Blur drink glass 4329 525x350

De fijnste terrassen in Nederland

dinsdag 16 augustus 2016

De fijnste terrassen in Nederland

Tussen de regenbuien door mogen we al wat genieten van zonnestraaltjes en als we de weersvooruitzichten mogen geloven, komt er prachtig weer aan. Om geen zonneuren te verspillen aan het zoeken naar een goed terras hebben wij de heerlijkste terrassen in Nederland op een rijtje gezet.

Noord-Holland - Strandpaviljoen Timboektoe

Op een zonnige zondag niks te doen? Breng een bezoekje aan Strandpaviljoen Timboektoe in Wijk aan Zee. Het terras aan het strand voegt nét even dat extra relaxsfeertje toe. Hier kun je helemaal tot rust komen en op de grote banken kun je alleen nog maar op relax-modus van je biertje genieten. Ook aan live muziek geen tekort: eens in de maand wordt de Noordpier Sessie georganiseerd. Akoestische optredens op de veranda of bij de openhaard. Op en top genieten!

Aanrader een heerlijke ijskoude Dirty Water, een lekkere limonade!

Zeeland – Pension Kamperland

Zeeland is natuurlijk een prachtige provincie om met de fiets te ontdekken. Op zoek naar een leuk fietscafé? Pension Kamperland is de ideale plek! Met een prachtig terras van steigerhout kun je optimaal genieten van je tussenstop met een lekkere Radler, hét bier voor de fietsers!

Aanradergezellig met z’n allen aan de barbecue!

Noord-Brabant – Queen Hotel

Naast dat een terrasje pakken natuurlijk enorm gezellig is, is het ook genieten om voorbijgangers te bekijken. Want geef toe, als je op een terras zit, gaat het ook een beetje om zien en gezien worden. En waar kan dit beter dan in de stad Eindhoven. De stadsterrassen waar men op Bourgondische wijze de hele dag van biertjes geniet. In het klassieke Queen Hotel midden in het centrum kun je urenlang mensen kijken onder het genot van een drankje.

Aanraderde cocktails zijn er betaalbaar!

Limburg – de Maaspoort

Het wordt de hotspot van het Zuiden genoemd: het design dakterras van theater de Maaspoort in Venlo. En geloof ons, wát een prachtig terras! Op het Scheuten terras is het heerlijk genieten in de zon, maar ook in de avond kijk je je ogen uit. Gezellige sfeerverlichting en een top uitzicht op de Maas. Een perfecte plek om een theatervoorstelling te combineren met een dinertje op het terras.

Aanraderkies voor het verrassingsmenu van de chef, altijd goed!

Drenthe - Grachtenfestival

Oké, misschien niet een specifiek terras, maar dit festival maakt de stad één groot terras: het Grachtenfestival in Meppel. Het wordt hét podium voor jonge musici over de hele wereld genoemd. Van 10 tot en met 12 juni zitten bezoekers aan de grachtenkanten om van spectaculaire botenshows en concerten op een drijvend podium te genieten. Entertainment op z’n best in het zonnetje aan de grachten van Meppel!

Aanraderhet hele festival is natuurlijk een aanrader!

Benieuwd naar de heerlijkste terrassen van de rest van Nederland? Vrijdag verschijnt het tweede deel van ons overzicht en geven we je de beste tips voor Friesland, Groningen, Overijssel, Utrecht, Flevoland en Zuid-Holland.

Dit artikel werd oorspronkelijk op 21 juni 2016 geplaatst op Telegraaf.