Wist je dat jouw recht op compensatie nog geldig is na een aantal jaar?

Vanaf de datum waarop de vertraging, annulering of overboeking van de vlucht plaatsvond, heb je een vastgestelde periode om hun claim in te dienen. Dit verschilt per land en hangt ook af van de nationaliteit van de luchtvaartmaatschappij. ​Als je weet hoeveel tijd je hebt om een claim in te dienen voor je vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht, is het van belang deze mogelijkheid niet aan je voorbij te laten gaan. Lees snel verder om erachter te komen hoe jij gebruik kunt maken van dit claimtermijn en claim je vergoeding!

Hoe lang heb ik om een claim in te dienen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht?

Nederland houdt zich aan de standaard van een periode van twee jaar. Voor Italiaanse en Duitse maatschappijen is het mogelijk een vergoeding tot drie jaar na de vertraging, annulering of instapweigering aan te vragen. Voor een Belgische luchtvaartmaatschappij is de deadline echter één jaar, terwijl voor de meeste Europese landen de standaard twee jaar is.

Geldt deze periode ook als ik geweigerd ben op de vlucht door overboeking?

Ja! Je hebt ook twee jaar de tijd om je claim in te dienen wanneer je geweigerd bent op een vlucht vanwege een overboekte vlucht. Zorg ervoor dat je je reisdocumenten nog hebt!

Hoe lang duurt het claimproces?

Zodra je de claim bij ons hebt ingediend, zal ons team van experts je claim analyseren en checken of de vlucht aan de wettelijke vereisten voldoet. Nadat de klacht is gevalideerd, begint het daadwerkelijke proces. We treden op als tussenpersoon tussen de passagier en de luchtvaartmaatschappij, onderhandelen en corresponderen namens de klant.

Hoe lang het totale proces duurt, varieert per claim en ligt aan de situatie. In sommige gevallen kan dit oplopen naar een half jaar tot meer dan een jaar, gezien het feit dat we afhankelijk zijn van de responstijd van landelijke inspecties en eventuele juridische vervolgstappen die genomen. In feite kan de luchtvaartmaatschappij het verzoek tot compensatie weigeren en dan zullen er juridische stappen moeten worden ondernomen. Wij doen onze uiterste best om je claim zo snel mogelijk af te ronden!

Laat Vlucht-Vertraagd.nl helpen bij jouw claim!

We weten dat het als een moeizaam en langdurig proces klinkt. Dat is waar wij te hulp schieten! Als je ervoor kiest om je claim bij ons in te dienen, zorgen wij voor alles en slepen we als het nodig is de luchtvaartmaatschappij voor de rechter. Dit doen wij op basis van een no cure no pay overeenkomst. Dit houdt in dat je niets betaalt indien het niet lukt een vergoeding te claimen, ook als we juridische stappen moeten nemen tegen de luchtvaartmaatschappij. Bij succes rekenen wij 25% van het totaalbedrag.

Maak gebruik van onze claimcalculator

Valt jouw vertraging binnen het claimtermijn en voldoet deze aan de eisen die staan beschreven in Europese Verordening 261/2004? Dien dan jouw claim bij ons in!

Weet je niet zeker hoeveel tijd je nog hebt om je claim in te dienen? Of twijfel je of jouw vlucht in aanmerking komt voor een vergoeding op basis van Europese wetgeving? Maak dan gebruik van onze claimcalculator die je gratis en vrijblijvend vertelt of je nog recht hebt op een vergoeding!
 

➜ Check je vlucht


Check mijn compensatie