Opnieuw staking Ryanair-personeel

vrijdag 27 juli 2018

Op vrijdag 3 augustus leggen dit keer piloten van Ryanair het werk neer, meldt de Ierse pilotenvakvond IALPA. Het gaat om de piloten die in Dublin gestationeerd zijn. Zij staken vanwege de mededeling van Ryanair dat ze de vloot daar willen inkrimpen. De brief die naar 100 piloten en 200 cabine crew-leden is verstuurd wordt gebruikt als een pressiemiddel om het personeel bang te maken en dit wordt als onacceptabel gezien door de vakbond waardoor ze het werk neerleggen volgende week vrijdag. Afgelopen woensdag en donderdag hadden cabinewerknemers in België, Spanje en Portugal gestaakt. Door deze stakingen zijn er 50.000 passagiers de dupe geworden, omdat er honderden vluchten werden geannuleerd of vertraagd. Er wordt ook gespeculeerd over een Duitse Ryanair pilotenstaking in augustus.

Compensatie voor annulering door staking?

Is jouw Ryanair-vlucht geannuleerd of vertraagd door de staking van het cabinepersoneel? Ryanair hoort je hierover te informeren. Heb je nog niks gehoord, dan kan het nog tot op de dag van de vlucht onzeker zijn of je vlucht (op tijd) vertrekt. Heeft Ryanair je twee weken voor vertrek geïnformeerd, dan hoeven zij geen compensatie uit te keren, wel moeten ze je een vervangende vlucht aanbieden. Komt die vervangende vlucht niet uit? Dan kan je een terugbetaling van je vliegtickets krijgen. Was de annulering gemeld binnen twee weken, dan heb je wel recht op compensatie. Rechterlijke uitspraken hebben namelijk bepaald dat een staking van het personeel van de luchtvaartmaatschappij niet altijd onder 'buitengewone omstandigheden' valt.

➜ Check je vlucht

Vragen? Neem contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Neem gerust contact met ons op! Wij zien hier om jou te helpen. Je kunt ons bellen van maandag tot en vrijdag tussen 9:00 en 12:00 en van 14:00 tot 17:00 op +31 20 261 67 61 . Ook kan je ons een mailtje sturen met je al je vragen via info@vlucht-vertraagd.nl.