wijzen. Dergelijke situaties worden buitengewone omstandigheden genoemd.

Enkele voorbeelden van buitengewone omstandigheden omvatten, maar zijn niet beperkt tot:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoe lang heb ik om mijn Kuwait Airways compensatie en restitutie te claimen?

Als je met Kuwait Airways vanuit het VK bent gevlogen, heb je tot 6 jaar de tijd om compensatie of restitutie te claimen voor eventuele vluchtverstoringen. In Schotland geldt echter een periode van 5 jaar. Om zeker te weten of je nog steeds in aanmerking komt voor compensatie of restitutie voor jouw Kuwait Airways vlucht, kun je onze kosteloze Claimcalculator gebruiken.

 


Vergroot jouw kans op een succesvolle Kuwait Airways claim.

Krijg compensatie en restitutie voor jouw vlucht met behulp van Vlucht-Vertraagd.nl
 

Nu claimen


 

De tijd die nodig is om compensatie of restitutie te ontvangen, kan verschillen op basis van hoe snel de luchtvaartmaatschappij reageert, maar over het algemeen kunnen passagiers deze binnen enkele weken tot enkele maanden verwachten. Desalniettemin, als de luchtvaartmaatschappij niet reageert of ons eerste verzoek weigert, moeten we mogelijk juridische stappen ondernemen, wat het claimproces met enkele maanden tot enkele jaren kan vertragen.

Je kunt erop vertrouwen dat ons team van experts je op de hoogte houdt van alle ontwikkelingen en beschikbaar zal zijn om al jouw vragen te beantwoorden tijdens het hele proces, ongeacht hoe lang het duurt om jouw claim af te handelen.

Hoe kan ik Kuwait Airways compensatie/Kuwait Airways restitutie claimen?

Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor Kuwait Airways compensatie of restitutie voor een vlucht die vertrok vanuit het VK of de EU, gebruik je onze Claimcalculator. Met slechts een paar eenvoudige stappen kun je snel bepalen of je in aanmerking komt en de vervolgstappen nemen om de compensatie te ontvangen die je verdient.

Het uploaden van alle benodigde documenten naar ons platform duurt niet langer dan 5 minuten. Ons team van juridische professionals zal jouw claim vervolgens zorgvuldig onderzoeken, alle benodigde juridische documenten opstellen, communiceren met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, namens jou juridische stappen ondernemen. Door ons ‘no cure, no pay’-beleid loop je geen risico's, aangezien er alleen kosten in rekening worden gebracht als jouw claim succesvol is! We houden je gedurende het hele proces op de hoogte en beantwoorden eventuele vragen of opmerkingen.

Over Kuwait Airways

Kuwait Airways is de nationale luchtvaartmaatschappij van Koeweit en werd opgericht in 1954. De luchtvaartmaatschappij, gevestigd in Koeweit-Stad, vliegt naar meer dan 50 bestemmingen in Azië, Afrika, Europa en Noord-Amerika en biedt passagiers een scala aan diensten om een comfortabele en plezierige reiservaring te garanderen.
 


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht