Zitplaatsen vliegtuigen steeds krapper

woensdag 15 april 2015

Vond jij jouw zitplaats in het vliegtuig altijd al wat aan de krappe kant? Dan hebben we helaas slecht nieuws voor je, want de afstand tussen vliegtuigstoelen in de toeristenklasse zal alleen maar verder afnemen. Dit is gebleken op de grootste cabinebeurs Aircraft Interiors Expo in Hamburg.

Standhouders geven aan dat op budgetvluchten steeds meer rijen in de goedkoopste economyclass worden geperst. Daarnaast komt er ook een extra stoel bij op de rijen van de verre vluchten. Vliegtuigbouwers zoals Airbus en Boeing worden door prijsvechters gedwongen om ‘passagiers achterin te proppen’. De afstand tussen stoelen is inmiddels al zo'n 20 centimeter afgenomen. Daarnaast is het zitdeel ook gekrompen van 46 naar 40 centimeter.

Nu is het voor niemand echt een pretje, zo weinig zitruimte. Maar voor mensen die zo’n twee meter lang zijn is vliegen helemaal geen doen meer op deze manier. Hieronder een voorbeeld van hoe dat er dan uitziet..