Greece

De maand van: Griekenland – de verborgen schatten

vrijdag 6 mei 2016

In de rubriek ‘De maand van’ lichten we iedere maand een land uit. De maand mei staat in het teken van Griekenland. Waan je in het land van prachtige landschappen, de gastvrijheid van de inwoners en de eeuwenoude tradities. Vandaag bespreken we de verborgen schatten van het mooie land. 

Schilderseiland Spetses

Griekenland kent ontzettend veel mooie historische gebouwen. Deze zijn in sommige gevallen omgetoverd tot de meest prachtige hotels. Het Poseidonion Grand Hotel in Spetses is hier een van. Het pand is in 1914 gebouwd, bestaat dus al meer dan honderd jaar en is bijzonder om haar buitengewoon mooie architectuur! Het schilderseilandje heeft ook veel moois te bieden. Er is geen autoverkeer toegestaan, dus je kunt in alle rust genieten. De wijk Dapia is een leuk havenstadje met een plaatselijk museum, kerken en leuke cafeetjes.

Magisch blauw

Sami (Kefalonia, een eilandje naast Zakinthos) staat bekend om de archeologische opgravingen en haar natuurlijke schoonheid. Een bezienswaardigheid die je echt niet mag overslaan op dit eiland is de Melissani grot. Tussen 11 uur ’s ochtends en 1 uur in de middag schijnt de zon precies in de grot en geeft een magisch blauw effect. Vanaf Kefalonia vertrekken veerboten naar Ithaki, Patras en Zuid-Italië.

Tourlitis vuurtoren, Andros

Deze vuurtoren in Andros, wat op twee uur rijden van Athene ligt, is een van de weinigen die echt in de zee is gebouwd. Deze is in 1887 gebouwd en werd in de Tweede Wereldoorlog verwoest. In 1990 heeft een echtpaar een zeven meter hoge replica van de toren gebouwd. De replica werd Griekenlands eerste geautomatiseerde vuurtoren, waardoor er niet meer iemand constant in de vuurtoren hoefde te verblijven. Maar zelfs de geüpdatete versie ziet eruit alsof hij al honderden jaren oud is.

Middeleeuwse pracht

In Methoni bevindt zich het indrukwekkende Venetiaanse kasteel uit de Middeleeuwen. Methoni was een belangrijk handelsstadje in deze tijd en was een tussenstop tussen Venetië en Jeruzalem. Tegenwoordig is Methoni een traditioneel Grieks stadje met witte huizen met rode daken en blauwe deuren. Ten oosten van het kasteel ligt een mooi strand met enkele gezellige taverana’s (restaurantjes). Een stadje met van alles wat!

Heb jij al een van deze verborgen schatten bezocht? Lees volgende week onze tips over reizen in en naar Griekenland!