Iberia gaat papierwerk in cockpit vervangen voor iPads

dinsdag 18 februari 2014

Luchtvaartmaatschappij Iberia is de eerste (Spaanse) airline die haar cockpits zal gaan uitrusten met iPads. Hierdoor zal de Spaanse airline, die recentelijk een fusie is aangegaan met British Airways, aanzienlijk gaan besparen op papierwerk, gewicht en brandstof.

Speciale vliegapps

In de toekomst zullen de piloten van Iberia de iPads kunnen gaan inzetten voor verschillende doeleinden. Zo zullen deze elektronische hulpmiddelen van Apple worden toegepast bij het raadplegen van handleidingen, vliegkaarten, en zijn ze geschikt voor het maken van berekeningen. Dit laatste is nodig voor het voorbereiden van de landing of take-off van het vliegtuig.

Als gevolg van deze vernieuwing in de cockpit wordt verwacht dat de werkdruk voor de piloten aanzienlijk zal verminderen. De bedoeling is dat de iPads aan beide kanten van de cockpit zullen worden geplaatst: zowel aan de kant van de piloot als die van de gezagvoerder.