John mcarthur 8vfs HS8h I Jc unsplash

Staking bij Brussels Airlines van 27 tot 30 maart: Claim compensatie

donderdag 21 maart 2024


Met een toename van luchtvaart stakingen in heel Europa gaat ook Brussels Airlines nu staken tussen 27 en 30 maart. Dit zal overlast opleveren voor passagiers vlak voor de paasvakantie.

De staking bij Brussels Airlines: Piloten en cabinepersoneel

Oorspronkelijk was de staking bij Brussels Airlines gepland voor 23 maart, maar deze zal nu tussen 27 en 30 maart plaatsvinden. Piloten en cabinepersoneel van Brussels Airlines staken en eisen betere arbeidsomstandigheden en salarisverbeteringen na de recordwinsten van de luchtvaartmaatschappij in 2023. De luchtvaartmaatschappij en de BBTK-vakbond zijn nog steeds niet in staat om tot een akkoord te komen. De staking van maart 2024 bij Brussels Airlines belooft zelfs groter te zijn dan hun laatste staking, in februari 2024, en zal tot de annulering van een derde van hun vluchten leiden.

Wat te doen als mijn vlucht bij Brussels Airlines is geannuleerd vanwege de staking?

Als alternatieve vluchten worden aangeboden, worden getroffen passagiers omgeboekt naar andere vluchten, mogelijk op andere dagen en met extra tussenstops. Vergeet niet dat passagiers binnen de Europese Unie hun rechten beschermd hebben door de EU 261 en in aanmerking komen voor compensatie voor vluchten die vertraagd of geannuleerd zijn vanwege de pilotenstaking bij Brussels Airlines.

Nu de BBTK-vakbond dreigt met maandelijkse stakingen bij Brussels Airlinesop het moment dat hun eisen niet worden ingewilligd, moeten getroffen passagiers alternatieve reisarrangementen zoeken en zo snel mogelijk compensatie claimen. De te krijgen compensatie voor deze overlast varieert tussen 250 en 600 EUR per passagier. Controleer gratis uw recht op compensatie met onze Claim Calculator in minder dan een minuut.

Is uw vlucht geannuleerd of vertraagd vanwege de staking bij Brussels Airlines?

Claim compensatie tot 600 EUR per passagier!

Claim nu
W Kkd6 S Vp

Vlucht geannuleerd vanwege de staking van piloten bij Brussels Airlines? Claim compensatie

Omdat het het eigen personeel van Brussels Airlines is dat staakt, wordt dit niet beschouwd als een buitengewone omstandigheid, en u heeft daarom 100% recht op compensatie. Als uw vlucht bij Brussels Airlines is geannuleerd vanwege de staking, heeft u recht op compensatie als u ervoor kiest het aangeboden alternatief niet te accepteren. Als er helemaal geen alternatieve vlucht wordt aangeboden, heeft u recht op compensatie en een terugbetaling. Zie onderstaande tabel voor meer details.

Tijd van annuleringAlternative vluchtCompensatie
Minder dan 7 dagen voor vertrekVertrekt 1u+ eerder of komt 2u+ later aanJA
7-14 dagen voor vertrekVertrekt 2u+ eerder of komt 4u+ later aanJA
Minder dan 14 dagen voor vertrekGeen alternatieve vlucht aangebodenJA + TERUGBETALING

Vlucht vertraagd vanwege de staking van piloten bij Brussels Airlines?

Vertraging van 2 uur? U heeft recht op het 'recht op zorg' - dit omvat maaltijden, drankjes en zelfs telefoongesprekken die Brussels Airlines moet vergoeden.

Vertraging van 3 uur of meer? U heeft recht op compensatie tussen 250 en 600 euro.

VliegafstandCompensatie
Voor alle vluchten van minder dan 1.500 kmbedraagt de compensatie €250
Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 kmkomt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU
komt de compensatie neer op €400
Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU*
bedraagt de vergoeding €600

*maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

Vlucht met Brussels Airlines vertraagd of geannuleerd?

Krijg tot €600 vergoeding per passagier!

Claim nu
U Vp D2 X6p top
U Vp D2 X6p bottom

Getroffen passagiers moeten door Brussels Airlines op de hoogte worden gebracht van hun rechten en opties, en weten dat niet alles verloren is. Degenen die gepland stonden om eind maart 2024 met Brussels Airlines te vliegen, moeten alternatieve vlucht- en reis oplossingen zoeken en zich er bewust van zijn dat ze compensatie moeten claimen.