Jouw rechten als passagier zijn beschermd

Wanneer je binnen de EU vliegt, of wanneer je met een Europese luchtvaartmaatschappij vliegt of als je vlucht vanuit de EU vertrekt, dan zijn jouw rechten beschermd door EC nr. 261/2004 verordening.

Controleer je vlucht gratis

Online hulp

98% van de rechtszaken gewonnen

98% van de rechtszaken gewonnen

Vlucht-Vertraagd.nl verdedigt de rechten van jou als passagier!

Ons team van juridische experts is de perfecte partner om aan jouw zijde te hebben bij het claimen van vluchtcompensatie - met alle informatie die wij hebben, analyseren en beoordelen wij jouw zaak tegen de luchtvaartmaatschappij op de meest zorgvuldige manier, waardoor je de beste kans maakt op een compensatie van maximaal €600 per passagier.

Compensatie voor een vertraagde of geannuleerde vlucht

Je hebt het recht om een ​​vergoeding te claimen voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Je kan recht hebben op een vergoeding op het moment dat jouw vlucht is uitgesteld, geannuleerd of als jij niet mee kan omdat het vliegtuig is overboekt. De vergoeding kan oplopen tot €600 per passagier en / of een vergoeding van jouw vlucht. De Europese verordening EU261 ziet hierop toe.

Het bedrag van de compensatie is afhankelijk van de afstand van jouw vlucht.

Wanneer heb ik het recht om een vergoeding te claimen?

Het recht op een vergoeding is gereguleerd en je moet voldoen aan enkele criteria om deze te kunnen claimen.

Om recht te hebben op een vergoeding:

- moet jouw vlucht meer dan 3 uur vertraagd zijn, of,
- moet jouw vlucht minder dan 14 dagen voor vertrek zijn geannuleerd.

In beide gevallen moet de luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk zijn voor de vertraagde of geannuleerde vlucht om in aanmerking te komen voor een vergoeding.

Lees meer over jouw rechten als passagier

Als jouw vlucht is vertraagd of geannuleerd, kun je een vergoeding claimen. Je kunt meer informatie vinden over het bedrag van de vergoeding volgens de Europese verordening in de tabel.

Wist je dat als jouw vlucht meer dan 3 uur is vertraagd of minder dan twee weken voor vertrek wordt geannuleerd, jij dan in aanmerking komt voor meer dan alleen een compensatie? Je hebt ook recht op extra's zoals drankjes, maaltijden, telefoongebruik, accommodatie en transport van en naar de luchthaven. Krijg de speciale zorg die jij verdient door eenvoudig contact op te nemen met het personeel van de luchtvaartmaatschappij op de luchthaven.

Ten slotte, ga naar onze meer gedetailleerde pagina's over vluchtvertragingen, annuleringen, gemiste verbindingen en overboekingen als je meer wilt weten over jouw rechten als passagier.

Vergoeding Bestemming en afstand

* Let op: in het geval dat een langeafstandsvlucht van meer dan 3500 kilometer is vertraagd tussen de 3 en 4 uur, dan mag de luchtvaartmaatschappij de compensatie van €600 verminderen met 50% tot €300.

Vul jouw vluchtgegevens in en claim compensatie!