Airport1

Pools vliegverkeer ontregeld door hackers

maandag 22 juni 2015

Afgelopen zondag hebben zo’n 1400 passagiers van de Poolse luchtvaartmaatschappij LOT vastgezeten op het vliegveld in Warschau. Het computersysteem van het grondpersoneel was namelijk gehackt.

Vanwege de hack moesten twaalf vluchten worden geannuleerd en raakten er tien vertraagd. De luchtvaartautoriteiten onderzoeken het incident. Het heeft vijf uur geduurd voordat de medewerkers van de luchtvaartmaatschappij de aanval van de hackers wisten stop te zetten. 

De veiligheid van vluchten die wel doorgingen zijn volgens de maatschappij niet in het geding geweest Daarnaast konden vliegtuigen veilig landen in Warschau. “We gebruiken zeer moderne computersystemen, dus dit kan potentieel een bedreiging zijn voor anderen in de industrie”, aldus een woordvoerder van LOT. Het is nog onduidelijk wie achter de hack zit.