Ibiza 700390 640

De maand van: Spanje - toeren door Spanje

woensdag 6 juli 2016

In de nieuwe rubriek ‘De maand van’ lichten we iedere maand een vakantieland uit. Wat zijn de trekpleisters, hoe is de lokale cultuur en waarom moet je absoluut naar dit land deze zomer? Wij stellen handige lijstjes op en geven onmisbare tips. Vandaag geven we je de beste tips om naar, en in Spanje te reizen.

Rondtoeren in Spanje

Binnen 2,5 uur kan je in Barcelona zitten als je het vliegtuig vanuit Amsterdam pakt. Maar Spanje is ook goed met de auto te bereiken. Vanaf Amsterdam naar Barcelona is het zo’n 1500 kilometer rijden, daar doe je ongeveer 16 uur over als je in één keer doorrijdt. Je moet wel tol betalen dus zorg dat je geld op zak hebt.

Daarnaast kan je gemakkelijk vanuit Barcelona weer doorrijden naar kust naar steden als Valencia of Alicante.

Sevilla per fiets

De heerlijke stad Sevilla is goed te verkennen per fiets. Vooral de maanden oktober, november, maart en april hebben een lekkere aangename temperatuur van rond de 23 graden. De Spaanse stad is lange tijd een voorloper geweest op fietsgebied, de paden zijn daarom goed begaanbaar. Daarnaast heeft Sevilla prachtige parken en bezienswaardigheden die je goed met de fiets kunt bereiken.

Aanrader: de zogenaamde ‘Vias verdes’. Dit zijn oude treinbeddingen die compleet zijn omgebouwd tot fiets- en wandelpaden.

Heerlijk rondslenteren

Op vakantie is het ook heerlijk om even rond te slenteren door alle leuke kleine dorpjes. Zo kun je bijvoorbeeld op Ibiza in het schattige dorpje San Carles heerlijk wandelen. Hier is een leuke scheiding tussen modern en oud te zien. In het midden vind je een prachtige kerk die zeker de moeite waard is om van binnen te bekijken. Even verderop kom je uit bij Bar Anita, een van de oudste barretjes van Ibiza waar je kunt genieten van overheerlijke tapas.

Benieuwd naar de mooiste plekjes van Spanje? Die vind je in ons artikel van vorige week.