3 belachelijke redenen voor vluchtvertraging

woensdag 18 oktober 2017

Bij Vlucht-vertraagd.nl lezen we dagelijks dramaverhalen van passagiers die met hun vlucht door de gekste redenen vertraagd zijn. Deze omstandigheden kunnen we zéker buitengewoon noemen, want dit maak je niet dagelijks mee.

Klein diertje met de grootste capaciteiten

Natuurlijk zijn er vluchten die om een gegronde redenen vertraagd zijn. Bijvoorbeeld doordat het zo mistig is dat het voor de piloot onmogelijk is om veilig te landen waardoor je misschien maximaal drie uur vertraagd raakt. Maar het volgende geval nam maar liefst negen uur vertraging in beslag en allemaal door een mini diertje: een rat.

Een vlucht van Air India van Delhi naar San Francisco raakte vertraagd doordat er een rat in het toestel was terechtgekomen. Het toestel stond op het punt om te vertrekken toen passagiers de rat door de cabine heen zagen rennen. Vanwege de veiligheid is het verplicht dat het dier per direct wordt verwijderd uit het toestel, voordat ze aan de bekabeling van het toestel gaan knagen. Het toestel moest uitgerookt worden en is na negen uur met een geheel nieuwe crew vertrokken uit Delhi. Wat kan zo’n klein diertje toch veel schade aanrichten!

Medewerker met sterallures

Dit geval deed zich ook voor op een Air India vlucht: een airline-medewerker weigerde in economy te reizen en zorgde met zijn koppige gedrag voor een vertraging van twee uur. De onderhoudswerker van de desbetreffende airline vloog onder werktijd en bleef aandringen dat hij per se businessclass wilde vliegen. Het toestel kon niet vertrekken tot dit probleem was opgelost.

Macadamianootje zorgt voor razernij

In 2014 werd een vlucht om een wel heel wonderbaarlijke reden vertraagd: tijdens het taxiën van een Korean Airlines schoot een passagier compleet uit haar slof vanwege macadamianootjes. De dochter van de directeur van Korean Airlines reisde businessclass en verloor haar temperament toen zij macadamianootjes in een zakje van de crew kreeg in plaats van op een bord.. Een steward verklaarde dat hij werd uitgescholden en gekleineerd door de beruchte dochter door te zeggen dat hij voor haar moest knielen. Het toestel is teruggekeerd naar de gate en het personeel werd verwisseld.

Houd Vlucht-vertraagd.nl in de gaten, want we hebben nog talloze andere gekke verhalen wat tot vertraging leidde voor je in petto!