Vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt?

Je hebt mogelijk recht op €600 aan compensatie!

Check compensatie

Vlucht naar Turkije geannuleerd of vertraagd? Claim vluchtcompensatie tot 600 €!

 

Vlucht van of naar Turkije geannuleerd of vertraagd? Mogelijk kom je in aanmerking voor een ticketterugbetaling, vluchtcompensatie tot 600 € per passagier, of beide!

Claim je geld online in slechts een paar klikken!
 

Check mijn vlucht

 

Turkije vlucht vertraagd of geannuleerd — dit moet je weten!

Vlucht naar Turkije — heb ik recht op vluchtcompensatie?

Ja, mogelijk heb je recht op vluchtcompensatie. Aangezien Turkije echter een niet-Europees land is, zijn de Britse en Europese regels alleen van toepassing op vluchten die vanuit het VK/EU vertrekken en/of door Europese luchtvaartmaatschappijen worden uitgevoerd.
 

non-EU vluchten compensatie

 

Vlucht vanuit Turkije — kan ik vluchtcompensatie ontvangen?

Ja, dat kan. Aangezien Turkije echter geen lid is van de Europese Unie, zijn Turkse wetten van toepassing in plaats van Europese. Lees meer over de Turkse wetgeving in de "Regulation on Air Passenger Rights" pdf van Turkish Airlines.

Hoeveel compensatie kan ik krijgen voor een vertraagde of geannuleerde vlucht naar Turkije?

Je hebt mogelijk recht op vluchtcompensatie als je vlucht naar Turkije binnen 14 dagen voor vertrek werd geannuleerd of wanneer je vlucht 3 uur of meer vertraagd was. Afhankelijk van de afstand van je vlucht bepaalt een berekening per passagier hoeveel vluchtcompensatie je ontvangt.

 • Voor alle vluchten van minder dan 1.500 km bedraagt de compensatie 250 euro.

 • Voor alle vluchten tussen 1.500 en 3.500 km komt de compensatie neer op 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 1.500 km binnen de EU bedraagt de vergoeding ook 400 euro.

 • Voor alle vluchten van meer dan 3.500 kilometer buiten de EU bedraagt de vergoeding €600 - maar als de vertraging minder dan 4 uur was, dan kan het totaalbedrag wettelijk gezien met 50% worden verminderd.

vluchtcompensatie

Turkije-vlucht vertraagd — je kunt in aanmerking komen voor vluchtcompensatie!

Je kunt in aanmerking komen voor maximaal 600 € aan vluchtcompensatie per passagier als je vlucht van Europa naar Turkije vertraging had. Je moet aan de volgende voorwaarden voldoen om in aanmerking te komen voor vluchtcompensatie:

 1. Je vlucht uit Turkije kwam meer dan 3 uur later aan dan oorspronkelijk verwacht, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij was verantwoordelijk voor de vertraging. (Zie hieronder voor meer informatie; de luchtvaartmaatschappij is niet verplicht passagiers te compenseren voor vertragingen veroorzaakt door "Buitengewone Omstandigheden").

 


Was je vlucht van of naar Turkije vertraagd?

Je kunt tot 600 € vluchtcompensatie ontvangen!
 

Claim nu


 

Geannuleerde vlucht naar Turkije — voorwaarden voor compensatie en terugbetaling

Als je vlucht naar Turkije werd geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor terugbetaling van je ticket, vluchtcompensatie tot 600 € per passagier, of beide. Om erachter te komen of je in aanmerking komt voor een van beiden, lees verder!

Claim vluchtcompensatie voor je geannuleerde Turkije-vlucht

Als je Turkije-vlucht vanuit de EU/VK wordt geannuleerd, kom je mogelijk in aanmerking voor maximaal 600 € aan vluchtcompensatie per passagier als je vlucht:

 1. minder dan 14 dagen voor de geplande vertrekdatum geannuleerd werd, EN,
 2. De luchtvaartmaatschappij verantwoordelijk was voor de annulering (zie het gedeelte "Buitengewone Omstandigheden" van dit artikel voor informatie over wanneer luchtvaartmaatschappijen rechtmatig kunnen weigeren passagiers te compenseren).

 

vlucht geannuleerd compensatie

 

Vraag de terugbetaling van je Turkije-vlucht aan

Je kunt de volledige terugbetaling van je ticket krijgen als je vlucht naar Turkije werd geannuleerd en:

 1. De luchtvaartmaatschappij je geen alternatieve vlucht aanbood, OF,
 2. De luchtvaartmaatschappij je wel een andere vlucht aanbood, maar je besloot het aanbod niet te accepteren.

 


Werd je vlucht naar Turkije geannuleerd?

Vlucht-Vertraagd.nl helpt je de vluchtcompensatie waar je recht op hebt te krijgen!
 

Claim nu


 

Geannuleerde Turkije-vlucht — moet ik een voucher accepteren of toch een terugbetaling in geld?

Het accepteren van een reischeque in plaats van een contante terugbetaling is niet iets dat we aanbevelen. Dit zijn de belangrijkste redenen hiervoor:

 1. Je moet opnieuw van dezelfde luchtvaartmaatschappij gebruik maken als je een reischeque accepteert. Bovendien stelt de luchtvaartmaatschappij doorgaans een deadline vast voor het inwisselen van de voucher.
 2. Het is mogelijk dat je je voucher niet kunt omzetten in een terugbetaling in geld wanneer de luchtvaartmaatschappij faillissement aanvraagt, wat zou betekenen dat je je geld kwijt zou raken.

Door buitengewone omstandigheden werd mijn Turkije-vlucht vertraagd of geannuleerd. Kan de luchtvaartmaatschappij mijn claim echt afwijzen?

Op het moment dat de luchtvaartmaatschappij geen schuld heeft aan de vertraging of annulering, worden deze gebeurtenissen buitengewone omstandigheden genoemd. Als een van de volgende scenario's van toepassing is op de vertraging of annulering van je Turkije-vlucht, kom je mogelijk niet in aanmerking voor vluchtcompensatie:

 • Slecht weer, bijvoorbeeld dichte mist, hevige regen of onweer.

 • Een staking, met name binnen de luchtvaartindustrie.

  LET OP! Stakingen van de werknemers van de luchtvaartmaatschappij worden niet als buitengewone omstandigheden beschouwd.

 • Politieke omstandigheden, zoals een terroristische aanslag of algemeen veiligheidsrisico door politieke onrust.

 • Natuurrampen, waaronder vulkaanuitbarstingen en orkanen.

 • Een botsing tussen het vliegtuig en vogels of andere vreemde voorwerpen.

 • Een zieke of lastige passagier.

 • Vluchtvertragingen veroorzaakt door het luchthavenpersoneel, zoals buitengewoon lange wachtrijen bij veiligheidscontroles.

Hoe lang kan ik claimen voor mijn vertraagde of geannuleerde vlucht naar Turkije?

Je hebt, vanaf de datum van je Turkije-vlucht vanuit het Verenigd Koninkrijk, 6 jaar de tijd om compensatie of een terugbetaling aan te vragen. Uitzondering is Schotland, waar je 5 jaar de tijd hebt om een claim in te dienen.

Als het Verenigd Koninkrijk niet in je reisschema zit, is de lokale wetgeving van toepassing.

Gebruik onze gratis Claim Calculator om erachter te komen of je mogelijk in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of terugbetaling als je vlucht naar Turkije vertraagd of geannuleerd was.

Hoe lang duurt het voordat ik mijn vluchtcompensatie voor mijn Turkije-vlucht ontvang?

Wanneer klanten Vlucht-Vertraagd.nl gebruiken om een vluchtterugbetaling of -compensatie aan te vragen, krijgen klanten hun geld vaak binnen enkele weken of maanden terug.

De wachttijd kan echter met enkele maanden of zelfs jaren worden verlengd als de luchtvaartmaatschappij niet reageert en/of de claim voor de rechtbank moet worden gebracht.

Hoe lang de claim ook duurt, je kunt er zeker van zijn dat ons team je op de hoogte houdt van belangrijke wijzigingen en dat we klaar staan om al je vragen te beantwoorden.

Hoe kan ik een claim indienen voor een geannuleerde of vertraagde Turkije-vlucht?

Met Vlucht-Vertraagd.nl kun je binnen enkele minuten je compensatieclaim indienen!
Bepaal eerst of je in aanmerking komt voor een terugbetaling of compensatie voor je vlucht van of naar Turkije. Dit kun je in een paar eenvoudige stappen doen met behulp van onze Claim Calculator
Wanneer je in aanmerking komt voor vluchtcompensatie en/of een terugbetaling kun je de procedure aan ons juridische team toevertrouwen, zodat jij kunt ontspannen terwijl wij ervoor zorgen dat je betaald krijgt wat aan jou verschuldigd is.

Alle benodigde documenten kunnen binnen enkele minuten naar onze site worden geüpload. Vervolgens zullen onze juridische experts je claim evalueren, juridisch papierwerk opstellen, contact opnemen met de luchtvaartmaatschappij en, indien nodig, namens jou een rechtszaak aanspannen.


Waarom restitutie en compensatie claimen bij Vlucht-vertraagd.nl?

10+ jaar op de markt

Juridische teams in 9 landen

95% van de rechtszaken gewonnen

'No cure, no pay'

 

Lees meer over onze kosten op onze prijslijst pagina of claim nu je compensatie of restitutie rechtstreeks vanaf je telefoon of je computer.
 

Ik ben klaar om te claimen

 

Over Turkije-vluchten

Turkije, wereldwijd bekend als een bloeiend centrum van handel en cultuur, is een land met een aanzienlijke toestroom van toeristen. Het is belangrijk om de Turkse luchthavens eruit te lichten want Turkije is het culturele centrum van het continent. Turkije heeft meer dan 50 luchthavens, die allemaal de beste voorzieningen bieden om aan de wensen van reizigers te voldoen.

Slechts een klein deel van Turkije ligt op het Europese continent; het overgrote deel bevindt zich op het Aziatische continent. Istanbul, de dichtstbevolkte stad van Turkije en de thuisbasis van de voetbalteams Galatasaray, Besiktas en Fenerbahce, ligt precies op de grens tussen Europa en Azië. In Istanbul wonen 17 miljoen mensen en er zijn twee luchthavens: Istanbul Airport in het Europese deel en Istanbul Sabiha Gökcen Airport in het Aziatische deel. Sinds 6 april 2019 zijn de deuren van Istanbul Atatürk Airport gesloten en de nieuwe luchthaven van Istanbul is nu de belangrijkste passagiersluchthaven van de stad. Istanbul Airport, dat fungeert als de belangrijkste hub voor de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines, is gunstig gelegen in Europa, Azië en Afrika. Andere populaire luchtvaartmaatschappijen voor Turken zijn Pegasus, Corendon en Sun Express.

Turkije wordt ook wel de Republiek Turkije genoemd en is om verschillende redenen fascinerend. De Zwarte Zee, de Egeïsche Zee en de Middellandse Zee omringen dit land aan drie van de vier zijden. Turkije is de thuisbasis van een overvloed aan prachtige toeristische trekpleisters, van prachtige stranden tot weelderige groene bossen. Bovendien staat het erom bekend dat het tot 16 UNESCO-werelderfgoedlocaties bevat.
 


Handige links

Check vrijblijvend of je recht hebt op compensatie of een terugbetaling!

Check mijn vlucht