Shutterstock 270498950 resized

Eurowings schrapt vluchten door staking cabinepersoneel

maandag 30 december 2019

Reizigers die vanaf maandag 30 december tot Nieuwjaar met Eurowings vliegen, krijgen waarschijnlijk te maken met een vertraagde of geannuleerde vlucht. Vakbond Ufo heeft het cabinepersoneel van zusterbedrijf Germanwings, tevens lagekostendochter van Lufthansa opgeroepen tot een driedraagse staking. In totaal zijn er al meer dan 170 vluchten geschrapt.

Waarom wordt er gestaakt?

Vakbond Ufo ligt met de hele Lufthansa groep overhoop, maar beperkt de acties tot Germanwings. Er wordt gestaakt voor loonsverhoging van het cabinepersoneel, een geschil wat nu al enkele maanden duurt. Eerder dit jaar, in november, schrapte Lufthansa al 1.500 vluchten naar aanleiding van een tweedaagse staking.

Reactie van de luchtvaartmaatschappij

Volgens een woordvoerder van Lufthansa zijn de stakingen niet de oplossing voor het probleem. Germanwings noemt de staking "ongepast en disproportioneel" en zegt "constructief in gesprek" te zijn met vakbond Ufo.

Staking cabinepersoneel Germanwings leidt tot meer dan 170 geannuleerde vluchten

Staking van cabinepersoneel: heb ik recht op compensatie?

In geval van een staking kan jij als passagier wel degelijk profiteren van je passagiersrechten. Je moet alleen weten waar je precies recht op hebt en daar kunnen wij je bij helpen. Jouw recht op een vergoeding of compensatie hangt in het geval van een staking af van welke partij er heeft gestaakt.

=> Wat zijn mijn passagiersrechten?

Check jouw vlucht!

Was jouw vlucht vertraagd of geannuleerd als gevolg van een staking en wil je gelijk zien of je recht hebt op compensatie van jouw vlucht? Check dan snel, gratis én vrijblijvend jouw vlucht in onze claimcalculator!

➜ Check mijn vluchtMeer informatie over het claimen van compensatie in het geval van een staking vind je hier:
=> Staking: heb ik recht op een vergoeding?

Ervaringen van klanten