Aircraft 2410190 960 720

Mogelijk een staking Nederlandse Ryanair-piloten

woensdag 1 augustus 2018

De Vereniging Nederlandse Verkeersvliegers heeft een referendum gehouden waar 99,5 procent van de VNV-leden heeft laten weten werkonderbrekingen bij Ryanair te steunen. De VNV is in onderhandeling met Ryanair over een nieuwe cao waar onder andere wordt onderhandeld dat piloten direct in dienst komen bij Ryanair en niet als (schijn)zelfstandigen hun werk moeten verrichten. Ryanair blijft volhouden dat alle werknemers onder het Ierse arbeidsrecht vallen en het personeel verzet zich hiertegen en willen onder de wetgeving vallen van het land waar zij zijn gestationeerd. Hierover zijn al meerdere rechtszaken gevoerd.


Compensatie voor annulering door staking?

Mochten de Nederlandse Ryanair-piloten wel gaan staken en is jouw vlucht hierdoor getroffen. Weet wat je rechten zijn. Ryanair hoort je hierover te informeren. Heb je nog niks gehoord, dan kan het nog tot op de dag van de vlucht onzeker zijn of je vlucht (op tijd) vertrekt. Heeft Ryanair je twee weken voor vertrek geïnformeerd, dan hoeven zij geen compensatie uit te keren, wel moeten ze je een vervangende vlucht aanbieden. Komt die vervangende vlucht niet uit? Dan kan je een terugbetaling van je vliegtickets krijgen. Was de annulering gemeld binnen twee weken, dan heb je wel recht op compensatie. Rechterlijke uitspraken hebben namelijk bepaald dat een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij niet altijd onder 'buitengewone omstandigheden' valt.

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij zien hier om jou te helpen. Je kunt ons bellen van maandag tot en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 en van 14:00 tot 17:00 op +31 20 261 67 61 . Ook kan je ons een mailtje sturen met je al je vragen via info@vlucht-vertraagd.nl.