Vlucht vertraagd of geannuleerd?

Claim tot €600 per persoon voor jouw vertraagde, geannuleerde of overboekte vlucht.

Wat zijn de regels voor het meenemen van ruimbagage?

Ga je bijna op reis? Dan is het tijd om de koffer in te pakken! Voorafgaand aan je vliegreis is het handig om je te verdiepen in de bagagevoorwaarden van de airline. Vlucht-Vertraagd.nl zet alle informatie over ruimbagage voor je op een rijtje. Zo ga jij goed voorbereid op reis!

Let op: onderstaande informatie over ruimbagage is onderhevig aan verandering. We adviseren je dan ook om altijd de actuele gegevens te checken voor je boekt en gaat vliegen.

 

Wat is ruimbagage?

Ruimbagage is de bagage die je afgeeft bij de incheckbalie van de luchtvaartmaatschappij, dat vervolgens wordt ingeladen in het bagageruim van het vliegtuig. Net als voor het meenemen van handbagage gelden er voor ruimbagage bepaalde voorwaarden en voorschriften waar je je als vliegtuigpassagier aan dient te houden.

Wat mag er mee als ruimbagage?

In principe mag je vrijwel alles meenemen als ruimbagage, behalve als het staat aangegeven op de lijst van verboden voorwerpen en het voldoet aan de voorschriften qua gewicht en afmetingen die de luchtvaartmaatschappijen hanteren. Als je twijfelt of iets wel of niet mee mag in je ruimbagage, dan raden we je aan om contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij die je vlucht uitvoert.

Hoeveel mag mijn ruimbagage wegen?

Helaas bestaat er geen nationale of internationale regeling voor het gewicht aan koffers en ruimbagage dat je mag meenemen. De enige beperking die is ingesteld is dat bagage maximaal 32 kilo mag wegen. Dit is om ervoor te zorgen dat het grondpersoneel geen rugklachten krijgen.

Hoeveel kilo je aan ruimbagage mag meenemen is verschillend per luchtvaartmaatschappij. Vervolgens hebben luchtvaartmaatschappijen ook weer verschillende regels per verzorgingsklasse. Reis je in Business Class of First Class dan worden er andere regels gehanteerd dan bij Economy Class. Ook het tarief, de bestemming en de luchthaven van waar je vertrekt zijn van invloed op het gewicht dat je aan bagage mag meenemen. Als je een 'frequent flyer', oftewel een vaste klant bent, dan zal je luchtvaartmaatschappij ook coulanter zijn of ruimere regels hanteren.

Afwijkende ruimbagage: wat houdt dit in?

Bagage die groter of zwaarder is dan normaal, kun je inchecken als afwijkende bagage. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fietsen, grote muziekinstrumenten, ski's of golftassen. Ook breekbare bagage kun je afgeven bij de incheckbalie. 

Ruimbagage wordt als afwijkend beschouwd als het aan onderstaande criteria voldoet:

 • gewicht tussen de 32 en 80 kg
 • pakketten groter dan 100 cm lang, 65 cm hoog en 75 cm breed en niet groter dan 350 cm lang, 100 cm hoog en 100 cm breed
 • voorwerpen die kunnen rollen en/of uitstekende dan wel loshangende onderdelen
 • breekbare bagage
 • chemische artikelen die op de lijst van verboden voorwerpen staan
 • huisdieren

Als je bagage zwaarder of groter is dan in de criteria is aangegeven, kan het item niet door het bagagesysteem worden verwerkt. Je kunt je bagage dan als cargo laten vervoeren via de luchtvaartmaatschappij of een andere cargovervoerder.

Waar vind ik de vervoers- en bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij?

Ben je op zoek naar de meest actuele vervoer- en bagagevoorwaarden van de luchtvaartmaatschappij die jouw vlucht uitvoert? Op de website van de ANVR staan alle bagagekosten, vervoersvoorwaarden en voorwaarden voor het meenemen van ruimbagage en handbagage per luchtvaartmaatschappij op een rijtje. Het is altijd handig om deze informatie goed door te lezen of desnoods uit te printen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan en weet je zeker dat jouw bagage voldoet aan alle voorwaarden!

Mijn ruimbagage is vertraagd of kwijt: wat nu?

Wanneer jouw bagage vertraagd of kwijt is, kan dit behoorlijk stressvol zijn. Is dit jou overkomen? Dan wil je uiteraard weten wat je kunt doen om te achterhalen waar je koffer is en of je hier wellicht een vergoeding voor kunt ontvangen. Wij hebben alle informatie omtrent vertraagde of kwijtgeraakte bagage hier voor je op een rijtje gezet!

Wel bagage maar geen vlucht? Claim compensatie!

Het kan goed voorkomen dat je met je koffer op de luchthaven staat en erachter komt dat jouw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt is. Of misschien heb je wel dubbel pech en heb je naast jouw vertraagde of kwijtgeraakte bagage ook nog eens een vluchtvertraging opgelopen. Dan is het goed mogelijk dat je recht hebt op compensatie voor het ontstane ongemak en de opgelopen vertraging. Maar hoe gaat dat precies in zijn werking?

Op basis van onze uitgebreide database beoordelen wij jouw claim en als deze terecht is, zorgen wij ervoor dat deze bij de luchtvaartmaatschappij wordt ingediend zodat jij de vergoeding krijgt waar je recht op hebt. Vlucht-Vertraagd.nl helpt jou graag bij het claimen van jouw vergoeding! Je kunt jouw vlucht gratis en vrijblijvend checken in onze claimcalculator. Doe de check, dien je claim in en wij doen de rest!
 

➜ Check gratis of jij recht hebt op compensatie


 

Onze service

  2192 Ervaringen van klanten
 • Direct gratis jouw vlucht checken
 • Vandaag ingediend, morgen hulp
 • 98% van de rechtszaken gewonnen
 • Goed beoordeeld: 4.6 uit 5
 • Geen administratiekosten
 • Alleen betalen bij succes
 • Online support

Kom ik in aanmerking voor compensatie?

Vlucht-Vertraagd.nl in het nieuws


Financieel Dagblad
De Telegraaf
Kanniewaarzijn
Trouw
Algemeen Dagblad
Het Parool
BNR
Kassa
De Volkskrant
Hart van Nederland
Metro
NRC Next

Ervaringen van klanten

Bekijk alle ervaringen van klanten

Prima geholpen door Team Vlucht-vertraagd , 1ste instatie werd het afgewezen door Transavia maar bij de 2de poging werd duidelijk dat wij in ons recht stonden en werd het volledige bedrag uitgekeerd .... ��

Had binnen 2,5 maand al confirmatie dat ik EUR 600 (minus 25% voor ‘Vlucht vertraagd) zou ontvangen. Dus top service!

Goed geregeld, duidelijke service is zeker zijn 25% waard!

professioneel en dus kundig

Onze ervaringen zijn exact gelijk aan dhr. Richard van Geelen....(citaat): "Wij hebben net de toezegging gekregen dat het compensatiebedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen."

Alleen maar lof! snellen en correcte afwerking van mijn claim!

Goed geautomatiseerd systeem en vriendelijke communicaties. Heeft al met al toch nog 4 maanden geduurd, maar dat lag 100% aan Austrian Air. Had er niet aan moeten denken dat zelf af te handelen! Kan ik me bezig houden met zaken die mij energie geven. Nathalie, Sanne, Anne, Jason, Stascha, Nikos en collega's: Bedankt voor jullie dienst!

Wij hebben net de toezeggingen gekregen dat het compensatie bedrag zal worden overgemaakt. Ik ben heel erg tevreden over jullie werkwijze en vooral de updates die we krijgen via de mail zijn top. Ik had deze compensatie nooit zelf kunnen regelen als ik zie hoeveel werk jullie er mee hebben en de brieven die jullie gestuurd hebben. Daarom vind ik het ook niet meer dan redelijk dat 25% van de compensatie bij jullie blijft. Bij een. Volgende vertraging zal ik jullie zeker weer inschakelen. Richard

in 2016 zelf heel druk geweest met de KLM voor compensatie. 6 keer afgewezen door de KLM. Dus in april 2016 vlucht-vertraagd ingeschakeld. Minnelijk werd het niets, dus op aanraden van vlucht-vertraagd gerechtelijke procedure ingegaan. Na 2 jaar dacht ik dat het niets meer zou worden, maar nu toch eindelijk gerechtigheid. Compensatie is toegewezen. Top gedaan.

Met hulp van vlucht-vertraagd vandaag de schadevergoeding gekregen voor mijn vertraagde vlucht (4 uur) op 2 maart jl. Super makkelijk en netjes geregeld!

Alleen maar lof! Onlangs compensatie voor 4 personen ontvangen voor een vertraagde vlucht met Ryanair van afgelopen herfstvakantie. Waar Ryanair geen gehoor geeft lukt het Vluchtvertraagd wel. Fee van 25% nemen wij dan voor lief, aangezien de compensatie meer dan redelijk is in ons geval!

Prima service. Van te voren wordt al bekend gemaakt dat je 25% van het terug te krijgen bedrag betaald als kosten.logisch toch ze doen het werk voor je. Geen uitkering geen kosten! Wij zijn zeer tevreden en het wachten is rijkelijk beloond! Vluchtvertraagd is wel degelijk een aanrader.

ik ben blij met de uitslag van vluchtvertraag want als ik het zelf had moeten doen had ik dit niet berijkt hartelijk dank hier voor

Zopas uitkering gekregen via vlucht vertraagd. Ben zeer tevreden over de service. Hoewel ik ook eerst een beetje wantrouwig was tegenover zo een internet site en ook niet echt kon geloven dat zo een hoge compensatie mogelijk was, ben ik zeer blij dat ik het nu toch gedaan heb. Als ik de commentaren hieronder nu lees maak ik toch even de bedenking dat je als klant het spel ook eerlijk moet spelen natuurlijk. Als je het dossier op een correcte manier in hun handen geeft , met zoveel mogelijk documenten ,moet je niet zelf nog gaan proberen om nog via een andere weg compensatie te krijgen. Dan krijg je natuurlijk een rekening , zij hebben er dan ook al tijd en werk in gestoken. Tenslotte, als je bij andere burgerzaken, alles in handen geeft van een advocaat, moet je ook niet meer op eigen houtje gaan handelen. Hun 25% vind ik dan ook redelijk.

Yeahhh! gelukt!! bedankt Vlucht vertraagd voor de goede service. jullie hebben er veel moeite voor moeten doen, maar toch is het gelukt.

I have just received compensation for a flight that was delayed in 2015! After writing numerous letters and emails to the airline I had all but given up hope of any compensation. Luckily a colleague told me about Vlucht-vertraagd and I contacted them. Today I finally received my compensation and I am very happy. Thank you T. Penalver

Onze vlucht had 10 uur vertraging . Via Vlucht-Vertraagd hebben wij schadevergoeding gekregen waar we zeer tevreden mee zijn . Voor ons is alles oke , een dikke pluim voor VV.

Juli 2017 mijn claim laten uitvoeren door Vlucht-Vertraagd. Nu bericht gekregen dat de claim is toegekend en ze uitbetalen. Ik kan alleen maar zeggen dat ik op het invullen en toesturen van de gevraagde gegevens geen enkel omkijken heb gehad. Paar keer gecommuniceerd via support en altijd antwoord gekregen. Ik kan Vlucht- Vertraagd aan iedereen aanbevelen, ze doen wat ze beloven.

Heel tevreden over de snelle afhandeling. Alles is correct verlopen. Heel vriendelijk personeel met ......veel geduld.

Vandaag gehoord dat onze claim bij corendon uitgekeerd is. Super blij met het werk van Vlucht vertraagd!!


De beste service

Claim ook jouw compensatie: gemakkelijk, snel en persoonlijk


Direct hulp

Over Vlucht-Vertraagd.nl

563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
563.267 GEBRUIKERS GINGEN JE VOOR
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
BESCHIKBAAR IN 8 TALEN
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
GEMIDDELDE SCHADEVERGOEDING €943
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
HOOGST UITGEKEERDE BEDRAG VOOR ÉÉN CLAIM €15.200
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
ZAKEN TEGEN RUIM 100 AIRLINES
SERVICE: 
9.1 uit 10
SERVICE: 9.1 uit 10

De service van Vlucht-Vertraagd.nl


Controle rechtsgeldigheid

Accurate vluchtgegevens

Weergegevens check

Opstellen brieven

Hulp & ondersteuning

Meerdere passagiers

Ervaren juridisch team

Gerechtelijk traject

Geen succes, geen kosten

Claim compensatie voor jouw vertraagde,
geannuleerde of overboekte vlucht!

Check of je recht hebt op compensatie