Ervaringen van klanten

9.4 uit 10

3611 Ervaringen van klanten

Micheal van der Laan, Vlucht TP 1532

Wie: Micheal van der Laan, op bezoek bij familie
Vlucht: TP 1532 van Praia International Airport (Kaapverdië), via Lissabon, naar Schiphol (Amsterdam)
Luchtvaartmaatschappij: TAP-Air Portugal
Wanneer: 15 september 2015

“Voor de bruiloft van mijn schoonzusje zijn we overgevlogen naar Kaapverdië waar ze woont. Uiteraard had ik mij zeer verheugd op deze trip aangezien mijn vrouw getuige was bij het huwelijk en onze kinderen eindelijk opa en oma weer konden zien na ruim een jaar.”

“Na een geslaagde bruiloft vertrokken wij richting de luchthaven voor onze vlucht naar Amsterdam. Nog voor het boarden kregen we te horen dat onze vlucht vertraagd was en eenmaal in het vliegtuig zagen we het cabinepersoneel een aantal keer, al tellend, heen en weer lopen. Daarna werd er omgeroepen dat er een passagier wel had ingecheckt, maar niet was ingestapt. Er moest gekeken worden of zijn bagage uitgeladen moest worden. Niet heel veel later kregen we ineens de mededeling dat er sprake was van een technisch probleem met de trap van het toestel.”

“Tijdens de vertraging zijn we twee tot drie keer door de captain geïnformeerd en hebben we gevraagd naar de mogelijkheid van het halen van een andere vlucht die ook naar Amsterdam zou vliegen. Al snel werd ons verteld door één van de stewardessen dat een aansluitende vlucht niet meer haalbaar was.”

“Zonder enige verontschuldiging of consumptiebonnen, zijn we omgeboekt naar een vlucht 5 uur later naar Praag. Daar vandaan een uur later weer naar de eindbestemming Amsterdam. Onze kinderen van 7 en 9 waren uiterst vermoeid na die 7 uur lange vertraging met een ongelooflijke omweg. En als klap op de vuurpijl: bij aankomst in Amsterdam kwam maar de helft van onze bagage aan..”

“Gelukkig wist ik van de wetgeving wat betreft vluchtvertragingen. Op Schiphol heb ik gelijk een brief geschreven aan TAP met als reactie dat dit soort claims niet meer in Nederland worden behandeld. Ik moest een brief in het Engels aan TAP in Lissabon sturen, dit heb ik aangetekend gedaan en ook online op de site van TAP klacht/claim ingediend en na enige tijd zelfs nog een reminder verzonden. Op dit alles geen reactie gehad en vervolgens online via Vlucht-Vertraagd.nl alles ingediend.”

“Nadat Vlucht-Vertraagd het heeft overgenomen, heeft het nog zeker 6 maanden geduurd voordat zij een reactie ontvingen van de luchtvaartmaatschappij. Na juridische stappen heeft TAP de compensatie uiteindelijk uitgekeerd. Dit was 600 euro per persoon, in totaal 2400 euro voor vier personen. Hiervan hebben wij 75% ontvangen, 1800 euro.”

“De 25% vergoeding voor Vlucht-Vertraagd vind ik goed en absoluut redelijk. Zij doen alle inspanningen en correspondentie met de luchtvaartmaatschappij. Ik ben erg tevreden over de goede service van Vlucht-Vertraagd.nl. Alles was online makkelijk te volgen, ook informatie aanvragen via de mail verliep goed. Daarnaast vind ik de website en het online dossier erg duidelijk.”

“Indien ik Vlucht-Vertraagd niet had ingeschakeld had de maatschappij mij volledig genegeerd.”

Je krijgt vooraf een heldere offerte en een duidelijk contract. Er wordt onmiddellijk vervolgactie genomen. Binnen een dag was de claim (idg bij United) ingediend. We werden keurig van de stand van zaken op de hoogte gehouden en het resultaat was boven mijn verwachting. Een aanrader dus.

Positief
Vlot afgehandeld, met het verwachte resultaat.
Negatief
Communicatie kan beter. In eerste instantie werd mij gevraagd door te geven wanneer de vliegmaatschappij mij zou berichtten o.i.d. Ben daar dan alert op . Dan ineens het bericht dat de claim is toegekend. Misschien beter de tussen stappen ook te communiceren ??

Positief
Alles is positief verlopen. Van de uitleg van de dienstverlening, de te nemen stappen en tijd die het proces nodig kan gaan hebben t/m de updates en uiteindelijke effectieve oplossing, te weten de compensatie die je als gedupeerde klant obv de voorwaarden geretourneerd kunt krijgen. Al met al een een fijne uitbestedingspartij voor een service waar je niet boven op hoeft te blijven zitten.
Negatief
Geen.


Negatief
Duurt best wel lang voor dat je antwoord terug krijgt.

Super goede service van Vlucht vertraagd! Afgelopen maand werd onze vlucht 1 dag van tevoren geannuleerd door KLM waardoor wij de vlucht moesten omboeken. Echter vertrokken wij ruim 4 uur later naar Rome. Zonde, want we kwamen nu pas 's middags aan. De documenten zijn erg makkelijk aan te leveren via de site van vlucht vertraagd. Afgelopen week te horen gekregen dat we alle verwachte compensatie krijgen van KLM. Allemaal snel en netjes geregeld door vlucht vertraagd. Zeker een aanrader!

Uiterst correcte mensen, zeer professioneel, aan iedereen aan te bevelen