Luchthaven roltrap

3 travel hacks om luchthavenstress te voorkomen

vrijdag 23 november 2018

Als er een broedplaats van stress in de wereld is, is het wel de luchthaven. En geef toe, ook jij kan er wat van als je op het punt staat het vliegtuig in te stappen. Ondanks dat er alleen maar leuke dingen op je staan te wachten als je geland bent, moet je eerst nog het stressvolle parcours afleggen voordat je over kunt gaan in relax modus.

➜ Vertraging? Check gratis je vlucht


Je vertrekt al van huis met de vraag of je echt álles bij je hebt en dat gevoel verdwijnt pas als je weer terug bent van vakantie.  En zodra je door de draaideuren van de luchthaven loopt, stap je de walhalla van stress binnen. Je kunt de paniek al bijna ruiken. Koffers die met 30 km/u voorbij schieten, overvolle handen met paspoorten, boarding passes en telefoons. En het vervelende is dat het ook nog eens aanstekelijk werkt. Ook jij gaat lekker mee in sfeer van de pikerende reizigers. Maar je volgende reis wordt het anders: jij bent die relaxte reiziger met geen zorg in de wereld als je deze travel hacks hebt gelezen. Je hart gaat het nodig hebben. Enjoy!

#1 Ga er vroeg heen

Een inkoppertje, we weten het! Maar niets is beter voor je lichaam en geest dan rust, dus ga op tijd naar de luchthaven. Je hoeft er echt niet 5 uur van te voren zijn, maar wat vroeger heen geeft je alle tijd om alles op je gemak uit te zoeken. De vertrekhal, welke rij bij de controles, de gates, welke flavourshot je neemt in je koffie bij Starbucks. Neem je tijd! Dat doet wonderen.

#2 Slaag voor je veiligheidscontroletest

Het verbaast ons hoeveel reizigers nog hun handbagage aan het herindelen zijn bij de veiligheidscontrole. Ken je regels en je raast vliegensvlug door de controle. Dus let op dat je:

  • De juiste milliliters vloeistoffen hebt en netjes geseald in een doorzichtig zakje
  • Apparatuur als laptop of tablets uit je tas zijn
  • Laarzen aan? Uit!
  • Hetzelfde geldt voor je riem

Met vlag en wimpel geslaagd voor de test? Gefeliciteerd! Nu mag je weer alles opbergen, aantrekken en omdoen. Ook hier: neem je tijd. Er zijn genoeg tafels waar je rustig alles weer kan inpakken zoals je dat thuis netjes had gedaan. Het is geen race naar het vliegtuig, je stoel heb je al veiliggesteld.

luchthaven roltrap

#3 Wees voorbereid op het ergste

En het ergste in dit geval is natuurlijk een vlucht vertraging of annulering. Zie je de bui al hangen (letterlijk… regen, storm, mist) bereid je dan goed voor. Het kan zijn dat je vlucht later vertrekt dan gepland. Download wat series en films op je telefoon of tablet. Misschien een meditatie app? Gestrest, chagrijnig of geïrriteerd het vliegtuig instappen, heb je natuurlijk alleen maar jezelf mee. Dus relax, adem in, adem uit, het komt goed, maak het jezelf niet te moeilijk. De eindbestemming is in zicht!

Een extra travel hack: toch die vervelende vertraging opgelopen? Een fijne compensatie staat op je te wachten! Nóg een extraatje naast het geld dat je hebt bespaard voor die ontspanningsmassage die je nu niet meer nodig hebt nadat je onze travel hacks hebt gelezen. Weten of je recht hebt op die compensatie? Check gratis en vrijblijvend je vlucht op Vlucht-vertraagd.nl!

➜ Check je vlucht


Trustpilot reviews van Vlucht-vertraagd.nl