Moon 2117086 960 720

De beste luchtvaartmaatschappijen op een rij; een verrassende lijst

dinsdag 11 april 2017

TripAdvisor, een internationale website waar bezoekers hun vakanties beoordelen, heeft een top 10 gepubliceerd met ’s werelds beste luchtvaartmaatschappijen. Normaal gesproken wordt er bij TripAdvisor alleen beoordeeld op hotels, steden en bezienswaardigheden, maar sinds vorig jaar kunnen er ook ervaringen worden gedeeld over luchtvaartmaatschappijen.

Verrassende resultaten in top 10

De Travellers' Choice Awards for Airlines zijn tot stand gekomen op basis van de stemmen van de bezoekers. Hieruit is voortgekomen dat luchtvaartmaatschappij Emirates uit Dubai de beste maatschappij ter wereld is gevolgd door Singapore Airlines. Deze luchtvaartmaatschappijen zullen voor de meeste mensen niet vreemd voorkomen in de top 10. Wel is de nummer drie in de lijst, de Braziliaanse maatschappij Azul,  een grote verrassing in deze top 10. Deze maatschappij heeft de laatste jaren een enorme groei doorgemaakt. Andere onverwachte luchtvaartmaatschappijen die de top 10 hebben weten te behalen zijn prijsvechters JetBlue en Thai Smile.

➜ Check gratis en vrijblijvend je vertraagde vlucht


Dit is de volledige top 10 met ’s werelds beste luchtvaartmaatschappijen volgens de Travellers’ Choice Awards:

 1. Emirates
 2. Singapore Airlines
 3. Azul
 4. JetBlue
 5. Air New Zealand
 6. Korean Air
 7. Japan Airlines
 8. Thai Smile
 9. Alaska Airlines
 10. Garuda Indonesia

Europa

Ook de Europese ranglijst brengt een verrassing met zich mee. Hier heeft de Russische maatschappij Aeroflot de eerste plaats weten te bereiken. Aeroflot werd enkele jaren geleden nog als onbetrouwbaar afgeschreven vanwege haar gebrek aan veiligheidsmaatregelen. De luchtvaartmaatschappij heeft de aflopen jaren flink haar best gedaan de reputatie te verbeteren en met groot succes. Op nummer drie staat Hollands glorie KLM, de maatschappij scoort hoog op klantenservice en prijs-kwaliteitverhouding.

De 10 beste luchtvaartmaatschappijen van Europa op een rij:

 1. Aeroflot
 2. Turkish Airlines
 3. KLM
 4. Lufthansa
 5. Swiss
 6. Virgin Atlantic
 7. Finnair
 8. Austrian Airlines
 9. Aer Lingus
 10. Icelandair

Beste prijsvechters Europa

In de categorie beste prijsvechter van Europa scoort het Engelse Jet2.com het hoogst en verslaat hiermee de grotere concurrenten Ryanair en easyJet. De Nederlandse TUI Fly weet nog net de top-10 te behalen.

 1. Jet2.com
 2. Aegean Airlines
 3. S7 Airlines
 4. Monarch
 5. Air Malta
 6. Norwegian
 7. Volotea
 8. Flybe
 9. Thomson
 10. TUI Fly

Naast de prijs voor beste luchtvaartmaatschappij ter wereld weet Emirates ook de prijs voor beste businessclass en economyclass binnen te slepen. Sir Tim Clark, CEO van Emirates, neemt met trots de prijzen in ontvangst. Om als beste verkozen te worden op basis van onpartijdige beoordelingen en feedback doet het bedrijf veel eer aan volgens hem.