Ben koorengevel Z Tc Zus Yqtxg unsplash

Met deze ene tip ben je extra voorbereid op je reis via Schiphol

dinsdag 27 september 2022

Heb je een hekel aan de hele dag in de rij staan op de luchthaven? Of erger nog, veel te vroeg op het vliegveld aankomen omdat je drukte verwachtte? Door het recente nieuws over de chaos op Schiphol met betrekking tot wachttijden, vertragingen van vluchten en geannuleerde vluchten, maak je je misschien zorgen dat je je vlucht mist.

Maar maak je geen zorgen, want we hebben een tip voor je om eventuele zorgen over je toekomstige vlucht op Schiphol te verminderen!

De oplossing is simpel: download de Schiphol-app voordat je aan je reis begint. De app wordt door de luchthaven zelf de ultieme reisgenootgenoemd, en dat blijkt in de praktijk zeker het geval te zijn. De app werd uitgebracht op 4 januari 2011 en is momenteel beschikbaar voor gebruikers in het Engels en Nederlands.

Waarom zou ik deze app downloaden?

Door de app te gebruiken, heb je rechtstreeks toegang tot je vluchtinformatie vanaf je telefoon. De voordelen hiervan zijn onder meer dat je weet in welke vertrekhal je check-in plaatsvindt, nog voordat je naar de luchthaven gaat. Bovendien ontvang je realtime updates over gatewijzigingen en vluchtvertragingen, en nog veel meer!

  • Pas je persoonlijke reisplan aan – De app geeft je een voorsprong op je vliegreis met toegang tot informatie over bijgewerkte coronaregelgeving, verwachte drukte per dag (tot twee weken van tevoren) en zelfs het boeken van parkeerplaatsen. Je doet dit door je specifieke vlucht toe te voegen aan de startpagina van de app. Hiervoor scan je je instapkaart of zoek je handmatig op vluchtnummer, stad of luchthaven.

  • Weet hoe lang de rijen op Schiphol zijn — Aankomende passagiers zijn verbaasd wanneer ze beseffen dat er lange wachtrijen voor de luchthavenbeveiliging. Met deze app weet je waar je rekening mee moet houden en hoe lang je in de rij moet staan.

  • Ontvang direct meldingen – Hiermee kun je je bijgewerkte vluchtroute bekijken nog voordat deze op de schermen op de luchthaven wordt weergegeven. Alle updates over gatewijzigingen en vluchtvertragingen worden continu gemonitord en gelijktijdig aangepast in de app. Naast de vlucht die je volgt, kan er bijvoorbeeld 'GATE GESLOTEN', 'NU INSTAPPEN' of 'VERTRAAGD' staan.'

picture of departures board at airport

Zijn er speciale voordelen gekoppeld aan het gebruik van de app?

  • Ontvang unieke aanbiedingen op aankopen – Met de app heb je toegang tot exclusieve kortingen in de Schiphol-winkels en kun je bladeren door beschikbare producten, variërend van boeken en horloges tot elektronica. De app stelt je ook in staat om de exacte prijs van elk beschikbaar product en de winkellocatie te achterhalen.

  • Eten en drinken vooraf bestellen – De voordelen van de app omvatten zelfs het vooraf aanschaffen van eten of drinken! Terwijl je in de rij staat bij de beveiliging, hoef je alleen maar het menu te bekijken van de plek waar je wilt eten. Vervolgens kun je bestellen en betalen en selecteer je het tijdstip waarop je de bestelling wilt ophalen. Daarna haal je eenvoudig je maaltijd op zodra je door de beveiliging bent, zonder gedoe of wachten in de rij.

  • Nooit meer verdwaald raken – Om je te helpen de weg te vinden op de luchthaven, is er een interactieve kaart beschikbaar die de indeling van elke verdieping (vier in totaal) op de luchthaven van Schiphol weergeeft. Door in en uit te zoomen op de kaart, zie je precies waar je verwachte gate zich bevindt, evenals de omliggende winkels.

  • Ontbrekende voorwerpen vinden en melden – Daarnaast heeft de app nog een handige functie: de Schiphol Lost and Found (Gevonden voorwerpen). Met deze functie kun je een verloren voorwerp of koffer melden, weet je waar je de Lost and Found-balies op de luchthaven en in de omgeving van Amsterdam kunt vinden, en kun je contact opnemen als je verder nog hulp nodig hebt.

photo of the outside of a luxury airport store

Waar kan ik de Amsterdam Schiphol app downloaden?

Download de Schiphol Amsterdam Airport-app vanuit de App Store of via Google Play.

Wat als mijn Schiphol-vlucht is vertraagd of geannuleerd?

Is je vlucht van of naar Schiphol geannuleerd of vertraagd? Helaas kan dit voorkomen.

Houd er rekening mee dat je in een dergelijke situatie vaak een schadevergoeding kunt claimen van € 600.

Controleer of je in aanmerking komt met onze gratis en vrijblijvende Claimcalculator.

Als je recht hebt op compensatie, kan ons team van Vluchtvertraging.nl de rest van het proces voor je afhandelen op basis van 'no-cure-no-pay'. We analyseren je claim grondig aan de hand van weers- en luchtvaartgegevens, stellen de juiste juridische documentatie op, nemen contact op met de luchtvaartmaatschappij en vechten indien nodig zelfs voor je rechten in de rechtbank. Met meer dan 10 jaar ervaring in het helpen van vliegtuigpassagiers over de hele wereld, zijn wij voor jou de beste keuze als het gaat om het claimen van vluchtcompensatie!

Check mijn vlucht

Houd rekening met het volgende

Het is belangrijk op te merken dat je oplettend moet blijven en meerdere betrouwbare bronnen moet raadplegen om ervoor te zorgen dat je een vlotte ervaring op de luchthaven Schiphol hebt. Als de app bijvoorbeeld een wachttijd van 30 minuten aangeeft om door de beveiliging te komen, houd er dan rekening mee dat dergelijke situaties moeilijk te beheersen zijn en op elk moment van de dag onderhevig zijn aan wijzigingen. Als de app je belangrijkste informatiepunt is, probeer dan ook een werkende wifi- en/of dataverbinding te behouden om geen cruciale informatiewijzigingen en updates te missen.